Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Make webconfig Hüseyin Uslu net onfig.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Make webconfig Hüseyin Uslu net onfig."— Sunum transkripti:

1 Make webconfig Hüseyin Uslu http://makewebconfig.sourceforge. net http://www.sourceforge.net/projects/makewebc onfig

2 Neden makewebconfig? ● Şu anki kernel konfigurasyonu sisteminin kullanımı zor ve karışık ● Yeni başlayan kullanıcılar bu sistemi kullanmakta büyük zorluklar çekiyorlar ● Şu anki sistemde yazılar İngilizce ve sadece belli başlı bazı dillere çevrilmiş durumda ● Konfigurasyon sisteminin yardım sistemi yetersiz. Bazı nesneler için yardım bile yok!

3 Çözüm? ● Çözüm kullanıcılara yardım sağlayabilecek, konfigurasyon sistemini birçok dile çevrilmesini sağlayabilecek bir web sitesi oluşturmak ● Bu site sayesinde amaç sorunları çözmek, konfigurasyon işlemini kolaylaştırmak

4 Site güncel tutulmalı! ● Günümüzde sık aralıklarla kernel sürümleri çıkarılmakta. Bu her sürümle beraber konfigurasyon dosyalarında değişikliklere gidilmekte. Bu yüzden sitemiz güncel olmalı ve anında çözüme gidilmeli. Peki nasıl? ● Bu projede yer alan bir grup insanın bunu başarması imkansız. İşte bu durumda normal kullanıcıların desteğini almalıyız. Öyleki insanlar konfigurasyon yardım metinlerine katkıda bulunabilmeli

5 Kullanıcı Destekli Yardım Sistemi ● Kernel konfigurasyon ile ilgili olarak kernel koduyla beraber Documentation/Configure.help adlı bir yardım metini gelmekte. Bu metin nesneler hakkında yardımı içermekte. Ama genel olarak yetersiz ve ileri düzey kullanıcıları hedeflemekte. Bizim yapmamız gereken bir Kullanıcı Destekli sistem oluşturmak. Bu sayede kullanıcılar ne yaptığını / nasıl davrandığını bildiği seçenekler hakkında 'comment' tarzı eklemeler yapabilmeli, birbirleriyle konu üzerinde tartışabilmeli. ● Bu sayede biz sadece alt yapıyı kuracağız ve bırakacağız ki yardım içeriği kendiliğinden oluşşun ve gün geçtikçe büyüsün!

6 Yerelleştirme ● Make webconfig bir i18n unsuru bulundurlamlı. Bu sayede istekli kullanıcılar konfigurasyon seçeneklerinin isim ve yardım metinlerini kendi dillerine çevirebilmeli. Biz orjinal ingilizce yanında ilk yerelleştirme projesini başlatacağız, Türkçeleştirme. Kuracağımız alt yapı bunu sağlayacak şekilde esnek olabilmeli. İnsanlar i18n takımları kurabilmeli ve bize destek verebilmeli.

7 Esnek altyapı gerekli! ● Çok hızlı bir şekilde kernel sürümleri çıkarılmakta. Alt yapımız esnek olmalıki rahatlıkla güncelleştirmelere cevap verelim yeni çıkan kernel için konfigurasyon oluşturma hizmetini sunabilelim. Bu bağlamda esnek bir database sistemi lazım.

8 Beklentiler ● Bu proje başarıya ulaşırsa; ● Linux gelişiminde büyük katkıya sahip olacağız. ● Türk insanın Linux ve yazılım konusunda ki yeteneğini kanıtlamış olacağız. ● Aynı zamanda bu proje hepimiz için bir referans olacak!!

9 Katılmak isteyenler ● Projemize: ● PHP coding / web tasarım / grafikerler ● İleri database bilgisine sahip olan insanlar ● Kernel konusunda bilgili kişiler ● Yerelleştirme ve dökümantasyon için gönüllüler lazımdır.

10 Sizde bizimle olmak istiyorsanız: ● http://www.sourceforge.net/projects/makewebconfig Adresine göz atın. ● Hepinizi bekliyoruz!


"Make webconfig Hüseyin Uslu net onfig." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları