Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi Bilgisayar Dersi Ayşenur Buyruk 12.12.2014 1.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi Bilgisayar Dersi Ayşenur Buyruk 12.12.2014 1."— Sunum transkripti:

1 Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi Bilgisayar Dersi Ayşenur Buyruk

2 Soru 1) Kişi tarafından veya bilgisayar tarafından sağlanan verilere ne ad verilir? a) Bellekb) Giriş c) Çıkış d) İşlem 2) 1024 BYTE kaç KiloByte eder? a) 1 b) 2 c) 4 d) 6 3) CD ROM sürücüsünün simgesi aşağıdakilerden hangisidir? a) Ab) Cc) Dd) F Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 2

3 4) Microsoft excelin uzantısı aşağıdakilerden hangisidir? a) doc b) ppt c) xls d) docx 5) bu araç çubuğu aşağıdakilerden hangisidir? a) Resim b) Smartart Grafik c) Silgi d) Tablo 6) Excelde herhangi bir hücreye açıklama ekleme hangi menüden yapılır? a) Sayfa düzeni b) Gözden geçir c) Verid) Formüller Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 3 Soru

4 7) Bir ağ üzerinde, sunucu bilgisayarlardan hizmet alan kullanıcı bilgisayarlara ne ad verilir? a) Link b) Yama c) İstemci d) Server 8) Belirli tarihe yada belirli eyleme ayarlanmış virüslere ne ad verilir? a) Solucan b) Trojan c) Program d) Truva atları Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 4 Soru

5 9) Metni ortalamak için kullanılan kısayol tuşu aşağıdakilerden hangisidir? a) Ctrl+L b) Ctrl+G c) Ctrl+D d) Ctrl+R 10) Excelde herhangi bir hücreye açıklama ekleme hangi menüden yapılır? a) Sayfa düzeni b) Gözden geçir c) Verid) Formüller Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 5 Soru

6 11) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarın donanımı arasında yer almaz? a) Merkezi işlem birimib) Ana bellek birimi c) Yazılım birimid) Giriş birimi 12) Bu araç çubuğu aşağıdakilerden hangisine aittir? a) Harf rengi b) Çerçeve c) Madde imi d) Işıklı alan 13) Bilgisayarın performans ve bakım ayarlarını aşağıdakilerden hangi bölümde yapılır? a) Programlarb) C sürücünde c) Denetim masasıd) Diğer donanımlar Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 6 Soru

7 14) Excelde sol kenar boşluğunu 2,5 olarak hangi menüden yapılır? a) Sayfa düzeni b) Ekle c) Görünüm d) Veri 15) Bir web sayfasından diğer web sayfasına, dosyaya yada herhangi bir noktaya bağlantı kurmayı sağlayan geçiş noktalarına ne ad verilir? a) IP numarası b) Link c) Server d) İstemci Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 7 Soru

8 16) Seçili öğeyi geri dönüşüm kutusuna atmadan kalıcı olarak silmek için kullanılan kısayol tuşu aşağıdakilerden hangisidir? a) Ctrl+Delete b) Shift+Delete c) Deleted) Alt+Delete 17) Köprü eklemek için kullanılan kısayol tuşu aşağıdakilerden hangisidir? a) Alt+Ctrl+L b) Alt+Ctrl+K c) Alt+Shift+Ld) Alt+Shift+K Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 8 Soru

9 18) Excelde hücreleri birleştirmek ve ortalamak için kullanılan araç çubuğu aşağıdakilerden hangisidir? 19) Power point gösterisi olarak kayıt edilen belgenin uzantısı aşağıdakilerden hangisidir? a) doc b) ppt c) pps d) xls Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 9 Soru

10 20) Yapılan uygulamadan vazgeçmek yarıda bırakıp geri dönmek için kullanılan tuş aşağıdakilerden hangisidir? a) Enter tuşu b) Windows tuşu c) Esc tuşu d) Tab tuşu 21) Gözle görülen ve dokunulabilen parçalara ne ad verilir? a) Donanımb) Yazılım c) İşletim birimid) Sistem Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 10 Soru

11 22) İmlecin sağındaki harfleri kendine çekerek silmeye yaran tuş aşağıdakilerden hangisidir? a) End b) Home c) Backspace d) Delete 23) Microsoft word nasıl bir programdır? a) Hesap yaptırma programıdır. b) Sunu programıdır. c) Kelime işlem programıdır. d) Veri saklama programıdır Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 11 Soru

12 24) Excelde çalışma sayfası hangi menüden eklenir? a) Giriş b) Ekle c) Sayfa düzeni d) Formüller 25) Bu araç çubuğu aşağıdakilerden hangisine aittir? a) Fxb) Bul c) Değiştird) Otomatik toplam 26) Yeni slayt eklemek için kullanılan kısayol tuşu aşağıdakilerden hangisidir? a) Ctrl+Z b) Ctrl+R c) Ctrl+D d) Ctrl+M Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 12 Soru

13 27) Bir ağ üzerindeki diğer bilgisayarlara servis sağlayan bilgisayarlara ne ad verilir? a) Web sayfası b) İstemci c) Sunucu d) Link 28) Disket sürücüsünün simgesi aşağıdakilerden hangisidir? a) Ab) Cc) Ed) D Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 13 Soru

14 29) İstenilen bölgesine bilgi depolanabilen, silinebilen, okunabilen, değiştirilebilen ve rastgele erişimli bellek türü aşağıdakilerden hangisidir? a) ROM bellekb) PROM bellek c) DIPROM bellekd) RAM bellek 30) Excelde kağıt türünü A3 hangi araç çubuğundan yapılır? a) Boyutb) Kesme c) Dolgud) Hizalama Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 14 Soru

15 Cevap Anahtarı 1) B 2) A 3) D 4) C 5) B 6) B 7) C 8) D 9) D 10) B 11) C 12) D 13) C 14) A 15) B 16) B 17) B 18) A 19) C 20) C 21) A Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 15 22) D 23) C 24) A 25) D 26) D 27) C 28) A 29) D 30) A

16 Teşekkürler Üsküdar Halk Eğitim Merkezi - A.Buyruk 16


"Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi Bilgisayar Dersi Ayşenur Buyruk 12.12.2014 1." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları