Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İşletim Sistemleri Tanım: Kullanıcı ile bilgisayar donanımı arasında bağlantıyı sağlayan özel bir yazılımdır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İşletim Sistemleri Tanım: Kullanıcı ile bilgisayar donanımı arasında bağlantıyı sağlayan özel bir yazılımdır."— Sunum transkripti:

1 İşletim Sistemleri Tanım: Kullanıcı ile bilgisayar donanımı arasında bağlantıyı sağlayan özel bir yazılımdır.

2 İşletim sistemleri çeşitleri
Windows Linux Ms Dos Unix Os 2 Novel Macintosh

3 Windows ilk kez 1985 yılda ayında 1.01 ile piyasaya çıktı. Grafik tabanlı ve çok görevli bir işletim sistemidir. İnternete bağlanabilmek için gerekli yazılımları içerir. Farenin sağ tuşunu kullanabilme özelliği vardır.

4 Linux Linux kodları açık olarak ücretsiz dağıtılan bir işletim sistemidir. C programlama dilini bilen kullanıcılar Linux u değiştirebilir, geliştirebilir. Grafik kullanıcı arabirimine sahiptir.

5 MS-DOS Disk işletim sistemi anlamına gelen DOS, tek kullanıcılı ve tek görevli bir işletim sistemidir. Bu işletim sistemi ile bir ağ kurulamaz. Dosya adları en fazla 11 karakterden oluşmaktadır.

6 Macintosh işletim sistemi
Macintosh, 1984 yılında apple firması tarafından üretilmiş bir bilgisayardır ve işletim sistemini de apple firması üretmiştir. Grafik kullancı arabirimi olan işletim sistemleri Macintosh’ten esinlenmişlerdir. En temel özelliği kullanım kolaylığıdır ve fare kullanımı çok önemlidir.


"İşletim Sistemleri Tanım: Kullanıcı ile bilgisayar donanımı arasında bağlantıyı sağlayan özel bir yazılımdır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları