Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

11. SINIFLAR YAZ ÇALIŞMA PROGRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "11. SINIFLAR YAZ ÇALIŞMA PROGRAMI"— Sunum transkripti:

1 11. SINIFLAR YAZ ÇALIŞMA PROGRAMI

2 Örnek olarak hazırlamış olduğumuz bu program YGS konularının genel bir tekrarını içermektedir.

3 Önerilen soru sayıları, konulara gerektiği miktarda dağıtılmıştır
Önerilen soru sayıları, konulara gerektiği miktarda dağıtılmıştır. Ancak hepinizin konularla ilgili durumu aynı olmayacağı için, programda çok iyi bildiğiniz ya da daha önce çalışıp bitirdiğiniz konu varsa, o konularla ilgili tekrar amaçlı bir miktar soru çözüp eksik olduğunuz konulara daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

4 Bizim önerimiz, hazırlamış olduğumuz bu programın yol göstericiliğini kullanarak, konular ve verilen soru sayılarında kendi eksiklerinize göre değişiklik yapmanızdır.

5 Günde yaklaşık 3 ya da 4 saatinizi ders çalışmaya ayırarak ve ortalama günde soru çözerek, yaz tatili çalışma programınızı uygulayabilirsiniz. Tatilde günün tamamını ya da çoğunu ders çalışarak geçirmeyeceğiniz bir program yapmalısınız. 12.sınıf zaten yoğun bir yıl olacağı için tatilden hem dinlenmiş hem de YGS konularını büyük ölçüde bitirmiş bir şekilde dönmek büyük önem taşımaktadır.

6 Yaz tatilini verimli geçirmeniz, okullar açıldıktan sonraki süreçte,
YGS ve LYS hazırlık çalışmalarınızda fark yaratacak ve bu yarışa önde başlamanızı sağlayacaktır.

7 NE ZAMAN ÇALIŞACAKSINIZ?
NEYE NE ZAMAN ÇALIŞACAKSINIZ? Öncelikle eksik olduğunuz konuları bütünlük sırasına göre bir kağıda yazın. Daha sonra tatil günlerine göre konuları dağıtın ve o gün geldiğinde o konularla ilgili çalışmalarınızı MUTLAKA yapın.

8 Kendinize göre en verimli saatlerinizi saptayın.
Önemli olan, ders başında geçirdiğiniz sürenin miktarı değil, o sürenin gereğince kullanımıdır. Başarıyı sağlayan, çok değil, en uygun saatlerde, en verimli şekilde çalışmaktır. Verimli olduğunuz saatlerde sevmediğiniz (yani, çalışmadığınız, çalışmadıkça da başarılı olamadığınız, dersleri) zorlandığınız dersleri çalışmaya özen gösterin. UNUTMAYIN! O derslere önyargılı davranmanız, yapabilecek olduğunuz birçok soruyu öğrenemeyeceğiniz anlamına gelir.

9 Önce ÇALIŞIN. , çalıştıkça BAŞARIN
Önce ÇALIŞIN!, çalıştıkça BAŞARIN!, başardıkça ÇALIŞMA İSTEĞİNİZ gelsin. Konu tekrarından sonra bol bol soru çözün. Yapamadıklarınızı mutlaka sorun. Yapabildiklerinizden çok yapamadığınız sorular önemlidir. Yapamadığınız sorular arka arkaya çıktığında moraliniz bozulup, ders çalışmayı bırakıyorsanız bu yaklaşımdan vazgeçmelisiniz. Yapamadıklarınıza konsantre olmalı ve yapamama nedenlerinizi araştırarak, gerektiğinde yardım alarak, eksiklerinizi gidermenin yollarını aramalısınız.

10 İçerik olarak farklı dersleri arka arkaya çalışmak öğrenmeyi kolaylaştırır. Önceden planladığınız gün içerisinde çalışacağınız dersleri içeriklerine göre sıralayabilirsiniz. Derse başlamakta zorlanıyorsanız, ders çalışmaya sevdiğiniz dersle başlayabilirsiniz. Bir gün içerisinde normal şartlarda 3 ders türüne ağırlık verebilirsiniz.

11 TAŞI DELEN SUYUN GÜCÜ DEĞİL, DAMLALARIN SÜREKLİLİĞİDİR!
İYİ TATİLLER...


"11. SINIFLAR YAZ ÇALIŞMA PROGRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları