Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HABERLER DİSAR İZGİALP.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HABERLER DİSAR İZGİALP."— Sunum transkripti:

1 HABERLER DİSAR İZGİALP

2 Liseli genç okul arkadaşının parmağını kesti
MERSİN'de, lise öğrencisi 18 yaşındaki Y.C. nöbeti sırasında okula girmek isteyen 17 yaşındaki T.Ş.'yi kalçasından bıçakladı, sağ elinin orta parmağını kopma derecesinde kesti.       Olay, Gazi Lisesi’nde bu akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, okul nöbetçisi olan 10'uncu sınıf öğrencisi Y.C., kapının önünde beklerken, başka bir lisede okuyan T.Ş. okula geldi. Y.C. ile okula girmesine izin vermediği T.Ş. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine okul nöbetçisi Y.C., üzerindeki maket bıçağını çıkarıp, T.'yi kalçasından bıçakladı, ardından sağ el orta parmağını kesti. Yaralı öğrenci Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Parmağı kopma derecesinde kesildiği belirlenen T.'nin tedavisi sürüyor.       Olay sonrası kaçan zanlı öğrenciyi yakalayan polis, soruşturmayı sürdürüyor.

3 Yedek subay yönetmeliğinde değişiklik
Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç duyduğu yedek subay adaylarının seçimine ilişkin şekil ve esaslar ile celp usulleri hakkında yönetmelikte değişiklik yaptı.       Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nca her celp döneminde test ve mülakat merkezleri açılacak.       Test ve mülakata katılan yükümlülerden er olmak isteyenlerden dilekçe alınacak.       Test ve mülakata katılan yükümlüler Milli Savunma Bakanlığı celp emri esaslarına uygun olarak, neticelere göre bilgisayarca yükümlü miktarı yedek subay ihtiyacı kadar veya daha az ise yükümlülerin tamamı yedek subay adayı olarak ayrılacak.       Yükümlü miktarı sınıf kontenjanları, meslek ve vasıfları itibariyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin yedek subay ihtiyacından fazla ise istekliler ere ayrılacak. Kalan miktar yine ihtiyaçtan fazla ise fazla miktar da ere ayrılacak.             Yedek subay adayı ve ere ayrılan yükümlülerin, mensubu olacağı kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile sınıfları ve branşları ayrı ayrı belirlenecek. Piyade sınıfının branşları, sınıflandırma işlemi sonunda komando olarak ayrılanlardan komando niteliği olmadığı tespit edilenlerin belirlenmesini müteakip Kara Kuvvetleri Sınıflandırma ve Sınıflandırma Kurulları Yönergesinde belirlenen esaslara göre tespit edilecek.

4 Kadın asker baskı altında konuşmuş
İngiliz beden dili uzmanları, İran'ın esir aldığı 15 İngiliz askerinden biri olan kadın asker Faye Turney'nin, İran'daki devlet televizyonunda yayımlanan görüntülerindeki beden dilinden, baskı altında tutularak konuştuğunun anlaşıldığını belirttiler. İngiliz Dışişleri Bakanlığı da Turney ve diğer askerlere ait son görüntülerin yayımlanmasının "bütünüyle kabul edilemez" olduğunu bildirdi. İngiliz The Times gazetesinin haberine göre beden dili uzmanları, Faye Turney'nin, "İranlılar, son derece nazik, müşfik ve düşünceli davrandılar" dediği görüntülerdeki gülümsemesinin "zoraki ve sahte" olduğuna, konuşmalarıyla beden dili arasında "bariz bir tezat bulunduğuna" dikkat çekti.

5 Yolsuzluk skandalında 3 tutuklu
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Arnavutluk ve Hindistan'daki delegasyon binaları için açılan ihalelerde belirlenen yolsuzluk, kurumu sallıyor. Yolsuzluğun boyutunun milyonlarca euro boyutunda olduğu vurgulanıyor. Belçika polisinin gerçekleştirdiği, Fransız, İtalyan ve Lüksemburg polislerinin de bu ülkelerde destek verdiği operasyonda şu ana kadar 3 kişi tutuklandı. Brüksel'de AB Komisyonu'nun Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü binası ve Avrupa Parlamentosu (AP) binasına operasyon düzenlenirken, Fransa, İtalya ve Lüksemburg'da düzenlenen operasyonlarda aramaların özel mülkiyetlerle sınırlı kaldığı belirtiliyor. Operasyon sonrasında 3 İtalyan vatandaşı tutuklandı.

6 Festivali 'çok bilmiş periler' açacak!
Uluslararası İstanbul Film Festivali bu gece başlıyor. Lütfi Kırdar'daki ödül töreninde Paul Schrader, Duygu Sağıroğlu, Güler Ökten ve Cüneyt Arkın Onur Ödülü alacak. Açılış filmi ise Ferzan Özpetek'in 'çok bilmiş periler'i anlattığı "Bir Ömür Yetmez"i...»


"HABERLER DİSAR İZGİALP." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları