Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ECOGREEN Organik Torf NASIL OLUŞTU ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ECOGREEN Organik Torf NASIL OLUŞTU ?"— Sunum transkripti:

1

2 ECOGREEN Organik Torf NASIL OLUŞTU ?
Nemli ve çok yağış alan yaz sıcaklarının düşük olduğu bölgelerde, göl yatakları, bataklık ve benzeri su altındaki arazilerde yetişen bitkilerin su dibinde çökerek hava ile ilişkisi kesilmiş bir ortamda yüzyıllarca çürüyüp birikmesi ile oluşmuştur.

3 ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf
Önemli özellikleri diğer yetiştirme ortamları ile yapılan karşılaştırmalarda da öne çıkmaktadır. Torfun diğer ülkelerden özellikle baltık ülkelerinden ithal edilmesi yönündeki eğilim şiddetli olarak artmaktadır. Örneğin Hollanda ve Almanya artık kendisine ait ekonomik torf kaynaklarına sahip değildir.

4 ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf
Dünyada bozulmamış toprak giderek azalmaktadır. Doğru kullanılmayan ilaç ve kimyasallar bunun sebebidir. Almanya ve Hollanda da uygun kalitede torf kalmamıştır. Baltık torfu yüzlerce yıldır dinlenmiş ve organik madde miktarı en yüksek doğal dengeli tarım torfdur.

5 % 100 DOĞAL ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf
%100 Dogal Bir malzemedir. Hacim ağırlığı düşük, su tutma kapasitesi ve organik madde miktarı çok yüksektir. Ülkemizde çıkarılan torflar jeolojik olarak genç toprak olduğundan organik madde miktarı azdır ve gerçek anlamda organik madde miktarı %40-50 aralığını geçemez. İthal torfta bu oran %95 civarındadır. % 100 DOĞAL

6 PH ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf
PH sı 4-6,5 arasında değişmektedir. Kullanıldığı ortamda suyun ve gübrenin bitkiye yavaşça ve düzenli bir şekilde verilmesini sağlar. Kullanıldığı alanlarda bitki kök gelişim hızını artırır. Gübrenin topraktan yıkanarak kaybolmasını önler. Toprağın uzun süreli nemli kalmasını ve gevşemesini sağlar. PH

7 ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf Sphagnum torfu-Baltık Torfu
Son yıllarda yetiştirme ortamı üretiminde ön koşulları sağlayan kimyasal, fiziksel ve biyolojik özelliklerinden dolayı en önemli yetiştirme ortamı haline gelmiştir. Bu torfun gübreleme ve kireçlemeden sonra en çok kullanılan yetiştirme ortamı haline gelmesindeki nedenlerden biridir.

8 ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf
Sphagnum torfunun en önemli özellikleri: Hücresel yapısı zayıftan orta dereceye kadar olan Sphagnum torfu (H1’den H5’e kadar) Yüksek su kapasitesi ile birlikte havalanma kapasite sininde garanti eder. Yüksek derecede ayrışan Sphagnum torfu (H6-H10) belirgin şekilde havalanma kapasitesine sahiptir. Düşük PH değeri ve yüksek besin maddesi içeriği bu özelliklerin geliştirilmesine izin verir.

9 ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf
Sphagnum torfunun en önemli özellikleri: Torf oluşumuna bağlı olarak patojen ve zararlılardan ari dir. Aynı zamanda kontrollü üretimlerde kullanmak için uygun olarak yabancı ot tohumları da ihtiva etmez. İşlenmesi ve karıştırılması kolaydır. Sağlığa zararlı olabilecek riskler içermez. Uzun dönemde kalite özellikleri değişmez.

10 KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları:
Peyzaj düzenlemesinde

11 KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları:
Fidan Dikiminde

12 KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları:
Fide Dikiminde, şaşırtmada

13 KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları:
Tohum Ekiminde

14 KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları:
Çim Saha Üretiminde

15 KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları:
Mantar Üretiminde

16 KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları:
Balkon ve teras süsleme

17 KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları:
Saksı değişiminde, Sera ve Süs bitkileri üretiminde

18 KULLANIM ALANLARI ECOGREEN Organik Torf Kullanım alanları:
Sebze ve meyve üretiminde

19 ECOGREEN Organik Torf ÖZELLİKLERİ PH değeri istenilen düzeydedir.
Su tutuma kapasitesi yüksektir. Yüksek bitki besin maddesi tutma özelliğine ve ısı kapasitesine sahiptir. Bünyelerinde herhangi bir patojen bulundurmamaktadır.

20 ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf
Bitki Köklerinin topraktaki nüfuzunu kolaylaştırır. Bitkilerin ve toprak canlılarının gelişimini hızlandırır. Bitkiler ve toprak için vitamin kaynağı olarak hizmet eder. Toprak mikroorganizmalarına karbon ve enerji kaynağı olarak hizmet eder.

21 Organik Torf Faydaları
ÖZELLİKLERİ ECOGREEN Organik Torf Faydaları Bitki yetiştirme ortamının bir parçası olup, üstün çimlendirme ve köklendirme özelliğine sahiptir. EC değeri son derece iyidir.

22 AMBALAJI

23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan analiz sonuçları.
ANALİZ RAPORLARI ORGANİK MADDE % 93,81 İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan analiz sonuçları.

24 İÇERİĞİ PARAMETRELER BİRİM NEM % 57,13 EC mhos/cm 0,97 PH Ph 6,19
KİREÇ 0,62 ORGANİK MADDE 93,81 İNORGANİK MADDE HACİM AĞIRLIĞI g/l 114,76 SU TUTMA KAPASİTESİ 1062,91 ORTAM SICAKLIĞI C 18-24

25


"ECOGREEN Organik Torf NASIL OLUŞTU ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları