Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MICROSOFT WORD İLE ETKİN ÇALIŞMAK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MICROSOFT WORD İLE ETKİN ÇALIŞMAK"— Sunum transkripti:

1 MICROSOFT WORD İLE ETKİN ÇALIŞMAK
BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM ve BİLGİYİ SUNMA MICROSOFT WORD İLE ETKİN ÇALIŞMAK OSMAN NURİ ASLAN RAMAZAN KOÇAK KİMYA BÖLÜMÜ MAYIS-2011

2 Sunu İçeriği Farklı Belge Sürümlerini Depolamak
Simge Yada Yabancı Karakterler Ekleme Üstbilgi – Altbilgi Kullanımı Kopyala Yapıştır – Bağ Yapıştır Otomatik Metin, Otomatik Düzelt Depo Kullanımı Metin Ve Biçimlendirme Bulma-değiştirme Sayfa Sonu Ve Bölüm Oluşturma İçindekiler Tablosu Oluşturma Belgelerle Ortak Çalışma

3 FARKLI BELGE SÜRÜMLERİNİ DEPOLAMAK
Ne işe yarar: Belgenizde yaptığınız değişiklikleri ayrı ayrı dosyalarda kaydetmek zorunda kalmazsınız. Her sürüme ayrı açıklama ekleyebilirsiniz. Nasıl Yapılır: Dosya – Sürümler

4 SİMGE YADA YABANCI KARAKTERLER EKLEME
Ne işe yarar: Belgenize klavyede bulunmayan sembolleri ekleyebilirsiniz. Nasıl Yapılır: Ekle - Simge - Ekle İpucu : Sık kullandığınız simgelere kısayol tuşu atayın.

5 TARİH SAAT EKLEME Ne işe yarar:
Belgenize güncel tarih ve saati ekleyebilirsiniz. Belgeyi her yazdırdığınızda tarih saati otomatik olarak güncelleştirebilirsiniz. Nasıl Yapılır: Ekle – Tarih ve Saat

6 ÜSTBİLGİ – ALTBİLGİ KULLANIMI
Ne işe yarar: Belgenizde her sayfada tekrarlanmasını istediğiniz metinler (örneğin sayfa numaraları, tarih-saat ) için üstbilgi ve altbilgi kullanabilirsiniz. Nasıl Yapılır: Görünüm – Üstbilgi ve Altbilgi

7 KOPYALA YAPIŞTIR – BAĞ YAPIŞTIR
Ne işe yarar: Belgenize diğer ofis programlarından güncellenen nesne ekleyebilirsiniz.(Örneğin Excel grafiği) Nasıl Yapılır: Nesneyi seçin. Düzen – Kopyala (Sağ tık – Kopyala) İstediğiniz yere imleci getirin. Düzen – Özel yapıştır. Bağ yapıştır. İpucu : Belgenizi her açtığınızda yada F9 a bastığınızda nesne güncellenir.

8 OTOMATİK METİN Ne işe yarar:
Yaygın olarak kullandığınız metin yada grafik bloklarını hızla belgenize ekleyebilirsiniz. Nasıl Yapılır: Metni yada grafiği oluşturun ve seçin. Ekle – Otomatik Metin – Yeni ( Kısayol Alt+F3). Bir ad tanımlayın ( en az 4 karakter).

9 Nasıl Yapılır: Belgenizde dört harf yazın. Enter tuşuna, F3 tuşuna yada Ctrl+Alt+V ye basın. Word otomatik metin girdisini belgenize ekler.

10 OTOMATİK DÜZELT Ne işe yarar:
Yanlış yazdığınız metinleri otomatik olarak düzeltebilirsiniz. Bir kısaltmayla uzun metin ekleyebilirsiniz.. Nasıl Yapılır: Araçlar – Otomatik düzeltme seçenekleri. Değiştirilen - Yerine

11 Nasıl Yapılır: Otomatik düzelt girdisini yazın . Bir boşluk bırakın. Word girdi yerine düzeltilmiş metni yazar.

12 DEPO KULLANIMI Ne işe yarar:
Birden fazla metin bloğunu seçip depoya saklayabilir ve bunları toplu halde farklı bir yere yapıştırabilirsiniz. (örnek: Bir makalenin ilgili paragrafları) Nasıl Yapılır: İstediğiniz metin bloğunu seçin. Ctrl+F3 tuşuna basın. Her yeni metin bloğu için yukarıdakileri tekrarlayın. Yapıştırmak istediğiniz yerde Ctrl+Shift+F3 tuşuna basın. İpucu : Seçtiğiniz metin blokları kesilir (eski yerinden silinir).

13 PENCERE BÖLME Ne işe yarar:
Belgeniniz farklı kısımlarını aynı anda görebilirsiniz. Nasıl Yapılır: Pencere - Böl

14 İpucu : Bölümü kaldırmak için bölme çizgisini yukarı yada aşağıya sürükleyin..

15 METİN VE BİÇİMLENDİRME BULMA-DEĞİŞTİRME
Ne işe yarar: Belgenizde geçen metin yada biçimlendirmeleri bulabilir yada istediğinizle değiştirebilirsiniz. Nasıl Yapılır: Düzen – Bul ( Ctrl + F) Düzen – Değiştir ( Ctrl + H) İpucu : Sadece metinleri değil biçimleri de değiştirebilirsiniz.

16 METİN ETİKETLEMEK VE YER İŞARETİ KULLANIMI
Ne işe yarar: Belge içinde bir yeri işaretleyip oraya hızla geri dönebilirsiniz . Nasıl Yapılır: İstenilen noktaya imleç getirilir. Ekle – Yer İşareti (Ctrl+Shift+F5) Yer işaretine isim verilir.

17 Nasıl Yapılır: İstenilen yere gitmek için ; Düzen – Git (Alt+Ctrl+G). Yer işareti.

18 SAYFA SONU ve BÖLÜM OLUŞTURMA
Ne işe yarar: Belgenizde sayfa sonları ve bölümler oluşturabilirsiniz. Bölümlere ayrı ayrı stiller, sayfa numaraları, sayfa yapılandırmaları uygulayabilirisiniz. Nasıl Yapılır: Ekle - Kesme. İpucu : Bölüm ve sayfa sonlarını görmek için araç çubuğunda ¶ simgesini tıklayabilirsiniz.

19 LİSTE VE TABLOLARI SIRALAMA
Ne işe yarar: Belge içindeki bir dizi paragrafı yada tablo içindeki satırları sıralayabilirsiniz. Nasıl Yapılır: Listeyi oluşturan paragraflar seçilir. Tablo – Sırala.

20

21 DİPNOT VE SONNOT EKLEME
Ne işe yarar: Belgenize istediğiniz stilde dipnotlar ve sonnotlar ekleyebilirsiniz. Nasıl Yapılır: İstenilen noktaya imleç getirilir. Ekle – Başvuru – Dipnot (Alt+Ctrl+ F )

22

23 ŞEKİL, TABLO, DENKLEM NUMARALANDIRMA
Ne işe yarar: Belgenize eklediğiniz şekil, tablo, denklemlere sırasıyla numara verebilirsiniz. Nasıl Yapılır: İstediğiniz nesneyi ekleyin. Ekle – Başvuru – Resim Yazısı.

24 İpucu : Otomatik resim yazısı seçeneğini kullanarak şekillerinize otomatik numara verebilirsiniz.

25 ŞEKİL, TABLO, DENKLEM DİZİNİ OLUŞTURMA
Ne işe yarar: Belgenize otomatik olarak eklediğiniz şekil, tablo ve denklemlere sayfa numarasıyla dizin oluşturabilirsiniz. Nasıl Yapılır: Dizin oluşturmak istediğiniz yere imleci getirin. Ekle – Başvuru – Dizin ve Tablolar. Şekiller tablosu.

26 İpucu : Değişiklikleri güncellemek için F9 tuşunu kullanabilirsiniz.

27 İÇİNDEKİLER TABLOSU OLUŞTURMA
Ne işe yarar: Belgenizdeki başlıklardan otomatik olarak içindekiler tablosu oluşturabilirsiniz. Nasıl Yapılır: Belge başlıkları düzeylere göre istenilen stille biçimlendirilir. imleç içindekiler tablosunun oluşturulması istenen yere getirilir. Ekle – Başvuru – Dizin ve tablolar

28

29

30 İpucu : İçindekiler tablosunu durağan metne dönüştürmek için Ctrl+Shift+F9

31 BELGELERLE ORTAK ÇALIŞMA
Ne işe yarar: Belgelerinizde yaptığınız tüm değişiklikleri izleyip, başkalarıyla düzenlemek üzere paylaşabilir, açıklama ve sesli not ekleyebilirsiniz Nasıl Yapılır: Üzerinde değişiklik yapmadan önce; Araçlar – Değişikleri İzle (Ctrl+Shift+E) Durum çubuğunda DİM ‘e çift tıkla.

32

33 BELGELE KARŞILAŞTIRMA VE BİRLEŞTİRME
Ne işe yarar: Bir belgenin iki farklı biçimini birbirleriyle karşılaştırıp aralarındaki farkları görebilirsiniz. Nasıl Yapılır: Önce ilk belgenizi açın. Araçlar – Belgeleri Karşılaştır ve Birleştir. Açılan pencereden ikinci belgeyi seçin. Yeni belge ile birleştiri seçin.

34 İpucu : Yapılan değişiklikleri;
Birleştir seçeneği ikinci belgeye, Geçerli belgeyle birleştir ilk belgeye, Yeni belge ile birleştir yeni bir dosyaya uygular.

35 YAZIM DENETİMİ Ne işe yarar:
Belgenizdeki metnin yazımını doğrulayabilir ve düzeltebilirsiniz. Nasıl Yapılır: Araçlar – Seçenekler Yazım ve Dilbilgisi Denetimi Yazarken yazımı denetle

36 İpucu : Var olan bir belgenin denetimi için;
Araçlar – Yazım ve Dilbilgisi (F7).

37 SON OLARAK...... OFFICE 2007 DOSYALARINI ESKİ OFİS VERSİYONLARINDA AÇMA. 2007_Office_sistemi_icin_Uyumluluk_Paketi PDF ÇIKTILAR OLUŞTURMA. Ücretsiz PDF995 eklentisi. OPEN OFFICE Microsoft Office’le uyumlu, tamamen ücretsiz ofis paketi.

38 SORULARIN CEVAPLANMASI

39 YARDIMLARINDAN DOLAYI FATİH GÜL’e ,VE SABIRLA DİNLEDİĞİNİZ İÇİN SİZLERE TEŞEKKÜRLER.....


"MICROSOFT WORD İLE ETKİN ÇALIŞMAK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları