Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYANLAR Baran EKSİK Hayrettin GÜNGÖZ Konu: Windows 7 Altında Disk Yönetimi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYANLAR Baran EKSİK Hayrettin GÜNGÖZ Konu: Windows 7 Altında Disk Yönetimi."— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYANLAR Baran EKSİK Hayrettin GÜNGÖZ Konu: Windows 7 Altında Disk Yönetimi

2 Öncelikle Masaüstünde Bulunan Bilgisayarım Simgesine Sağ Tıklayıp Yönet Seçilir

3 Açılan Pencerede Disk Yönetimine Tıklanır

4 Ardından Bölümlendirmek İstenen Sürücüye Sağ Tıklanıp Birimi Küçült Kısmı Seçilir

5 Karşımıza Çıkan Pencerede Küçültmeden önceki toplam boyut MB alanı, işlem yapılacak bölümün o andaki büyüklüğünü; Kullanılabilen küçültme alanı boyutu MB alanı, işlem yapılacak bölümden en fazla ne kadar büyüklükte bölüm alınabileceğini; Küçültülecek alan miktarını MB olarak girin alanı, oluşturmak istenen yeni bölümün büyüklüğünü;, Küçültmeden sonraki toplam boyut alanı, üzerinde işlem yapılan bölümün küçültme işleminden sonraki büyüklüğünü gösterir. istenen ayarlar yapıldıktan sonra Tamam butonuna basılarak bölümlendirme gerçekleşecektir.

6 Oluşturulan yeni bölümü biçimlendirmek için o bölüm üzerinde sağ tıklanıp Yeni Basit Birim seçilerek veri depolama alanı kullanılabilir hale getirilir. Oluşturulan Bölüm

7 1. Pencerede Açılan görüntüde ileri’ye tıklıyoruz ardından 2.Pencerede açılan görüntüde de basit birimin boyutunu ayarlıyoruz ve sonra tekrar ileri diyoruz ve en son olarak 3.Pencerede açılan görüntüde ise oluşturacağımız birimin dosya sistemini seçiyoruz ve son olarak tekrar ileri diyoruz işlemi sonlandırıyoruz 1. Pencere 2. Pencere 3. Pencere

8 Görmüş Olduğunuz Gibi Yeni Diskimiz Oluşturulmuştur

9 Diyelim ki oluşturduğumuz bölümü tekrar silmek istiyoruz ve oluşturulan bölüme sağ tıklanıp birimi sil seçeneğine tıklanır. Yalnız oluşturduğumuz bu birimi silmeden önce o birim içinde herhangi bir dosya bırakmamaya dikkat edin. Aksi takdirde birim silindikten sonra içinde bulunan dosyalarda silinmiş vaziyette olacaktır.

10 Gördüğünüz gibi birimin eski hali şu şekildedir. BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ..!


"HAZIRLAYANLAR Baran EKSİK Hayrettin GÜNGÖZ Konu: Windows 7 Altında Disk Yönetimi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları