Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KANDİL GECELERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KANDİL GECELERİ."— Sunum transkripti:

1 KANDİL GECELERİ

2 KANDİL NEDİR? Mübarek gecelerl ,İslam dininde kutsal sayılan gecelerdir. Bu gecelerede “Kandil geceleri” denir. Kandil gecelerinin kendine göre adetleri vardır.  Bu gecelerde Allah’a yakarış ve af dilemedir. 3. Asırdan itibaren mistik çevrelerce kutlanmaya başlanmışsada 2.Selim zamanında camilere kandil asılarak ” Kandil geceleri” adını almıştır. Kuranda bu özel günlerden bahsedilmektedir;

3 6 TANE KANDİL VARDIR BUNLAR:
Mevlit Kandili Regaip Kandili Miraç Kandili Berat Kandili Kadir Gecesi(Kandili) Muharrem Gecesi’dir.

4 MEVLİT KANDİLİ İslam peygamberi Hz. Muhammed ‘in doğum gecesidir.

5 REGAİP KANDİLİ Kuran’da bahsedilmesede geniş cevrelerce benimsenmiş ve kutlanır olmuştur. Rivayetlere göre Peygamberimiz 2.rekat namaz kılarmış.

6 MİRAÇ KANDİLİ Peygamberimizin Mescidi Haramdan Kudüse ordan Mescidi Aksaya ordanda göğe yükseldiği gecedir. 5 vakit namaz bu gün farz kılınmıştır

7 BERAT KANDİLİ Aslı “Berâettir.” Beraat sözlükte, “bir zorluktan kurtarmak ve berî olmak” demektir.Berat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna inzal denir.

8 KADİR GECESİ Kuran’ın Hz. Muhammed (s.a.v) vahiy yoluyla indirilmeye başladığı gecedir.Bu gece tam olarak bilinmemektedir. Ramazan ayının son 10 günü içersindeki tek gecelerde aranması söylenmişsede karışıklık olmasın diye 27. gecesi kutlanır.

9 MUHARREM GECESİ Kuran’da kıymet verilen 4 aydan birisidir. Bu aylarda barış içinde yaşanması, savaş edilmemesi ile ilgili islam öncesi ve sonrası kurallar mevcuttur. Muharrem ayı, hicri kamerî yılın birinci ayıdır.

10

11

12 KAYNAKLAR


"KANDİL GECELERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları