Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır"— Sunum transkripti:

1 Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır
Bu Slayt gösterisi sitesi tarafından hazırlanmıştır. Kaynak gösterilmesi şartıyla her şekilde paylaşıma açılabilir

2 DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ DERSİ [ NAMAZ ] [ Namaz ]

3 Namaz, Allah sevgisi ile dolu bir mümini Allah’a yakınlaştırabilecek en önemli ibadettir.
Mümin namaz kılmakla, kendisini yaratan Allah’ı ayda-yılda bir değil, hergün hatırladığını ve Allah’ın emirlerini önemsediğini gösterir.

4 Namaz Allah’a yapılan fiili bir duadır.
İbadetlerin özüdür. Namaz şükürdür. Alemlerin Rabbi olan Allah’a verdiği bütün nimetleri için teşekkür etmektir. İnsan namaz kılmakla, alnını secdeye koyup Allah’ı anmakla kendi acizliğini ve Allah’ın büyüklüğünü kabul etmiş olur. Namazdan sonra eller açılarak yapılan sözlü dua da artık teşekkür edilmiş olduğu için kabul edilmeye layık bir dua olur..

5 Peygamber Efendimiz Hz
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhisselatü vesselam bir hadisi şerifte “Farz Namazlardan sonra edilen duaların geri çevrilmeyeceğini” biz ümmetine bildiriyor. Demek ki, dualarımızın kabul edilmesi için de namazlarımızı kılmamız önemlidir. Allah-u Teala K.Kerim’de “Şükrederseniz nimetimi artırırım” buyuruyor. Namaz bir şükür olduğuna göre sahip olduğumuz nimetler namaz kılmakla artar ve bereketlenir.

6 Namaz, K.Kerim’de en çok geçen, Allah tarafından emredilmiş farz bir ibadettir.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed “insanların ilk hesaba çekilecekleri konunun namaz” olduğunu bildirmiştir.

7 Müminler, Allah’ın bu en büyük ibadet emri olan namazı birlikte kılarak dayanışma göstermiş olurlar. Allah’ın huzurunda yaşlıyla genç, zenginle fakir omuz omuza gelir ve insanların Allah karşısındaki “kul” olma eşitliği en belirgin bir şekilde ortaya çıkar. Peygamber Efendimiz, Hz. Muhammed aleyhisselatü vesselam “cemaatle kılınan namazın tek başına kılınandan 27 kat daha sevap olduğunu” bildirmiştir. Bunun için camilerimize giderek daha fazla sevap alma imkanını kaçırmamalıyız.

8 Namaz, Peygamberimizin Miraca çıktığı gece farz kılınmıştır
Namaz, Peygamberimizin Miraca çıktığı gece farz kılınmıştır. Yani Efendimiz Allah’ın huzurundayken Allah, peygamberimizle hediye olarak namazı göndermiştir. Bunun manası, “manevi olarak benim katımda derecesinin yükselmesini ve bana yakınlaşmayı isteyen kullarım namaz kılarak beni ansınlar” demektir. Günde 5 kere Allah’ın huzurunda namaz kılan bir kişi kendisini kötülüklerden ve Allah’ın sevmediği şeylerden daha rahat koruyabilir.

9 Artık her yaştan insan, kadın-erkek, genç-yaşlı, çocuk-yetişkin, Allah’ın müminlere en büyük emri olan “namazı kılıyor ve Allah’ın sevgisini kazanmaya çalışıyor” Herkes Allah’ın sevgisini kazanabilmek için böyle büyük bir yarışa girmişken siz neden bundan uzak kalasınız ?


"Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları