Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayarda Ofis Programları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayarda Ofis Programları"— Sunum transkripti:

1 Bilgisayarda Ofis Programları
BELGE DENETİMİ Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ tıklatın. Bölümler slaytlarınızı düzenlemenize veya birden çok yazar arasındaki işbirliğini kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir. Notlar Teslim notları veya izleyicilere ek bilgi sağlamak için Notlar bölümünü kullanın. Sununuz sırasında Sunu Görünümü'nde bu notları görüntüleyin. Yazı tipi boyutuna dikkat edin (Erişilebilirlik, görünürlük, video kaydı ve çevrimiçi üretim için önemlidir) Birlikte kullanılan renkler Grafiklere, çizelgelere ve metin kutularına özellikle dikkat edin. Katılımcılar, siyah ve beyaz veya gri tonlamalıyazdırabilir. Tümüyle siyah ve beyaz ve gri tonlamalıyazdırırken renklerinizin uygun olacağından emin olmak için bir sınama baskısı çalıştırın. Grafikler, tablolar ve çizimler Basit tutun: Mümkünse, tutarlı ve dikkat dağıtmayan stiller ve renkler kullanın. Tüm grafikleri ve tabloları etiketleyin. Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ

2 BELGE DENETİMİ Bu bölümde belge denetimi için gerekli olan yazım, dil bilgisi ve dil ayarları, heceleme, otomatik düzeltme ve araştırma gibi özelliklerin nasıl ayarlanacağını öğreneceğiz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

3 DİL AYARLARI Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir.

4 Dil Ayarları Seçili metnin yazım ve dil bilgisi denetiminde kullanılacak dil ayarlarını yapmamızı sağlar. Örneğin: Almanca bir makale yazacaksak dil ayarını Almancaya getirmeliyiz ki Kelime İşlemci programımız yazım denetimini doğru bir şekilde yapabilsin. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

5 Dil Ayarları Dil ayarlarını yapmak için Gözden Geçir sekmesi altında yer alan Dil grubundan Yazım Denetleme Dilini Ayarlara seçilir ve açılan pencereden istediğimiz dili seçip Tamam düğmesine basmamız yeterlidir. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

6 YAZIM VE DİL BİLGİSİ Bu, geçiş kullanılan Genel Bakış slaytları için başka bir seçenektir.

7 Yazım ve Dil Bilgisi Kelime işlemci programını kullanarak çalışmakta olduğumuz belgedeki metnin yazım ve dil bilgisi denetimini yapabiliriz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

8 Yazım ve Dil Bilgisi Yazım denetimi yapabilmek için iki yol vardır.
Yazım ve dil bilgisi denetimi yapmak istediğimiz kelimeye tıklayarak klavyeden F7 tuşuna basarak, Gözden geçir sekmesi altında yer alan Yazım Denetleme grubundan simgesine tıklayarak. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

9 Yazım ve Dil Bilgisi Şimdi beraber deneyelim. Yanlış yazılmış bir satır yazı yazalım ve yukarıda bahsettiğimiz iki yoldan birini kullanarak yazım denetimi yapalım. Yazım denetimi penceresi açıldığında istediğimiz kelimeye tıklayarak Kelime İşlemci programımızın bize doğru kelimeleri önerdiğini göreceksiniz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

10 HECELEME Bazı durumlarda bir sözcük satırın sonuna sığ-mayacak kadar uzun olabilir veya metin hizala-ma seçeneklerinden sola yasla kullanılarak gir-intili çıkıntılı, iki yana yasla seçeneği kullanılar-ak da arası çok açık olabilir. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

11 HECELEME Kelime işlemci programımız satırın sonuna sığmayan sözcükleri bir alt satıra taşımaktadır. Bu da yazımızda görsel bir düzensizliğe sebep olmaktadır bunu alt satıra taşımak yerine tire işaretiyle ayırıp daha düzgün metinler elde edebiliriz. Bunu yapabilmek için Sayfa Düzeni sekmesinde yer alan Sayfa Yapısı grubundaki Heceleme seçeneğini seçerek yapabiliriz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

12 SÖZCÜK SAYIMI Kelime işlemci programı kullanarak hazırlayacağınız belgede birtakım sözcük sınırlandırmaları olabilir. (Örneğin; bu makaledeki sözcük sayısı 2000 kelimeyi geçmeyecektir.). Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

13 SÖZCÜK SAYIMI Bu tür durumlarda belgede kullanılan sayfa, sözcük, karakter, paragraf veya satır sayılarını görmek için Gözden Geçir Sekmesi altında bulunan Yazım grubundaki Sözcük sayımı kullanılır. Sayılmasını istediğimiz metin seçilerek Sözcük Sayımı düğmesine basmamız yeterli olacaktır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

14 Eş Anlamlı Sözcükleri Bulma
Çalışmakta olduğumuz dokümanda seçtiğimiz bir sözcükle benzer bir anlama gelen diğer sözcüklerin neler olduğunu görebiliriz. Bunun için eş anlamlısı olup olmadığına bakmak istediğimiz sözcük üzerine gelip, Gözden Geçir sekmesindeki Yazım grubundan Eş Anlamlılar nesnesinin üzerine tıklamamız gerekir. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin. Not: Bu özelliğin aktif olabilmesi için Office programının kurulumunda sözlüğün seçilmiş olması gerekmektedir.

15 Otomatik Düzeltme Otomatik düzeltme daha biz yazımızı yazarken yaptığımız hataları kelime işlemcimizin otomatik olarak düzeltmesini sağlar. Örneğin: tümceye küçük harfle başladığımızda ilk yazdığımız kelimeden sonra boşluk tuşuna bastığımız anda kelimenin ilk harfini büyütmesi gibi. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

16 Otomatik Düzeltme Otomatik düzeltmenin hangi hatalarımızı düzeltmesi gerektiğini seçeneklerden seçebilir daha fazla seçenek ekleyebiliriz. Bu seçeneklere Dosya menüsünden Seçenekler bölümündeki Yazım Denetlemedeki Otomatik Düzeltmelere tıklayarak erişebiliriz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

17 Açıklama Ekleme Çalışmakta olduğunuz belgenizin kenar boşluklarında görüntülenen balonlara, dokümanınızla ilgili istediğiniz herhangi bir açıklamayı yazabilirsiniz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

18 Açıklama Ekleme Belgemize açıklama eklemek istiyorsak açıklama ekleyeceğimiz kısmı seçtikten sonra Ekle sekmesinde bulunan düğmesine basmamız yeterli olacaktır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

19 Değişiklikleri İzleme
Eklemeler, silmeler ve biçimlendirme değişiklikleri de dâhil olmak üzere belgede yapılan tüm değişiklikleri izlememizi sağlar. Bu seçeneğe Gözden Geçir sekmesi altında bulunan İzleme grubunda yer alan Değişiklikleri İzle düğmesinden ulaşabilirsiniz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

20 Karşılaştırma ve Birleştirme
Değişik zamanlarda bir belgede farklı kişilerin çalışması veya kendimizin değişik yerlerde çalışmamız sonucunda, bir belgenin farklı iki sürümü ayrı dosyalar olarak karşımıza çıkabilir. Bu gibi durumlarda kontrol ve son hâlin oluşturulması için Karşılaştır, Birleştir araçlarımız kullanılır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

21 Karşılaştırma ve Birleştirme
Karşılaştır : iki belgedeki değişikliklerin son hâllerini karşılaştırmanızı buna göre yapılan değişiklikleri görmenizi sağlar. Birleştir : iki belgenin birleştirilerek güncel hâlinin oluşturulmasını sağlayan araçtır. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

22 Belge Koruma Belgeyi kullanmakta olan kişilerin çalışılmakta olunan belgeye erişme biçimlerini kısıtlamak için kullanılır. Gözden Geçir sekmesi altında yer alan Koru grubundan kişilerin belgenizle ilgili yapabilecekleri değişiklik türlerini kısıtlayabilirsiniz. Sunuya kısa bir genel bakış sağlayın. SSununun ana odağını ve neden önemli olduğunu açıklayın. Her bir önemli konuyu tanıtın. Katılımcılara bir yol haritası sunmak için bu özellikle bir sonraki tartışılacak konuyu vurgulayarak bu Genel Bakış slaydını sunu boyunca yineleyin.

23 Dinlediğiniz İçin Teşekkürler
Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ


"Bilgisayarda Ofis Programları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları