Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HEMŞİRELİK VE EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HEMŞİRELİK VE EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI"— Sunum transkripti:

1 HEMŞİRELİK VE EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
1 Aralık 2011 TEKİRDAĞ

2

3

4

5

6

7 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
Hemşirelik ve Ebelik Lisans Tamamlama Programında; - 4. ( dördüncü) sınıfa geçen ve - Kayıt yenileyen öğrenciler uygulamalarını yapmaya hak kazanırlar.

8 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
Dördüncü sınıfa geçen öğrenciler ; uygulamalarını mezun olacakları tarihe kadar tamamlamak zorundadır. Uygulamalarını tamamlamamış öğrenciler programdan mezun olamazlar.

9 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
240 saat (40 saat/hafta)

10 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
Hemşirelik ve ebelik lisans tamamlama öğrencileri uygulamalarını, -Üniversitelerin tıp fakültesi hastanelerinde -Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim araştırma hastaneleri -Uygulama ölçütlerine sahip A,B,C devlet hastanelerinde -Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi -Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı uygulama ölçütlerine sahip A,B,C gruplarına denk hastanelerde yapabilirler.

11 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
Hemşirelik lisans tamamlama öğrencileri uygulamalarını -İç hastalıkları -Genel cerrahi -Çocuk sağlığı ve hastalıkları -Kadın doğum kliniklerinden birisinde

12 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
Ebelik lisans tamamlama öğrencileri uygulamalarını -Jinekoloji -Kadın doğum -Yenidoğan / çocuk kliniklerinden birisinde

13 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
Hemşirelik ve ebelik lisans tamamlama öğrencilerinin uygulamalarını 3, 4, 5 ve 6. maddelerde belirtilen hükümlere uygun olmak kaydıyla öncelikle çalıştıkları hastanelerde yapmaları esastır. Bu servislerde çalışan öğrencilerin mesaileri uygulama olarak da kabul edilecektir.

14 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
Bu tür kurumlarda çalışmayan öğrencilerin; -İl sağlık müdürlükleri ve hastanelerin ortaklaşa yapacağı planlama çerçevesinde uygun ölçütlere sahip hastanelerde ve kliniklerde uygulama yapmaları sağlanacaktır. -Bu durumdaki öğrenciler kendi kurumlarından görevli ya da idari izinli sayılmayacaktır. -Öğrenciler uygulamalarını mesai saatleri sonrası, hafta sonları, nöbet ertesi veya izin kullanarak yapabileceklerdir.

15 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
9. İl sağlık müdürlükleri; Duyurular Hastanelerin belirlenmesi Öğrencilerin, hastanelere yerleştirilmeleri Kurum uygulama sorumlusu ve eğitimciler Uygulamalar Uygulama değerlendirme dosyaları İlgili Üniversite Uygulama sonuç listesi

16 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
10. İl uygulama koordinatörü; Eğitim Şubesinden sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı Kurum Uygulama Sorumlusu; Hastanelerin hemşirelik hizmetleri müdürü / Başhemşire Eğitimci; -Hemşirelik lisans tamamlama için görevlendirilen lisans yada yüksek lisans mezunu hemşire -Ebelik lisans tamamlama için görevlendirilen lisans, yüksek lisans mezunu ebe, yoksa kadın doğum hemşireliği alanında yüksek lisans yapmış hemşire

17 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
-İl genelinde uygulamaların planlanması, gerçekleştirilmesi, takibi ve uygulamasını tamamlayan öğrencilerin uygulama dosyalarının ve uygulama sonuç listesinin hazırlanarak ilgili üniversiteye gönderilmesinde, il uygulama koordinatörü görevli ve sorumludur. İl uygulama koordinatörü bu görev ve sorumluluğu, hastanelerdeki uygulamaların planlanması ve gerçekleştirilmesinden sorumlu olan kurum uygulama sorumlusu ve eğitimcilerle işbirliği içinde yerine getirecektir.

18 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
Yapılacak iş ve işlemler : a) Planlama toplantısı; İl uygulama koordinatörü başkanlığında, uygulama ölçütlerine sahip tüm hastanelerin kurum uygulama sorumluları b) Plan; öncelikle belirlenen esaslara uygun olmak koşuluyla, hastane hizmetlerinin aksatılmadan, öğrencilerin uygulamalarını yapacakları plan

19 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
Yapılacak iş ve işlemler : c) Planda; her hastanenin uygulama yapılacak kliniklerinde -Aynı anda uygulama yapacak öğrenci sayısı -Buna göre kaç tur öğrenci alınacağı -Öğrencilerin uygulamaya kabul edileceği saatler, -Öğrencilerin takip ve değerlendirilmesiyle ilgili hususlar ve bu takip ve değerlendirme için ihtiyaç duyulacak eğitimci sayısı, -Eğitimcilerin belirlenmesi ve eğitimi, uygulamasını tamamlayan öğrencilerin uygulama dosyalarının il sağlık müdürlüğüne tesliminde izlenecek yollara ilişkin esaslar

20 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
13. Uygulama yapacak öğrenci, İl Sağlık Müdürlüğü (Eğitim Şube Müdürlüğü) uygulama değerlendirme dosyası ile birlikte başvuracaktır. -İl sağlık müdürlüğü (İl uygulama koordinatörü), 12. maddede belirtilen plan doğrultusunda öğrenciyi uygulama yapacağı hastaneye dosyasıyla birlikte gönderecektir.

21 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
14. Uygulamaya başlayan öğrencinin, dosyasında yer alan değerlendirme formlarının doldurulmasından ve öğrenci devamından kurum sorumlusu ve eğitimci sorumludur. -Uygulamaların takibinden sorumlu olan eğitimciler öncelikle kurum içinden görevlendirilecektir. Kurum içinde protokolde belirlenen esaslara uygun eğitimcilerin ya da yeterli sayıda eğitimcinin bulunmadığı durumlarda il sağlık müdürlüğü tarafından diğer kurumlardan görevlendirme yapılacaktır.

22 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
15. Eğitimci, uygulamasını tamamlayan her öğrencinin uygulama değerlendirme dosyasını kurum sorumlusuna, kurum sorumlusu da bu dosyaları il sağlık müdürlüğüne (il uygulama koordinatörüne) teslim edecektir.

23 LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
16. İl sağlık müdürlüğü uygulama dosyalarını hemşirelik ve ebelik lisans tamamlama programı olarak ayırarak öğrencilerin isimlerinin ve aldıkları notların yer aldığı bir liste ile birlikte öğrencinin kayıtlı olduğu üniversiteye, derslerinin bitiminden sonra final sınavlarından önce toplu olarak kargo ile gönderecektir.

24 Tekirdağ Uygulama Yerleri
Tekirdağ Devlet Hastanesi Çorlu Devlet Hastanesi Çerkezköy Devlet Hastanesi Malkara Devlet Hastanesi Çorlu Askeri Hastanesi Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi

25 Uygulama Esasları Uygulamalarda evrak giriş tarihi ve saati sıralamada esas alınacaktır. Uygulamalara 20 Aralık tarihinde başlanması planlanmaktadır.

26 Hemşirelik Bölümü Öğrencileri
1-Ek -1’deki Başvuru Formu doldurulacak (2 nüsha) 2- Genelge ekinde yayımlanan Öğrenci Tanıtım Formu doldurulacak 3-Kırmızı şeffaf kapaklı Uygulama dosyası hazırlanacak 4-Dosya hazırlandıktan sonra 19 Aralık 2011 tarihine kadar Uygulama yapılacak hastanenin Baş Hemşiresine veya Müdürlüğümüz Eğitim Şube Müdürlüğüne teslim edilecektir

27 Ebelik Bölümü Öğrencileri
1-Ek -2’deki Başvuru Formu doldurulacak (2 nüsha) 2- Genelge ekinde yayımlanan Öğrenci Tanıtım Formu doldurulacak 3-Mavi şeffaf kapaklı Uygulama dosyası hazırlanacak 4- Dosya hazırlandıktan sonra 19 Aralık 2011 tarihine kadar Uygulama yapılacak hastanenin Baş Hemşiresine veya Müdürlüğümüz Eğitim Şube Müdürlüğüne teslim edilecektir.

28


"HEMŞİRELİK VE EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları