Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY."— Sunum transkripti:

1 MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY

2 SUNU PLANI Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kuruluş ve Teşkilatı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Görevi Kara,Deniz,Hava Kuvvetleri K.lıklarının Görevleri Jandarma Genel Komutanlığının Görevleri Sahil Güvenlik Komutanlığının Görevleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özel Yasaları

3 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ KURULUŞ VE TEŞKİLATI

4 TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ GÖREVİ
Türk yurdunu ve nitelikleri anayasa ile belirlenmiş Türkiye Cumhuriyeti’ni iç ve dış tehditlere karşı korumak ve kollamaktır.

5

6 KARA, DENİZ VE HAVA KUVVETLERİNİN GÖREVLERİ
Genelkurmay Başkanlığı tarafından verilen barış ve sefer görevlerini en iyi şekilde başarmak ve her seviyedeki birliklerini her an savaşa hazır durumda bulundurmaktan sorumludurlar.

7 DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

8 HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

9 JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI GÖREVLERİ
Mülki Görevler : (Emniyet ve asayişi sağlamak, kaçakçılığı önlemek, takip ve soruşturmak, ceza infaz kurumları ve tutukevlerinin dış korumalarını yapmak vb.) Adli Görevler : (İşlenmiş suçlarla ilgili delilleri toplamak, muhafaza etmek, hazırlık soruşturması yürütmek gibi adli işleri yapmak) Askeri Görevler : (Genelkurmay başkanlığınca verilen görevleri yerine getirmek) Diğer Görevler : (İç tehditlere yönelik Jandarmaya verilen görevleri yerine getirmek)

10 JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI GÖREVLERİ
Jandarmanın genel olarak görev sorumluluk alanı polis görev alanı dışı olup, polis teşkilatının olmadığı kırsal alanlardır. Jandarma TSK.’lerinin bir parçası olup Genelkurmay Başkanlığına bağlı olmakla beraber, emniyet ve asayiş ile ilgili görevlerin yapılması kapsamında İçişleri Bakanlığına bağlıdır. Jandarma ihbarları için Jandarma İmdat hattı ALO 156 ‘dır.

11

12 SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI GÖREVLERİ
Sahil Güvenlik Komutanlığı barış şartlarında İçişleri Bakanlığına, savaş halinde ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlıdır. Karasularımızı, iç sularımızı ve boğazlarımızı korumak Denizlerimizde can ve mal güvenliğini sağlamak Denizlerimizde işlenen suçlara engel olmak, suçluları yakalamak ve adli makamlara teslim etmek Karasularımıza giren mültecileri, silah ve mühimmatı yakalamak Deniz kirliliğine karşı mücadele etmek İhtiyaç halinde ihbar hattı ALO 158’dir.

13

14 MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY


"MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları