Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayar Donanımı Depolama Birimleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayar Donanımı Depolama Birimleri."— Sunum transkripti:

1 Bilgisayar Donanımı Depolama Birimleri

2 Depo Depolama, veriyi, talimatları ve bilgiyi gelecekte kullanmak üzere saklamaktır. Depolama ortamı, bir bilgisayarın veri, talimatlar ve bilgiyi üzerinde tuttuğu fiziksel materyaldir. Depolama, veri, talimatlar ve bilgiyi gelecekte kullanmak üzere saklamaktır. Depolama ortamı, bir bilgisayardaki resim, müzik ve videolar hakkında verileri, komutları ve bilgiyi tutan bir fiziksel parçadır.

3 Depo Şekilde çeşitli depolama aygıtlarını görüyoruz.

4 Depo Kapasite, bir depolama ortamının saklayabileceği byte sayısıdır.
Bir depolama ortamının kapasitesi tutabildiği byte'ların (karakterlerin) sayısı ile ifade edilir. Tabloda depolama terimleri ve bunların açıklamalarını görüyoruz.

5 Depo Erişim zamanı, iki yerde kullanılır:
Depolama aygıtının veri, talimatlar ve bilgiyi bir depolama ortamına yerleştirmesi için gereken zaman Veri, talimatlar ve bilginin bellekten işlemciye iletilmesi için gereken zaman Erişim zamanı, depolama aygıtının veri, talimatlar ve bilgiyi bir depolama ortamına yerleştirmesi ve veri, talimatlar ve bilginin bellekten işlemciye iletilmesi için gereken zamanı gösterir.

6 Manyetik Aygıtlar Sabit Disk Sürücü (Hard Disk Drive)
Katı Hal Sürücü (Solid State Drive) Hibrit Sabit Sürücü (Hybrid Hard Drive) USB Flash Sürücü (USB Flash Drive)

7 Optik Aygıtlar (Sürücüler)
Disket (Floppy Disk Driver) Yoğun(Taşınabilir) Disk (Compact Disk) Sayısal Çok Amaçlı Disk (Digital Versatile Disc)

8 Optik Aygıtlar(Sürücüler)
Floppy Disc Driver (Disket)  Floppy disk taşınabilir bir saklama ortamıdır. Çalışma şekli açısından sabit disklere benzerler. Plastik esnek bir plaka üzerine konulmuş mıknatıslanabilen elementler ve bu manyetik ortamı koruyan bir plastikten oluşmaktadır. Veriler yine mıknatıslanma esasına göre saklanırlar. Çeşitli ebatlarda ve boyutlarda disketler bulunmaktadır. 3.5” ebatında olan bu disket iki çeşittir. İlk’ine çift yüzlü çift yoğunluklu ( Double side Double density - DD) disket denilmektedir ve 720 KB’ a kadar veri saklayabilmektedir. İkincisine ise çift yüzlü yüksek yoğunluklu (Double Side High density - HD ) denilmektedir. Bu disketi saklayabileceği veri miktarı 1.44 MB’dır.


"Bilgisayar Donanımı Depolama Birimleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları