Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler"— Sunum transkripti:

1 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler

2 CEMİYETLER T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler
YARARLI CEMİYETLER ZARARLI CEMİYETLER 1. Azınlıkların Kurduğu Cemiyetler 2. Milli Varlığa Düşman Cemiyetler

3 Azınlıklar Tarafından Kurulan Zararlı Cemiyetler
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler Azınlıklar Tarafından Kurulan Zararlı Cemiyetler Bu cemiyetler Anadolu’da yaşayan Rumlar ve Ermeniler tarafından kurulmuştur. İtilaf Devletleri’nin desteğini almışlardır. Anadolu’da kendilerine ait bağımsız devlet kurmak amacındadırlar.

4 MAVRİ MİRA CEMİYETİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler
Rum Patrikhanesi’nin desteğini aldı. Amacı: Bizans İmparatorluğu’nu yeniden canlandırmaktı. Ege Bölgesi’nde çeteler kurarak Yunanlılara destek verdi.

5 ETNİK-İ ETERYA CEMİYETİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler ETNİK-İ ETERYA CEMİYETİ Bu cemiyet, Yunanistan’ın bağımsız olmasını sağlayan cemiyettir. Anadolu’daki Yunan işgalini desteklemiştir.

6 PONTUS RUM CEMİYETİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler
Amacı, Pontus Rum İmparatorluğu’nu yeniden kurmaktı.

7 HINÇAK ve TAŞNAK CEMİYETİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler HINÇAK ve TAŞNAK CEMİYETİ Ermeniler tarafından kuruldu. Amacı; Doğu Anadolu’yu içine alan büyük bir Ermeni Devleti kurmaktı.

8 MİLLİ VARLIĞA DÜŞMAN CEMİYETLER
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler MİLLİ VARLIĞA DÜŞMAN CEMİYETLER Bu cemiyetler Türkler tarafından kurulmuştur. Milli varlığa düşmandırlar.

9 KÜRT TEALİ CEMİYETİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler
İstanbul’da kurulmuştur. Amacı, Doğu Anadolu’da bir devlet kurmaktır.

10 İSLAM TEALİ CEMİYETİ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler
Milli mücadeleye karşı İngilizlerle işbirliği yapmıştır. Saltanatın ve halifeliğin devam etmesini amaçlamıştır.

11 HÜRRİYET ve İTİLAF FIRKASI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler HÜRRİYET ve İTİLAF FIRKASI İttihat ve Terakki yönetimine karşı olarak kurulmuştur. Milli Mücadele’ye karşıdır.

12 İNGİLİZ MUHİPLERİ CEMİYETİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler İNGİLİZ MUHİPLERİ CEMİYETİ Üyeleri arasında Padişah Vahdettin, Sadrazam Damat Ferit Paşa gibi önemli Osmanlı yöneticileri vardır. Amacı, halifeliği koruyarak İngiliz mandası altında yaşamaktır.

13 WİLSON PRENSİPLERİ CEMİYETİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler WİLSON PRENSİPLERİ CEMİYETİ 1919’da kurulmuştur. Amacı, Amerikan mandası altına girerek Osmanlı Devleti’nin ayakta kalmasını sağlamaktır.

14 MİLLİ CEMİYETLER T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler
Türk halkının desteğiyle bölgesel olarak kurulmuşlardır. Halkın desteğini sağlamak için kongreler düzenlemiş ve genelgeler yayınlamışlardır. Sivas Kongresi’nde hepsi Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olarak birleşmiştir.

15 MİLLİ CEMİYETLER T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler
1. Trakya Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti 2. İzmir Müdaafa-i Hukuk Cemiyeti 3. Vilayet-i Şarkiye Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti 4. Kilikyalılar Cemiyeti

16 MİLLİ CEMİYETLER T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler
5. Trabzon Muhafaza-i Hukuku Milliye Cemiyeti 6. Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti 7. Milli Kongre Cemiyeti 8. Redd-i İlhak Cemiyeti

17 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler
ZARARLI CEMİYETLER YABANCI ZARARLI Mavri Mira Pontus Rum Hınçak ve Taşnak Etnik-i Eterya YERLİ ZARARLI Sulh ve Selamet-I Osmaniye Teal-i İslam Kürt Teali Wilson İlkeleri İngiliz Muhipleri YARARLI CEMİYETLER Trakya Paşaeli İzmir Müdafaa-i Hukuk Redd-i İlhak Kilikyalılar Şark-ı Müdafaa-i Hukuk Trabzon Muhaza-i Hukuku Milliye Milli Kongre T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler


"T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Cemiyetler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları