Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
T. C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ AKADEMİK KURUL SUNUMU

2 MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ YILLARA GÖRE AKADEMİK PERSONEL DURUMU
T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ Muğla Üniversitesi’nde Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü 1993 yılında ilk olarak Üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde öncelikle Klasik Arkeoloji ve Sanat Tarihi Anabilim dallarını içeren Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü olarak kurulmuştur. Bölüm, 2002 yılında Arkeoloji Bölümü ve Sanat Tarihi Bölümü olarak ikiye ayrılmıştır. 2010 yılında 13 Kasım 2010 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Fen-Edebiyat Fakültesi kapatılarak Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi adıyla iki ayrı fakülte kurulması üzerine Sanat Tarihi Bölümü de Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer almıştır. YILLARA GÖRE AKADEMİK PERSONEL DURUMU 2012 2013 1 Prof. - 2 Yrd. Doç. Dr. 1 Yrd. Doç. Dr.

3 Temel Politikalar ve Öncelikler
Özellikle Antik Karia - Menteşe Bölgesi’ndeki Bizans ve Türk İslam Sanat Tarihi ile ilgili yapılan yayınların ivedilikle taranması ve bölüm- üniversite kütüphanesine kazandırılması, Antik Karia - Menteşe Bölgesine yapılacak araştırma gezileriyle elde edilecek görsellerle bölüm arşivinin oluşturulması, Müfredat programımızda yer alan derslerde kullanılacak görsel materyallerin hazırlanması, bahar ve güz- bahar yarıyıllarında Muğla-ilçeleri ve Ege Bölgesi’nde yapılmakta olan yüzey araştırması ve kazıların başkan ve ekip üyeleri tarafından verilecek konferans programının hazırlanması, Bölümümüz tarafından 2014 yılında yapılması planlanan Antik Karia Menteşe Bölgesi’ndeki yüzey araştırması ve kazı çalışmaları için 2013 yılında gereken hazırlıkların yapılması, Bölge tarihi ve arkeolojisine yönelik ulusal ve uluslar arası sempozyumlarda Fakültemizin diğer bölümleri ile ortak çalışmalar yapılması, ulusal ve uluslar arası ortak projeler üretilmesi Bölümümüzün bugünkü amaç ve hedefleridir.

4 Prof. Dr. Ayşe AYDIN BİLDİRİ
“Tarsus Kiliseleri”, 2. Tarsus Kent Sempozyumu, Kasım 2012, Tarsus 75.Yıl Kültür Merkezi Tarsus/Mersin, Tarsus, 2012.

5 Prof. Dr. Ayşe AYDIN BİLDİRİ
“Bizans Tasvir Sanatında Duacılar”, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 12. Sıtkı Koçman Günleri Kasım 2012, Muğla, 2012.

6 Prof. Dr. Ayşe AYDIN BİLDİRİ “Kapadokya Kaya Kiliseleri Freskleri” T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir Turist Rehberleri Odası  İşbirliğinde düzenlenen Mared-Muğla İli Profesyonel Turist Rehberleri 2012 Yılı Hizmet İçi Eğitim Semineri, Muğla, 2012.

7 “Hz. İbrahim’in Oğlunu Kurban Etme Sahnesine Bir Örnek:
Prof. Dr. Ayşe AYDIN BİLDİRİ “Hz. İbrahim’in Oğlunu Kurban Etme Sahnesine Bir Örnek: Adana Müzesi’ndeki Paye”, II. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü (08-10 Mayıs 2013).

8 Yrd. Doç. Dr. Barış İŞÇİ PEMBECİ
BİLDİRİ “Kırgızlarda Ölü Gömme Gelenekleri”, II. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü (08-10 Mayıs 2013).

9 Yrd. Doç. Dr. Gökben AYHAN BİLDİRİ
“Lüle Terminolojisinin Sorunları Üzerine Görüşler”, XVI. Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu (18-20 Ekim 2012 Sivas).

10 Yrd. Doç. Dr. Gökben AYHAN BİLDİRİ
“Türk Maden Sanatına Genel Bir Bakış”, II. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü (08-10 Mayıs 2013).

11 Yrd. Doç. Dr. Gökben AYHAN KONFERANS “Osmanlı Lüleciliği”,
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Konferansları Dizisi (15 Mayıs 2013).

12 Yrd. Doç. Dr. Cenk BERKANT BİLDİRİ “Ingegnere Luigi Rossetti a Izmir”,
Osmanlı İmparatorluğu’nda ve Modern Türkiye’de Mimarlık Alanının İtalyan Aktörleri ( ), İstanbul, İtalyan Kültür Merkezi, 8 – 9 Mart Boğaziçi Üniversitesi, 10 Mart 2013.

13 Yrd. Doç. Dr. Cenk BERKANT BİLDİRİ “Venedik’te Bir Türk Hanı”,
II. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü (08-10 Mayıs 2013).

14 Yrd. Doç. Dr. Cenk BERKANT KONFERANS “Venedik’te Türk İzleri”,
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Konferansları Dizisi (22 Nisan 2013).

15 1- Yrd. Doç. Dr. Gökben AYHAN 2- Yrd. Doç. Dr. Cenk BERKANT
Bölümümüzün Fakültemiz Diğer bölümleriyle Gerçekleştirdiği Ortak Çalışmalar Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mayıs 2013. SEMPOZYUM YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ 1- Yrd. Doç. Dr. Gökben AYHAN 2- Yrd. Doç. Dr. Cenk BERKANT


"MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları