Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI"— Sunum transkripti:

1 İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI
Hazırlayan TUNCAY TATAR

2 İNTERNET “Bilişim Sistemi; bilgisayar ve iletişim teknolojisinin, özellikle de iletişimin alt yapısındaki gelişmelerin ortaya çıkardığı, her türlü verinin elde edilmesi, işlenmesi, depolanması ve dağıtılması konusunda yeni ve sürekli gelişmelere neden olan bir teknolojidir”

3 İNTERNET VE KULLANIM ALANLARI
Yirminci asrın sonuna geldiğimiz şu günlerde değişim, akla gelebilecek tüm konuları etkisi altına alarak çalışma ve ilgilerin bu da odaklanmasına sebep olmuştur. Herhangi bir insandan işletme bünyesine kadar her şey bu değişim karşısında kayıtsız kalamamış ve hatta bazı unsurlar değişimin ta kendisi olmaya başlamışlardır. Değişim unsurlarından biri olarak kabul edilen teknolojide, önemli gelişmelerin olması yeni yeni kavramların işletme literatürüne girmesine sebep olmuştur. Bu kavramlardan bir tanesi de Bilişim Sistemleridir. Bilişim Sistemi sayesinde işletmeler işlerini daha verimli hale getirmenin yanında değişime daha çabuk adapte olma imkanını da elde etmişlerdir. Bu sistemleri bünyelerinde kullanan ve en iyi şekilde uygulayabilen sektörlerden bir tanesi de bankalardır. Bilişim Sistemlerinin bankaların üzerinde örgütsel ve yönetimsel anlamda bir çok etkileri söz konusudur.

4 BANKALARDA İNTERNET

5 KREDİ KARTLARININ İNTERNET ÜZERİNDEN KULLANIMI
İnternet alışveriş yapmak için oldukça iyi bir alansa da, bu alışverişlerin çoğunun kredi kartı ile yapılması çoğu zaman dikkatli olmayı gerekli kılmaktadır. Gerçekten de kredi kartı ile internette (aslında internet dışında da!) alışveriş bazı noktalara dikkat edilmesini gerektirir.

6 İLETİŞİM VE İNTERNET İletişim, belirli araçlar kullanarak gerçekleştirilen bir eylemdir. Bu araçlar dil, jest, mimik… türünden doğal araçlar olabileceği gibi; radyo, televizyon, İnternet, gazete türünden insan eliyle geliştirilen kitle iletişim araçları da olabilmektedir. Araştırmamıza konu olan İnternet, kısa bir geçmişe sahip olmasına karşın dünya üzerinde yaygın bir kullanım alanı edinerek ayrıcalıklı bir konuma erişmiş bir kitle iletişim aracıdır. Ticaret, haberleşme, eğlence sektöründe; eğitim ve hatta yönetim uygulamalarında interneti kullanmak mümkün olmaktadır. Gün geçtikçe kullanım alanı genişleyen bu iletişim aracıyla birlikte hayatımıza yeni ifadeler, anlatım kalıpları, semboller, kullanım pratikleri de girmektedir. Bütün medyumlarda görülen bu süreç, yalnızca internete has özellikler de taşımaktadır.

7 TELEFON VE İNTERNET

8 EĞİTİM – ÖĞRETİMDE İNTERNET

9 EĞİTİM - ÖĞRETİMDE İNTERNET
İnternet ile tanışmamızdan bu yana Türkiye’de gerek bireysel gerekse de kurumsal açısından oldukça önemli gelişmeler kaydedilmektedir. Önceleri bireysel denemeler şeklinde başlayan internet araçlarından faydalanarak kendini ifade etme süreci, daha sonraları kurumların ve kuruluşların katkısıyla gittikçe yaygınlaşmaktadır. Ancak, dünya genelinde gelişmiş ülkelerle yapılacak kıyaslamalarda, daha gidecek çok yolumuz olduğunu söyleyebiliriz. Eğitim Fakülteleri bünyesinde kurulmuş olan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümlerinin önemli misyonları olacaktır. Özellikle, gelişen bu teknolojileri daha geniş kullanıcı kitlesine yaymak, etkili ve verimli kullanım örnekleri geliştirmek ve bu uygulamalar ile toplumsal dönüşüme katkıda bulunmak bu misyonların başında gelecektir. Bu kitap, bilgisayar ve iletişim teknolojilerinin eğitim-öğretim süreçlerinde kullanılması yönünde, aslında teknoloji olarak yeni olmayan ancak uygulama alanları olarak farklılıklar getiren, blok ve wiki uygulamalarını eğitimcilerle buluşturmak ve kullanım örnekleri hakkında dikkat çekmek amacı ile hazırlanmıştır. Kendinize bir blok veya wiki sayfası hazırlamadan önce blok ve wikilerle neler yapıldığı konusunda bir adım olarak da görülebilir.

10


"İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları