Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ"— Sunum transkripti:

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Dün, Bugün ve Yarın…

2 TEKNOLOJİ NEDİR? Teknoloji Yunanca “sanat” ve “bilmek”, sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur. İnsanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir.

3 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ NEDİR?
Bilişim teknolojisi, Bilginin toplanmasında, İşlenmesinde, Depolanmasında, Ağlar aracılığıyla bir yerden bir yere iletilip kullanıcıların hizmetine sunulmasında kullanılır. Kullanılan iletişim ve bilgisayarlar dâhil bütün teknolojileri kapsayan teknolojilerdir. 

4 GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ

5 RADYO… Guglielmo Marconi yılında, basit bir radyo vericisi ve alıcısıyla, çatı katındaki odasından bir kilometre uzaklıktaki tarlada bulunan erkek kardeşine bir sinyal yollar.

6

7 Günümüzde radyo cep telefonu, saat, televizyon, mp3 çalar gibi bir çok elektronik aletin içinde bulunmaktadır.

8 TELEVİZYON… Televizyon yılında, John Logie Baird tarafından İngiltere'n in Hastings kasabasında icat edilmiştir.

9

10 Günümüzde televizyonlar gittikçe inceliyor, görüntü kalitesi her geçen gün daha da artıyor.
İnternete girme, hafıza kartındaki resim, müzik, videoları izleme gibi bir çok işlem televizyon üzerinden yapılabiliyor…

11 TELEFON… Telefon sözcüğü Eski Yunanca Telos “Uzak” ve Phone “Ses” sözcüklerinin birleşmesinden oluşmuştur. 1876'da Alexander Graham Bell, ilk kez konuşmaları teller aracılığıyla iletmeyi sağlayan telefonu icat etti.

12

13 Günümüzde telefonlar artık cebe girecek kadar küçüldü
Günümüzde telefonlar artık cebe girecek kadar küçüldü.İnternet girme, müzik dinleme, video izleme, resim çekme, görüntülü konuşma gibi binlerce işlem telefonlarla yapılabiliyor. Her geçen gün daha ince, hızlı, kullanışlı telefonlar üretiliyor…

14 Çevrenizdeki diğer teknolojik aletlere ve geçmişten günümüze gelişimlerine örnekler veriniz…

15 Sizce teknolojinin sürekli olarak gelişmesinin nedeni nedir…
İnsan hayatında oluşan ihtiyaçları karşılamak… Rekabet… Sizce teknolojik aletlerde gelecekte ne gibi gelişmeler meydana gelebilir. Siz de gelecekte olabileceğini düşündüğünüz kendi teknolojik aracınızı tasarlayarak isimlendiriniz.


"BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları