Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GAZİ OSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GAZİ OSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI"— Sunum transkripti:

1 GAZİ OSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
SmartOS SEDAT BABÜR GAZİ OSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI ÖN LİSANS ÖĞRENCİSİ wwww.sedatbabur.com

2 SmartOS Alt yapısı nedir ?
SmartOS Linux Tabanlı bir işletim sistemidir.

3 SmartOS Sistem gereksinimleri
SmartOS işletim sistemini kurmak için kuracağımız gerek fiziksel gerekse sanal Bilgisayarda Minimum 1 GB Ram, 64- bit yada x86 bit CPU (işlemci) olması gerekiyor. Aksi halde işletim sisteminde sürekli çökmeler gerçekleşecektir. SmartOS Yetkilileri İşletim sisteminin daha stabil bir şekilde çalışması için daha fazla RAM ayırmayı tavsiye ediyorlar.

4 SmartOS Ne zaman çıktı ? Fiyatı ne kadar ?
SmartOS 2012 yılında piyasaya sunuldu. Peki SmartOS’ un ücreti ne kadar ? SmartOS kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmakta. Windows 7 veya Windows 8 ve benzeri işletim sistemleri gibi Görsel bir kurulumun aksine Text mode (konsola komutlar girilerek) olarak kurulumu gerçekleştirilir. Dil seçeneği olarak sadece İngilizce desteği bulunmaktadır.

5 SmartOS Oyun oynayabiliyor muyuz ? Counter Strike yüklenebilir mi?
İşletim sistemine nasıl program kurabiliyorsak SmartOS ta bir takım programları desteklemekte. Tabi bunlar paketler halinde kullanıcıya sunulmakta. Örnek vermek gerekirse Desteklediği bazı paketler; Php Desteği Mysql Desteği Python yazılım dili desteği Ati driver desteği NVIDIA driver desteği.

6 SmartOS Ne amaçla kullanılır ? Nerede kullanılır ?
SmartOS Genel olarak sanallaştırma işletim sistemlerinde kullanılıyor. Bir nevi Esxi işletim sistemi gibi Data Centerlerde ki makinelere kurulup Sanal Makine yani VDS olarak satışı yapılıyor tabi bunlar kullanıcıların isteğine göre ayarlanıyor.

7 SmartOS SmartOS ve Bulut
Smart OS Kullanım alanına bakıldığı zaman genel olarak bulut teknolojilerde kullanıldığı fark edilmektedir. Ayrıca belirtmek isterim ki Smart OS Bulut teknolojisi için tasarlanmış olan bir işletim sistemidir. Peki bir işletim sisteminin Bulut (Cloud) için tasarlanmış olması demek ne anlama geliyor ? Kullanıcılar kullanırken sadece kendileri kullanıyormuş gibi sorun çıkarmayacak sistemde donmalar kasmalar yaşatmayacak şekilde tasarlanmış demektir.

8 SmartOS Neden SmartOS ? Hızlı: Minimize gecikme ( bir işlemin tamamlanması için geçen süre ) Esnek: Otomatik olarak sistem özelliklerini değiştirebilme. Güvenli: Kullanırken her hangi bir tehlike altında mıyım düşünmenize gerek yok !

9 KAYNAKÇA


"GAZİ OSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları