Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum."— Sunum transkripti:

1 WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum CD'sinin kökünde bulunur. Dizinde, 4 Kurulum Önyükleme disketi üretebilecek iki yardımcı program bulunur.

2 ÖN YÜKLEME DİSKETLERİ OLUŞTURMA
Windows 2000 için Kurulum önyükleme disketleri grubu oluşturmak için Windows 2000 CD-ROM'undaki Bootdisk klasöründe bulunan Makeboot.exe aracını çalıştırın:

3 1.Windows 2000 CD-ROM'unu CD-ROM sürücüsüne takın
2. Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın 3. Aç kutusuna sürücü:\bootdisk\makeboot a: yazın, buradaki sürücü CD-ROM sürücünüzün harfidir, bundan sonra ENTER tuşuna basın.

4 Açılan pencerede sizden dört adet boş disket isteyecektir
Açılan pencerede sizden dört adet boş disket isteyecektir.Disketlerden bir tanesini sürücüye yerleştirmenizi isteyecek ve yerleştirdikten sonra enter’a basmanızı isteyecektir.

5 Daha sonra elinizde bulunan boş(formatlanmış) disketlerden bir tanesini disket sürücüye yerleştirin ve enter’a basın. Böylece bilgisayar başlangıç disketlerinden birincisini oluşturmaya başlayacaktır.

6 Birinci disketi oluşturduktan sonra sırasıyla diğer disketleri isteyecektir.Sonuncu disketi de oluşturduktan sonra başlangıç disketi oluşturma işlemi bitmiş olacaktır.Daha sonra başlangıç disketlerinden birincisini sürücüye takın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

7 Bilgisayar açıldıktan sonra birinci başlangıç disketinde bulunan ön yükleme dosyalarını bilgisayara kopyalamaya başlayacaktır.Bu işlem bittiğinde ikinci disketi isteyecektir ve bu işlem dört disket için devam edecektir.Dördüncü disketin sonunda Windows 2000 Profesyonel kurulum cd’ sini isteyecektir.Cd’yi taktıktan sonra enter’a basın şimdi bilgisayar yeniden başlatılacak.

8 Karşınıza aşağıdaki görüntü gelecektir:

9 Donanım yapılandırmasından sonra karşımıza şu pencere gelecektir
Donanım yapılandırmasından sonra karşımıza şu pencere gelecektir.Enter’a basarak kurma işlemini başlatınız.

10 Bir sonraki işlem lisans sözleşmesinin kabul edilmesi işlemidir
Bir sonraki işlem lisans sözleşmesinin kabul edilmesi işlemidir.F8’e basarak sözleşmeyi kabul ediniz.

11 Aşağıdaki pencerede Windows 2000 Profesyoneli kuracağınız bölümü seçiniz.Seçili öğede Windows kurmak için enter ’a basınız.

12 Bu pencerede seçtiğimiz bölümü hangi dosya sistemi ile biçimlendireceğimizi soruyor. FAT dosya sistemi MS-DOS günlerinden kalma bir çok açıdan bizim Windows 2000'den tam anlamıyla faydalanmamıza mani olan eski bir sistem. NTFS dosya sistemini seçtikten sonra enter’a basalım.

13 Kur bölümü biçimlendiriyor
Kur bölümü biçimlendiriyor.Bu işlemin tamamlanma süresi disk boyutuna göre değişir.

14 Biçimlendirme işlemi bittikten sonra Kur Windows dosyalarını bilgisayar kopyalamaya başlayacaktır.

15 Windows dosyalarının kopyalama işlemi bittikten sonra Kur bilgisayarı yeniden başlatacaktır.Bilgisayarda disket varsa çıkarıp bu işleme onay verelim.

16

17

18 Karşımıza Kur sihirbazı gelecektir
Karşımıza Kur sihirbazı gelecektir.İleri butonuna tıklayarak kura devam edelim.

19 Kur bilgisayarımızda bulunan aygıtları yüklemeye başlıyor.

20 Bölgesel ayarlar penceresinde ileri butonuna tıklayalım.

21 Adı bölümüne adımızı yazalım ve ileri butonuna tıklayalım.

22 Bilgisayar adını bilgisayar otomatik olarak atar ama bilgisayarımız ağ ortamında çalışıyorsa ağ yöneticisi de bilgisayar adını belirleyebilir.Değişiklik yapmadan ileri butonuna tıklayalım.

23 Tarih ve saat ayarlarını yapıp ileri butonuna tıklayalım.

24 Windows ağ ayarlarını yüklemeye başlıyor.

25 Burada bize hangi ayarları kullanmak istediğimizi soruyor
Burada bize hangi ayarları kullanmak istediğimizi soruyor.Normal ayarlar seçeneğini seçelim ve ileri butonuna tıklayalım.

26 Bilgisayarımız ağ üzerinde değilse; hayır seçeneğini seçip ileri butonuna tıklayalım.

27 Kur Windows bileşenlerini yüklemeye başlıyor.

28 Kurma işlemi son aşamaya gelmiş bulunmaktadır.

29 Windows kurma işlemi tamamlanmış bulunmaktadır.Son butonuna tıklayalım.

30 Bilgisayar yeniden başlatılıyor.

31 Windows 2000 Profesyonel başlatılıyor.

32 Windows 2000 gezgini ile kurduğumuz işletim sistemini keşfedebiliriz.


"WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları