Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi"— Sunum transkripti:

1 HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Erasmus Ofis Koordinatörü

2 SUNUM PLANI Hibenin Belirlenmesi Hibenin Amacı Hibe Miktarları
EYDK (EILC) Ödemesi Ödemelerle İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Banka Hesabı

3 HİBE MİKTARININ BELİRLENMESİ
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi her akademik yıl başlamadan önce 28 AB üyesi ülkenin yaşam standartlarına göre Erasmus öğrencilerine verilecek olan aylık hibe miktarlarını belirler.

4 HİBENİN AMACI Öğrenciler yalnızca Erasmus öğrenim dönemleri için yurtdışında bulundukları süre karşılığında hibe alabilirler.

5 HİBENİN AMACI Hareketlilikten faydalanan Erasmus öğrencisine verilen mali destek, tüm masrafları karşılamak amacıyla değil hareketlilikten kaynaklanan masraflara katkıda bulunmak amacıyla verilmektedir.

6 HİBE MİKTARLARI Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Hibe Miktarları 4 ülke grubuna göre ayrılmıştır ve buna göre hesaplanmaktadır.

7 HİBE TABLOSU KATEGORİLER ÜLKELER I (300 Euro) II (400 Euro)
LETONYA, LİTVANYA, POLONYA, MACARİSTAN, GKRY, ESTONYA, BULGARİSTAN, ROMANYA ve TÜRKİYE II (400 Euro) SLOVENYA, SLOVAK CUMHURİYETİ, ÇEK CUMHURİYETİ, PORTEKİZ, YUNANİSTAN ve MALTA III (500 Euro) HOLLANDA, LÜKSEMBURG, İTALYA, İSPANYA, BELÇİKA, FRANSA, ALMANYA ve AVUSTURYA IV (600 Euro) FİNLANDİYA, DANİMARKA, İSVEÇ, İRLANDA, BİRLEŞİK KRALLIK

8 1. ÖDEME %80’LİK KISIM Kabul Belgesi (Application Form) İkili Anlaşması (Bilateral Agreement) Ek: 2 Öğrenciler İçin İstenen Bilgiler Formu öğrencinin yazmış olduğu tarih aralığına göre hesaplanır.

9 2. ÖDEME %20’LİK KISIM Erasmus öğrenim faaliyeti sonunda öğrencinin getireceği Katılım Belgesi’nde (Certificate Of Attendance) yer alan kesin gerçekleşme süresi dikkate alınarak hesaplanır.

10 ÖDEMELER Hibelerin ödenmesinde ayı tamamlamayan süreler için aşağıdaki tabloya göre hareket edilir. Önemli Bilgi: 1 gün bile hibe miktarını değiştirir! 1-3 GÜN ARASI 4-10 GÜN ARASI 11-17 GÜN ARASI 18-24 GÜN ARASI 25 GÜN VE ÜZERİ ¼ Aylık Hibe ½ Aylık Hibe ¾ Aylık Hibe Tam Aylık Hibe

11 ERASMUS YOĞUN DİL KURSU (EILC) ÖDEMESİ
Hareketlilikten faydalanan öğrenciler öğrenim dönemleri başlamadan önce bu kurslara katılabilirler. Erasmus Yoğun Dil Kursuna katılan ve bunu belgeleyen öğrencilere seçtiği ülke grubu ve süresine göre hibe ödenir.

12 ERASMUS YOĞUN DİL KURSU (Erasmus Intensive Language Course) ÖDEMESİ
Belçika (Flemenk Topluluğu) Bulgaristan Kıbrıs Rum Kesimi Çek Cumhuriyeti Danimarka Estonya Finlandiya Yunanistan Macaristan İzlanda İtalya Letonya Litvanya Malta Hollanda Norveç Polonya Portekiz Romanya Slovakya Slovenya İsveç Türkiye

13 ÖDEMELERLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

14 BANKA HESABI Erasmus Değişim Programına katılan yararlanıcıların kendi adına Є hesabı açmaları zorunludur.

15 BANKA HESABI Açılacak olan hesabın T.C. Ziraat Bankası Beyazıt Şubesi’nde olması halinde hesap aktarımında kolaylık ve kesintisiz ödeme yararlanıcının lehine olmaktadır.

16 BANKA HESABI Farklı banka şubelerinde açılan hesapların aktarımının geç yapıldığı ve havale masrafı alındığı konusunda geribildirimler alınmaktadır.

17 ÖNEMLİ Hibe ödemeleri hareketlilik başlamadan 15 gün önce hesaplara aktarılır.

18 TEŞEKKÜR EDERİM

19 HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Erasmus Ofis Koordinatörü


"HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları