Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PowerPoint’te Müzik Nilgün Çokça.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PowerPoint’te Müzik Nilgün Çokça."— Sunum transkripti:

1 PowerPoint’te Müzik Nilgün Çokça

2 Power Point’te müzik ekleme yöntemleri:
I. Yöntem: Ses Dosyasının Slayt içine Gömülmesi Slayt Geçişi - Ses Ekle II. Yöntem: Ses Dosyasının Slayt içine Eklenmesi Ekle Menüsü – Film ve Sesler

3 I. Yöntem: Ses Dosyasının Slayt içine Gömülmesi
Birinci ve kolay yöntem için Slayt Geçişi (Slayt Transition) komutu çalıştırılır. Bu yöntemde PowerPoint .wav tarzı müzikleri ister. Boyut olarak daha küçük olan bu dosyalar, kayıt sonrasında dosya ile birlikte hareket edebilir. Ekstra bir kayıt gerektirmez. Mp3 tarzı müziklerin dönüştürülmesi dosyanın boyutların aşırı büyümesine neden olabilir. Bunun için direk olarak wav dosya kullanılması daha iyi olacaktır.

4 I. Yöntem Slayt Geçişi menüsü açıldıktan sonra slaytta kullanmak istediğiniz geçişi seçebildiğiniz gibi slayt boyunca çalmasını istediğiniz bir müzik parçasını da ekleyebilirsiniz. Bunun için Geçişi Değiştir menüsü altında yer alan Ses komutunu açmanız gerekir. Ses komutu bu slaytta kullanabileceğiniz sesleri gösterir. Özel bir müzik kullanmak istiyorsanız Diğer Ses… komutunu çalıştırmanız gerekir.

5 I. Yöntem Diğer ses… (Other Sound…) seçimini yapmadan önce dikkat etmek gereken unsur, ilk slaytta olmanız gerektiğidir. Eğer her slaytta farklı bir ses kullanmayacaksanız ve kullandığınız sesin ya da müziğin tüm slayt gösterisi boyunca sürmesini istiyorsanız, mutlaka seçimi ilk slaytta yapmalısınız.

6 I. Yöntem Bu yöntemde PowerPoint ekleyebileceğiniz türdeki dosyaları görüntüler. Slayt ile birlikte taşınacağı için boyutunun fazla olmaması gerekir. PowerPoint de taşınamayacak boyuttaki dosyaları zaten görüntülemeyecektir.

7 I. Yöntem Burada önemli bir ayrıntı ise “Tüm Slaytlara Uygula” seçeneğidir. Eğer bu seçenek ses eklendikten sonra seçilirse her slaytta ses tekrar baştan başlayacaktır. Diğer slaytlarda istenmeyen müzik eklenirse ya da eklenen ses kaldırılmak istenirse bu komut “Ses Yok” seçeneğinden sonra uygulanabilir…

8 II. Yöntem: Ses Dosyasının Slayt içine Eklenmesi
Bu yöntemde yüksek ses kalitesi olan MP3 ya da video eklemek istendiği zaman kullanılabilir. Ekle menüsü Film ve Sesler komutu diğer seçenekleri de kullanabilmenize olanak verir. Dosyadan Ses… komutu belirlediğiniz MP3 ya da filmi ekleyebilirsiniz.

9 II. Yöntem Müzik dosyasına onay verince ekrana sesin başlatılma onayı gelir. Sesi otomatik olarak ya da üzerine tıklanınca başlama seçeneklerinden birini işaretleyebilirsiniz.

10 II. Yöntem Daha sonra ses ikonu üzerine sağ tıklayarak Ses Nesnesini düzenleyebilirsiniz.

11 II. Yöntem Görünümde de izlenebileceği gibi ses durdurulana kadar devam edebilir. Slayt gösterisi yapıldığı sürece ikonu gizlenebilir. Bilgi kısmında da ses dosyasının kaynağı görülmektedir.

12 II. Yöntem Özel Animasyonlar penceresini aktif hale getirdiğinizde ses nesnesi üzerinde uygulayabileceğiniz efektleri belirleyebilirsiniz.

13 II. Yöntem Ses ayarları sekmesinde de görüldüğü üzere ses dosyasının powerpoint sunusunu hazırladığınız bilgisayarda bulunduğunu göreceksiniz. Bu da bu sesin kaynağının belli olduğunu ve başka bilgisayarda da ses dosyası aynı adrese yazılmazsa sesin duyulmayacağı anlamına gelir.

14 II. Yöntem Ses dosyasının sunumu yapacağınız bilgisayarda da çalışmasını istiyorsanız, mutlaka bu sunuyu farklı yöntemle kaydetmelisiniz. Bu kayıt yöntemi “CD için Paketle…” komutu içinde bulunmaktadır.

15 II. Yöntem Paketleme yaparken dosya içinde kullandığınız ses, müzik ve video dosyalarının hepsini “Dosya Ekle…” komutu ile seçerek kopyalanacak dosyalara eklemeniz gerekir. Dosyaları Klasöre Kopyala… seçeneği belirteceğiniz bir klasöre aktarmanız iyi bir seçim olacaktır.

16 II. Yöntem Eğer sunum yapacağınız makinede PowerPoint uygulamasının bulunmaması ihtimali varsa ya da sizin kullandığınız versiyonun bu durumda “Görüntüleyici Paketi” de eklemeyi unutmayın…

17 II. Yöntem “Sunu CD’si” adını verdiğiniz klasöre tüm dosyaları kopyalama işleminin bitmesini bekleyin.

18 II. Yöntem Daha sonra “Sunu CD’si” klasörünün içinde yer alan bütün dosyaları seçerek CD’ye yazdırın. Bu yöntemle sunuyu taşıdığınız makinede sorunsuz olarak ses ve video dosyalarınız çalışacaktır.

19 Hangi Yöntem??? Sunumu E.mail gibi elektronik ortamda göndermeyi düşünüyorsanız mutlaka I. Yöntem ile sesi PowerPoint sunusu içine gömmelisiniz. Sunumu CD ya da USB gibi ortamlarda sunma şansınız varsa ve mutlaka slayt içinde video kullanmanız gerekiyorsa II. Yöntem tercih edilmelidir.


"PowerPoint’te Müzik Nilgün Çokça." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları