Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

POWERPOINT DE SES EKLEME VE KULLANMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "POWERPOINT DE SES EKLEME VE KULLANMA"— Sunum transkripti:

1 POWERPOINT DE SES EKLEME VE KULLANMA
KAZIM KILIÇ

2 POWERPOINT DE SES EKLEME SECENEKLERİ
Clip Organizerden Ses… Dosyadan Ses… CD Ses Kaydı Cal Ses Kaydet

3 Bir çoğumuz gerek okullarımızda yada işyerlerimizde herhangi bir vazifemiz için yada sadece bilgi vermek amacıyla arkadaslarımızla paylasacağımız sunu dosyaları hazırlamak için ms powerpoint programını kullanırız. Bu sunumda size slaytlara nasıl ses veya müzik eklenir onu anlatacağım.

4 Clip Organizer’dan Ses Ekleme
Öncelikle ekle menüsünden ‘’filmler ve sesler’’ seçenegi tıklanır. Bu seçeneğe tıklandığında yeni seçenekler açılır ve buradan ‘’Clip Organizer’dan Ses Ekle’’ seçeneği tıklanır. Sağ tarafta açılan görev bölmesindeki listeden istenilen ses dosyası seçilir ve çift tıklanır.

5

6

7 Diğer ses ekleme seçeneklerindede ortak olarak ,ses eklediğimizde ekrana iki seçenek gelir.

8 ‘’Otomatik olarak’’ seçeneği eklediğimiz ses dosyasının slayt gösterisinde ilgili slayta bağlı olarak otomatik olarak çalmasını sağlar. ‘’Tıklandığında’’ seçeneği ise ses simgesine veya baska bir öğeye tıklandığında çalmasını sağlar …

9 Dosyadan Ses Ekleme

10

11

12 Cd Ses Kaydı Çal Parçaları ayarlamak için CD'nizi bilgisayarın CD sürücüsüne takın. Ekle menüsünde Film ve Sesler'i işaretleyin, ardından CD Ses Kaydı Çal'ı tıklatın.

13 1. İlk parçanın başlangıç zamanı 0'dır 2
1. İlk parçanın başlangıç zamanı 0'dır 2. Son parçanın bitiş süresi, tüm CD'nin değil yalnızca bu parçanın uzunluğuna eşittir

14 Gösterilen ayarlar, kendi kendine ilerleyen bir gösteride kullandığınız takdirde bu CD'nin 1. parçadan başlayacağı ve 10. parçanın sonunda duracağı anlamına gelir.

15 Ses Kaydet

16 ‘’Rec’’ butonuna basıldığında kayıt başlar
‘’Stop’’ tusuna basılarak durdurulabilir ‘’Play’’ tusuna basılarak devam edilebilir. ‘’Tamam’’butonuna basıldıgında ses kaydı slayta eklenir.

17 TEŞEKKÜRLER


"POWERPOINT DE SES EKLEME VE KULLANMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları