Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ÖZCAN PALAVAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ÖZCAN PALAVAN."— Sunum transkripti:

1 Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ÖZCAN PALAVAN

2 Konu Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar Kazanımlar Bitkilerin büyüme aşamalarım sıralar, Yaşadığı bölgenin bitki örtüsünü açıklar, Yaşadığı bölgede yetişen sebze ve meyveleri listeler, Organik tarım, gen, genetik, genetiği değiştirilmiş bitki kavramlarını tanımlar, İnsan ve çevre sağlığı arasındaki ilişkiyi kendi örnekleriyle açıklar. Süre / Seviye 80 Dakika (40+ 40) / 4. Sınıf Anahtar Kavramlar Bitki, genetik, tohum,

3 ISINMA ÇALIŞMALARI Sınıf beşerli gruplara ayrılır. Bir tohumun topraktan çıkışı ve filizlenişi ile ilgili süreçte nelere gereksinim duyduğunu, tohumun filizlendikten sonraki süreci, çiftçilerin yıl boyunca yapmaları gereken işleri, ürünlerin hasatından sonraki süreci ayrıntılı biçimde düşünmelerini ve "Tohumun Macerası" başlıklı kısa bir yazı yazmalarını ister.

4 Pandomim: Her bir grubun, tohumun topraktan çıkışı ve filizlenmesine ilişkin süreci sözsüz biçimde doğaçlaması istenir. Tüm Sınıf Tartışması: Öğretmen tohumdan sebze-meyvelerin yetişmesi, hasat ve soframıza gelmesindeki sürecin ne kadar uzun ve zahmetli olduğunu açıklar ve bunu tartışmaya açar.

5 Beyin Fırtınası: Tüm sınıf beşerli gruplara ayrılır.Bir grup, çiftçilerin gözüyle çiftçilik,bir grup tüketicilerin gözüyle yediğimiz sebze ve meyveler, bir grup halk pazarında çalışan satıcıların gözüyle sebze ve meyvelerimiz bir grup organik tarım üretimi derneği çalışanları, bir grup genetiği değiştirilen tohumlar üretimi şirketi yöneticileri olarak sebze ve meyvelerin genetiğinin değiştirilmesini kendi bakış açısına göre tartışır.

6 Doğaçlama Öğretmen bir TV programı yapacaklarını,her gruptan bir gönüllü temsilcinin TV programına katılacağını açıklar.Programda bir çiftçi,halk pazarında çalışan bir satıcı,bir tüketici,organik tarım derneğinden bir kişi,genetiği değiştirilmiş tohum üreten şirketten bir yönetici katılacaktır.

7 DEĞERLENDIRME


"Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ÖZCAN PALAVAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları