Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme."— Sunum transkripti:

1 Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme Formül Hazırlama ve Kullanma

2 Kopyalama—Yapıştırma
1. Menü Çubuğundan 2. Farenin sağ tuşuna basıp kopyala-yapıştır’ı seçerek Birden Bire Birden Çoğa Çoktan Bire Çoktan Çoğa

3 Hücreye Açıklama Ekleme Ekle menüsünden açıklamayı seçin.

4 Sütun ve Satırları Boyutlandırma
Sütun genişliklerinin ve Satır yüksekliklerinin ayarlanması için: Genişletilmek ya da daraltılmak istenilen sütunlar dan/satırlardan en az bir hücre seçilir Biçim menüsünden sütun/satır ve yükseklik/ genişlik komutu seçilir. Çıkan iletişim penceresinde istenilen ölçü girilir. Aynı işlem farenin sağ düğme kısayol menüsünden de yapılabilir.

5 Sütunların Genişliğini Ayarlama

6 Bitişik Hücrelere Dayanarak Hücreleri Otomatik Doldurma
Sayıları Otomatik Doldurma Tarih, Ay ve Gün Otomatik Doldurma

7 Otomatik Biçimlendirme
Biçimlemek istenilen hücre tıklanarak aktif hale getirilir. Biçim menüsünden otomatik biçimlendirme seçilir. Gelen iletişim penceresinde istenilen pencere biçimi seçilerek “Tamam” tıklanır.

8 Veri Listesi (Veri Tabanı) Hazırlama ve Kullanma
Günlük hayatımızda veriler “tablolar” Excel dilinde ise listeler halinde düzenlenir. Listede aynı tipteki ve düzenli bilgiler aynı sütuna, birbiri ile ilişkili olan bilgiler aynı satıra yazılır.

9 Bir Listeyi Sıralama Veri menüsünden sırala komutu tıklanır.
Sırala penceresinde ilgili sütun seçilir ve ayrıca sıralamanın şekli (artan mı azalan mı vb. gibi) belirtilir.

10 Listeye Veri Formu Kullanarak Kayıt Ekleme
Veri menüsünden form komutu seçilir. Buradan kayıt ekleme, değiştirme, tarama, silme gibi işlemler kolayca yapılabilir.

11 FİLTRELEME-Otomatik Filtreleme
Filtreleme ya da sorgulama bir veri kümesi üzerinde bir bilginin aranması demektir. Excel’de basit sorgulama işlemleri otomatik filtreleme ile yapılır

12 Otomatik Süzme Tümü: Tüm listeyi yeniden görmek istiyorsanız
İlk On: Sayısal bilgi sütununda en yüksek değere sahip 10 veri listelenir Özel: Karma kriterler belirtmek için kullanılır. Boşluk: Sütunda veri bulunmayan kayıtlar Boşluksuz: Sadece dolu kayıtları gösterir

13 Otomatik Filtreleme-Özel
Karma kriterler belirtebilmek için kullanılır.

14 Formül Hazırlama ve Kullanma
1. YOL: Formül Çubuğundan: Önce formül çubuğuna = işareti girilir. Daha sonra formül yazılır. 2. YOL: Araç çubuğundan işlev fonksiyon simgesi seçilir.

15 Formülleri Kopyalama Kopyalama işlemi sırasında kopyalanan hücre için hazırlanan formül, yapıştırılan hücre için yeniden otomatik olarak düzenlenir. Not: Bu nedenle formül kopyalama işleminde dikkatli olmak gerekir.

16 Toplama (1) Formül çubuğuna = TOPLA(B2:B3) yazarak aktif hücrede toplama işleminin sonucunu görebilirsiniz.

17 Toplama (2) Toplanacak hücreler tek tek yazılmak yerine aralıkları “:” ile belirtilir. Ör: (A1:A5) Ayrıca, formülü yazarken toplanacak aralığı “= topla(“ yazdıktan sonra fare ile belirlemek de mümkündür.

18 Hazır Fonksiyonları Kullanma TOPLAMA
Eğer fonksiyonu kullanmak isteyen kişi, hazır fonksiyonun özelliklerini bilinmiyorsa Ekle menüsündeki işlev yapıştır fonksiyon komutundan yararlanabilir. Komutu vermeden önce ilgili hücreyi aktif duruma getirmek gerekir.

19 Otomatik Toplama Önce sonucun yazılacağı hücre aktif duruma getirilir
Otomatik toplama simgesine basılır Toplanacak aralık belirlenir, “enter” tuşuna basılır.

20 IF (EĞER) FONKSİYONU (1)
Değer ve formüller üzerinde koşula bağlı testler yapmak için kullanılır. Koşulun sonucu doğru ise bir, değeri yanlış ise başka bir değeri verir.

21 IF (EĞER) FONKSİYONU (2)

22 IF (EĞER) FONKSİYONU (3)

23 ORTALAMA FONKSİYONU Bu fonksiyon, değerlerin toplamını değer sayısına bölerek ortalamayı hesaplar. Soru: Avantajı nedir?

24 Yuvarlama (Round) Fonksiyonu
Kesirli ve virgülden sonra kullanıcı için anlamı olmayan sayılar belirtilen basamaklara yuvarlanır. Or: =ROUND(AVERAGE(B2:D2);0)

25 En büyük ve en küçük fonksiyonları


"Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları