Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERAM RAM REHBERLİK BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERAM RAM REHBERLİK BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 MERAM RAM REHBERLİK BÖLÜMÜ

2 Sınava 1 AY KALA YAPILMASI GEREKENLER

3 Çözmüş olduğunuz soru sayısını maksimum seviyeye çıkartın
Çözmüş olduğunuz soru sayısını maksimum seviyeye çıkartın. Unutmayın ne kadar çok soru çözerseniz başarınız o kadar artar.

4 Son 1 AY içinde beslenme düzenimize dikkat etmeliyiz
Son 1 AY içinde beslenme düzenimize dikkat etmeliyiz. Özellikle üç öğünü yemeği taviz vermeden uygulamalıyız. Vücut direncinin düşmesi halinde çalışma isteği ve gücü de azalacaktır.

5 Uyku saatini sabitlemeliyiz
Uyku saatini sabitlemeliyiz. Son 1 AY içerisinde genelde okula gidilmediği için uyku süresini uzatanlar , süreci verimsiz kullanmaktadırlar. Bu nedenle günlük ortalama 7 saat uyumak yeterlidir.

6 Son bir aylık süreç içinde sakatlanmaya yol açacak sporsal ve bedensel etkinliklerden uzak durmalıyız. ( futbol,basketbol,halter,fitnes vs.. )

7 Denemeleri ve soru çözümlerini gerçek sınav süresi ile sınırlamalıyız
 Denemeleri ve soru çözümlerini gerçek sınav süresi ile sınırlamalıyız. Kendimizi bu şekilde alıştırıp şimdiden soru çözme hızımızı oturtturmuş olalım. Soru çözerken,önce kendi alanımızla ilgili soruları çözmeli, sonrasında ortak genel konulara geçmeliyiz.

8 Denemelerde ve soru çözümlerinde yanlış cevapladığımız soruları yuvarlak içine almalı, test bittikten sonra tekrar dönüp çözmeliyiz. Aynı zamanda belirli konularda hep hata yapıyor isek o konuyu tekrar etmeliyiz.

9 Arkadaş grubumuzda, kendimizi diğerleri ile kıyasladığımız sürece hep bizden daha iyi çalışan olduğunu düşünerek kendimizi mutsuz ederiz. Bu nedenle gereksiz bir kıyasa girmemeliyiz. Sınavdan sonra yaşayacağınız olumsuzluklar üzüntüler veya sevinçleri zihninizde yaşamaya gerek yok. Çünkü sevinmek veya üzülmek için elimizde henüz bir gerekçe yok. Üzüntüyü ve sevinci sınav sonrasına erteleyelim.

10 Sınav öncesinde sınavla ilgili “;Şu kadar net yapmalıyım”;, “;Dakikada en az bir soru çözmeliyim”; gibi koşullar üretmeyelim.. Çünkü oluşturacağımız bu tür koşullar sınav sırasında tehdit edici faktör haline gelebilir. Kaygı yaratacak cümlelerden, koşullandırmalardan uzak durmalıyız. -meli,malı cümleler zorlama durumu yaratacağından kaygılanmaya neden olacaktır. Bunun yerine “ çalışıp elimden geleni yapacağım” demek daha rahat ve güven verici olmaktadır.

11 Eğer sınav kaygısı yaşıyorsak,bunun nedenini bulmalı yada bir uzmandan hemen destek almalıyız. Çünkü kaygı bizi hem ürkütür hem de kötü sahnelerin devamlı aklımıza gelmesine neden olur. Bu konuda uzmandan mutlaka son bir ayda birebir destek almalıyız.  Anne-babalarımız bizden sınavı kazanmamızdan öte, elimizden geleni yapmamızı istiyor. Biz elimizden geleni yaparsak, sonuç kimseyi mutsuz etmez.

12 01 NİSAN ’ da yapılacak olan YGS’ de beklentilerinizin altında bir puan almış olmanız, HAZİRAN ayında yapılacak olan LYS’ de de düşük bir puan alacağımız anlamına gelmez. 2 aşamadan oluşan bu üniversiteye yerleştirme sisteminde YGS de düşük bir puan alsanız bile LYS de biraz daha fazla çalışarak aradaki farkı kapatabilirsiniz. Kazanamayacağınıza dair bir kanıt hiçbir zaman yoktur. Doktorun görmediği hastaya teşhis koyması nasıl ki mümkün değil ise, sizin de girmediğiniz sınava teşhis koymanız bir o kadar yanlıştır.

13 Aday son 5 yılın ÖSS ve YGS soruları çözdükten sonra yanlış yaptığı ve boş bıraktığı soruların doğru çözümlerini öğrenmelidir. Sonra boş bıraktığı ve yanlış yaptığı soruların konularını tekrar etmelidir

14 Çıkmış Soruları Çözmekle; 1. Sınavda hangi konulardan soru geldiğini, 2. Soruların üslubunu, 3. Soruların mantığını, 4. Soruların soruluş tarzını, 5. Soruların konulara göre dağılımını, 6. Konuların önem derecelerini, 7. Hangi konulardan ne tip soruların sorulabileceğini, 8. Soruların zorluk ve kolaylık oranlarını, tespit edebilirsiniz.  

15 * HİÇBİR ŞEYİN ( BAŞTA KENDİNİZ) MORALİNİZİ BOZMASINA İZİN VERMEYİN.
* HERŞEYDEN ÖNCE KENDİNİZE GÜVENİN, İSTEDİĞİNİZDEN EMİN OLUN VE HAREKETE GEÇİN. * HİÇBİR ŞEYİN ( BAŞTA KENDİNİZ) MORALİNİZİ BOZMASINA İZİN VERMEYİN.

16 * ARKADAŞLARINIZA HAYIR DEMEYİ ÖĞRENİN.
* İNTERNET, TELEVİZYON VE CEP TELEFONU İÇİN AYIRDIĞINIZ ZAMANI MAKUL SÜRELERE İNDİRGEYİN. * KEŞKE DEMEMEK İÇİN ELİNİZDEN GELENİ YAPMANIZ GEREKTİĞİNİ UNUTMAYIN. * ÜZÜLMEYE, MORAL BOZMAYA AYIRACAĞINIZ SÜRE SİZE GÜVEN EKSİKLİĞİ VE ZAMAN KAYBI OLARAK GERİ DÖNECEKTİR.

17 ZAMANI ETKİLİ VE DOĞRU KULLANMAK İÇİN ÇALIŞMALARINIZI PLANLAYIN
* ZAMANI ETKİLİ VE DOĞRU KULLANMAK İÇİN ÇALIŞMALARINIZI PLANLAYIN. PLANLARINIZI DÜZENLİ UYGULAYIN VE AKSATMAYIN. * ÖNCELİKLE EKSİKLERİNİZİ BELİRLEYİN.KONU ÇALIŞARAK VE YETERLİ SORU ÇÖZEREK EKSİKLERİNİZİ TAMAMLAYIN. * KONU ÇALIŞMALARINA DEVAM EDERKEN BİR YANDAN DA ÇÖZDÜĞÜNÜZ SORU SAYILARINI ARTTIRMAYA ÇALIŞIN.

18 * SINAVLARA GİRERKEN RAHAT OLUN.
* SINAV SONUÇARINIZI MORAL BOZMAK İÇİN DEĞİL EKSİKLERİNİZİ GÖRÜP TELAFİ ETMEK İÇİN DEĞERLENDİRİN. * ÖĞRETMENLERİNİZDEN AİLENİZDEN SİZE DESTEK OLMALARI İÇİN YARDIM İSTEYİN. * ASLA ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN.

19 * SINAVLARA GİRERKEN RAHAT OLUN.
* SINAV SONUÇARINIZI MORAL BOZMAK İÇİN DEĞİL EKSİKLERİNİZİ GÖRÜP TELAFİ ETMEK İÇİN DEĞERLENDİRİN. * ÖĞRETMENLERİNİZDEN AİLENİZDEN SİZE DESTEK OLMALARI İÇİN YARDIM İSTEYİN. * ASLA ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN.

20 1 ay deyip geçmeyin Hepimizin haftada 168 saati var


"MERAM RAM REHBERLİK BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları