Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYALLERİMDEKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYALLERİMDEKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM"— Sunum transkripti:

1 HAYALLERİMDEKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM
KURGU KUŞAĞI HAYALLERİMDEKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM HAZIRLAYAN ELİF SÜMEYRA KORKMAZ 582 7/B

2 SORUNLAR Çevre kirliliği Su kirliliği Uçlu kaleminin ucunun kırılması
Abur cubur ile sağlığımızın bozulması Obezitelik Üst ve alt geçit azlığı Kitap ağırlığı Yolların buzlanması Silgilerin çabuk tükenmesi Ayakkabıların çabuk eskimesi ve su alması

3 ÇÖZMEK İSTEDİĞİM SORUN VE PROBLEMLER
Yolların buzlanmasıdır. Bilirsiniz ki her kış mevsimi olduğunda kar yağar. Bu kar bulutlardan aşağı inince yerde buza dönme olasılığı büyüktür. Yollarda da bu buz taşıtların kayarak birbirlerine çarpma, zincirleme kazalar gibi bir çok kaza oluyor.Böylecene bir çok ölü,yaralı,sakat ve yetim kalınıyor.

4 BELİRLEDİĞİM SORUNUN DETAYLI AÇIKLAMASI
Yolların buzlanması ile birlikte taşıtların kaza yapmasına neden olur ve böylece can kayıpları meydana gelir. Ben de bu can kayıplarını aza indirmek için bir sistem geliştirdim.

5 BELİRLEDİĞİM SORUNUN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Yol çalışmaları yapılırken yolun alt bölümüne ısıtma sistemi yerleştirilecektir.Bu sistemin çalıştırma ve kapatma düğmesi belediyenin yetkisi altında olacaktır.Bu sistemi yetkililer yollarda buzlanma olan yerlerin ısınmasını sağlayacaktır. İnsanlar taşıt sürebilmek için mutlaka bir ehliyete sahip olmaları gerekir.Bu ehliyetler verilmeden önce iklim şartlarında taşıta ne gibi değişiklikler yapılacağı hakkında bilinçlendirilir.

6 BELİRLEDİĞİM SORUNA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİM ÖNERİM
Yol çalışmaları yapılırken yolun alt bölümüne ısıtma sistemi yerleştirilecektir.Bu sistemin çalıştırma ve kapatma düğmesi belediyenin yetkisi altında olacaktır.Bu sistemi yetkililer yollarda buzlanma olan yerlerin ısınmasını sağlayacaktır.

7 BELİRLEDİĞİM SORUNUN ÇÖZÜME AİT ÖNERİYİ SEÇME GEREKÇEM
Bu can kayıplarını en aza indirmek için yolların altına ısıtma sistemi yerleştireceğim. Kısacası da maddi ve manevi zararları azaltmak için.

8 BELİRLEDİİĞİM SORUNUN ÇÖZÜME YÖNELİK ARAŞTIRMA SONUÇLARIM
İklim? Geniş bir bölge içinde ve uzun yıllar boyunca değişmeyen ortalama Hava koşullarına iklim denir. İklim coğrafi ortamın oluşması ve şekillenmesi ile insanların yaşantı ve etkinlikleri üzerinde önemli rol oynar. Örneğin bir yerdeki doğal Bitki örtüsü, akarsuların özellikleri insanların yaşam tarzları konut tipleri ekonomik etkinliklerinin türü iklimin kontrolü altındadır. İklimi oluşturan çeşitli öğeler vardır. Bunlar Sıcaklık, Basınç, rüzgarlar, nemlilik ve yağıştır. İklim elemanları adı verilen ve birbirlerini etkileyen bu öğeler arasında ayrılmaz bir ilişki vardır. İklim olayları Atmosfer içinde gerçekleştiği için öncelikle atmosfer ve özelliklerinin incelenmesi gerekir.

9 BELİRLEDİİĞİM SORUNUN ÇÖZÜME YÖNELİK ARAŞTIRMA SONUÇLARIM
Kar nedir? Kar donmuş su buharı parçacıklarından oluşur. Bunlar havadan buz kristalleri ya da kar taneleri biçiminde düşer . Kar taneleri gerçekte buz kristali kümeleridir . Havadaki sıcaklık donma noktasına geldiğinde, su buharı yoğunlaşarak bir toz parçasının çevresinde buzlaşır ya da çok küçük bir buz kristali biçimini alır . Buz suyun kati ya da kristalli halidir . Saydam, renksiz, kokusuz ve tatsız bir yapısı vardır . Buzlaşma O (sıfır) derecenin altında ortaya çıkar . Birçok maddenin tersine, su donduğunda genleşir, yani hacmi artar. Bu nedenle kaya, yol ve yapı yarıklarında donan su çatlaklara yol açabilir

10 ARAŞTIRMAM İLE İLGİLİ RESİMLER

11 ARAŞTIRMAM İLE İLGİLİ RESİMLER

12 BELİRLEDİĞİM SORUNUN ÇÖZÜME AİT SON ÇİZİMLERİM

13 ETKİNLİĞİN GENELİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELERİM
Ben bu etkinliği hoca anlattığında hiçbir şey anlamamıştım fakat ikinci saate hoca açık ve örneklerle gösterince kavradım. Eve geldiğimde seçtiğim sorun ile ilgili araştırma yaptım. Son günlere doğru da bu slaydı gerçekleştirdim. Hocadan da izin aldıktan sonra sunacağım.

14 Teşekkür ederim BAY BAY


"HAYALLERİMDEKİ DEĞİŞİM VE GELİŞİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları