Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN KEZBAN BİÇER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN KEZBAN BİÇER"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN KEZBAN BİÇER
1. ÜNİTE HAZIRLAYAN KEZBAN BİÇER İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ

2 İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ
İLETİŞİM: Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına denir. İletişimi başlatmanın ilk aşaması kendimizi ve çevremizi tanımak ve anlamaktır.

3 İLETİŞİMSİZLİĞE NEDEN OLAN TEMEL FAKTÖRLER
1- Dinleme becerisine sahip olamama, 2-Konuşma becerisine sahip olamama,

4 ETKİLİ İLETİŞİM KURMA BECERİLERİ
1-Kendini tanımak, 2-Kendini açmak ve doğru ifade etmek, 3-Karşımızdakini etkin ve ilgili dinlemek, 4-Empati kurabilmek, 5-Hoş görülü ve önyargısız olmak, 6-Eleştirilere karşı açık olmak, 7-Beden dili, göz kontağı, hitap, ses düzeyi, ses tonu vb. becerileri kullanmak.

5 ETKİLİ İLETİŞİM KURMA BECERİLERİ
İletişimde bireysel farklılıkların yanı sıra sosyal çevrenin de etkisi büyüktür. İletişimde sözlü mesajlar; -Ses tonu -Konuşma biçimi - Seçilen sözcükler -seçilen sözcükleri kullanma becerisi

6 ETKİLİ İLETİŞİM KURMA BECERİLERİ
İletişimde sözsüz mesajlar; Jest ve mimikler, Kişinin duruş biçimi, Kılık kıyafeti, İletişim kurulan ortam,

7

8 İletişim Araçları 1- Kitle iletişim araçları; aynı anda bir çok kişiye haber ulaştıran iletişim araçlarıdır. 2-Kişisel iletişim araçlar: mektup, telefon, telgraf, e-posta, faks … 3- Ülkemizde en yaygın kullanılan iletişim aracı televizyondur.

9 TRT: Devlet adına radyo ve televizyon yayınları gerçekleştirmek amacıyla 1 mayıs 1964 yılında kurulmuştur. RTÜK: Radyo ve televizyon yayınlarını denetlemek 1983 yılında kurulan bir üst kurumdur.

10 Tv izlerken dikkat edilmesi gereken kurallar
1- Tv 3-4 metre uzaktan ve göz hizası ile aynı yükseklikte izlenmelidir. 2- İzleyeceğimiz programlarda akıllı işaretler dikkate alınmalıdır. 3- aile içi iletişim kopukluğuna neden olunmaması için evde birden fazla televizyona yer vermemeliyiz. 4- Her program yerine seçilen program izlenmelidir. 5- Tv izlerken ders çalışması ve yemek yenmesi uygun değildir.

11 ATATÜRK VE İLETİŞİM Atatürk milli mücadele yıllarında halkı bilinçlendirmek amacıyla iletişime büyük önem vermiştir. Bu konuda yapmış olduğu çalışmalar; 1-Anadolu Ajansının kurulması(AA), 2-Atatürkün benim gazetem dediği İrade- i Milliye gazetesinin çıkartılması,

12 3- hakimiyet- i Milliye gazetesinin çıkartılması
4- Ceride-i Resmiye(1920) gazetesinin çıkartılması 5-Telsiz Telgraf hakkında kanun(1925) 6-Telsiz ve telgraf vericileri hizmete girdi(1927) 7-İstanbul ve Ankara Radyoları yayına başladı(1927)

13 İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"HAZIRLAYAN KEZBAN BİÇER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları