Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mysql, PhpMyAdmin, PHP, Dinamik Web Sayfası, PHPNuke Kullanımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mysql, PhpMyAdmin, PHP, Dinamik Web Sayfası, PHPNuke Kullanımı"— Sunum transkripti:

1 Mysql, PhpMyAdmin, PHP, Dinamik Web Sayfası, PHPNuke Kullanımı

2 Giriş Mysql Nedir? PhpMyAdmin Nedir? PHP Nedir?
Dinamik Web Sayfası Ne Demek? PHP Nuke Nedir? Nasıl Kullanılır? Uygulamalar 1. Phpmyadmin kullanarak öğrenci serverinda bize ait veritabanında tablolar oluşturmak 2. Web sayfamızdan php ile mysqle bağlanmak 3. Phpnuke kurmak ve ayarlamak

3 Mysql Nedir? MYSQL veritabanı yönetim sistemidir. (RDBMS=Relational Database Management System) Hem standart Client/Server yapısıyla hem de Embedded veritabanı olarak kullanılır. Tamamıyla C/C++ kullanılarak yazılmıştır. MYSQL, gcc araçlarının mevcut olduğu tüm platformlarda çalışır (Windows, Linux, OpenBSD v.s.)

4 Linux’da Mysql Kurulumda seçildiği takdirde kurulacaktır.
Standart olarak Linux açıldığı zaman çalışır. Manuel olarak #bash:/etc/init.d/mysqld start şeklinde çalıştırılabilir.

5 Windows’da Mysql Windows’da kurulumla beraber gelmez.
Ayrı kurmak gerekir. Phptriad Apachetriad v.b. programlarda apache, php, mysql ve perl içinde barındıran windows için düzenlenmiş toplu paketler ile gelmektedir. Phptriadı adresinde temin edebilirsiniz.

6 PHP Nedir? PHP bir script dilidir ve PHP ile yazılan kodlar bir editörde yazılıp PHP veya (kullanılan sürüme göre) PHP, PHP3 gibi uzantılı dosya olarak kaydedilir. PHP ile yazılan dosyalar derlenmezler (compile edilmezler).

7 Linux’da PHP Kurulumda seçildiği takdirde kurulacaktır.
Standart olarak Linux açıldığı zaman çalışır. Linux php uzantılı dosyaları yorumlamak için apache server kullanır.

8 Windows’da PHP Windows’da kurulumla beraber gelmez.
Ayrı kurmak gerekir. Phptriad Apachetriad v.b. programlarda apache, php, mysql ve perl içinde barındıran windows için düzenlenmiş toplu paketler ile gelmektedir. Phptriadı adresinde temin edebilirsiniz.

9 PhpMyAdmin Nedir? PhpMyAdmin PHP dili kullanılarak yazılmış MySQL veritabanını yönetmemizi sağlayan GNU/GPL lisanslı yazılımdır. Şuan stable ve son sürüm olarak phpMyAdmin mevcuttur. adresinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

10 Dinamik Web Sayfası Ne Demek?
Dinamik Web Sayfaları, tasarım ve içeriği sistem yöneticisi ve/veya sahibi tarafından güncellenebilen-değiştirilebilen sayfalardır. Site içerisinde yer alan duyurular, etkinlikler, kampanyalar, haberler, fiyat ve ürün listeleri gibi sürekli güncellenmesi gereken alanların yönetimi sağlar. Örnekler: ,

11 PHP Nuke Nedir? Phpnuke nuke grubu tarafından yapılan ve kullanıcılarının da katkılarıyla giderek gelişen yeni eklentiler yapılmasına olanak sağlayan PHP dili kullanılarak yapılmış GNU/GPL lisanslı bir web portalıdır. adresinden ücretsiz olarak temin edilebilir. Şuan mevcut son sürüm PhpNuke7.6 dır.

12 UYGULAMALAR 1. Phpmyadmin kullanarak öğrenci serverinda
bize ait veritabanında tablolar oluşturmak 2. Web sayfamızdan php ile mysqle bağlanmak 3. Phpnuke kurmak ve ayarlamak

13 Phpmyadmin kullanarak öğrenci serverinda bize ait veritabanında tablolar oluşturmak

14

15

16

17

18

19

20 select * from ogrenci_bilgi where ogrenci_no='0002'

21 SELECT * FROM `ogrenci_bilgi` WHERE fakulte='Eğitim Fakültesi'

22 Öğrenci serverinda bulunan web alanımızdan php kullanarak MySQL veritabanına bağlanmak. Önce MySQL bağlanmak için bir baglanti.php dosyası oluşturalım içeriği şöyle olmalı. baglanti.php

23 listele.php

24

25 Açılan dosya içeriğinde yer alan dosyalar
PHPNUKE Kurulumu web adresinden Phpnukenin son veriyonu Phpnuke7.5.tar.gz veya Phpnuke7.5.zip indiriyoruz. Linuxda tar xfvz Phpnuke7.5.tar.gz yazarak Windowsda ise winzip veya winrar kullanarak sıkıştırılmış dosyayı açıyoruz. Açılan dosya içeriğinde yer alan dosyalar

26 Html klasoru içinde bulunan config.php doyasının default hali
Bize sağlanan veri tabanına bağlanmamız için config.php dosyasının değiştirilmiş hali

27 Gözat butonuna tıklanarak PHP-Nuke-7
Gözat butonuna tıklanarak PHP-Nuke-7.5 klasoru altında yer alan sql klasoruneki nuke.sql dosyası seçilerek Git butonuna tıklanarak Phpnuke web portalımızın çalışması için kullandığı tablolar ve veriler ogrenci database içine yerleştirilir.

28

29 Gftp,FileZilla,WSFTP, veya CuteFTP programlarından biri ile stu. inonu
Gftp,FileZilla,WSFTP, veya CuteFTP programlarından biri ile stu.inonu.edu.tr bulunan web alanımıza bağlanarak PHP-Nuke-7.5 altında html klasoru içeriği web alanımızdaki public_html klasoru içine atılmalıdır.

30 html klasoru içindeki dosyaların hepsini public_html içine attıktan sonra artık web sayfamıza bakabiliriz. Bu hata mesajı ile karşılaştığınız takdirde config.php dosyasına girmiş olduğunuz MySQL bağlantı için kullanılan bilgileri kontrol ediniz.

31

32

33

34 Dinlediğiniz için teşekkürler. Ohhh! Bitti Sorular


"Mysql, PhpMyAdmin, PHP, Dinamik Web Sayfası, PHPNuke Kullanımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları