Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Şimdi size, iki fotoğraf arasındaki farkı gösterelim.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Şimdi size, iki fotoğraf arasındaki farkı gösterelim."— Sunum transkripti:

1 Şimdi size, iki fotoğraf arasındaki farkı gösterelim

2 birinci fotoğraf

3 ikinci fotoğraf

4 Farkı görebildiniz mi?

5 O halde haberimize bir bakalım

6 Milli Gazete, Arçelik reklamındaki bu fotoğrafa dahi tahammül edemedi:

7 Arçelik’in maskotu Çelik’in “Benim milyonlarca annem var!” kampanyası çerçevesinde 10 anneyle birlikte fotoğrafı çekilip gazetelere gönderildi. Milli Gazete, anneleri çok açık bulup rötuşla kapattı! Anneler günü nedeniyle bir çok firma özel kampanya düzenledi. Bu kampanyaların tanıtılması için de gazetelere ve televizyonlara reklamlar verildi. Kampanya düzenleyen firmalardan biri de Arçelik.

8 Firma, “Benim milyonlarca annem var” adı altında bir kampanya düzenledi. Arçelik’in maskotu Çelik’in 10 anneyle çekilmiş fotoğrafı ise kampanyanın görsel malzemesi olarak kullanıldı. Bu fotoğraf Türkiye’de yayın yapan gazetelerde yayınlandı. Ancak İslami basından Milli Gazete’de bu fotoğrafa dikkatlice bakıldığında rötuş yapıldığı ortaya çıkıyor.

9 Yenişafak, Bugün ve Zaman gazetelerinde bile orijinal fotoğraf kullanılırken, Milli Gazete’de yer alan fotoğrafa bilgisayar programı “Photoshop” yardımıyla çeşitli eklemeler yapıldığı dikkat çekti. Fotoğraftaki anneler incelendiğinde, bazılarının etek boyu bilgisayar yardımıyla uzatıldığı, bazı annelerin ise degajelerin yok edildiği ortaya çıkıyor.

10 Soldan sağa inceleme yapıldığında Arçelik’in maskotu Çelik hariç bütün herkese eklemeler yapıldığı hemen fark ediliyor.

11 Soldan sağa doğru inceleme yapıldığında, ayakta duran bütün annelerin elbiselerinin kol boyu uzatılmış. Ayrıca sol baştan dördüncü annenin degajesine yani göğüs dekoltesine müdahalede bulunulmuş. Oturan anneler incelendiğinde ise sol baştaki annenin etek boyuna ekleme yapılmış. Ortadaki annenin eteğine de ekleme yapılırken masadaki çiçeğin de yardımıyla bacağın görünen kısmı kapatılmış. Sağ başta oturan annenin ise kolları uzatılmış. Fotoğraf üzerinde yapılan bu eklemeler, reklam ajansı tarafından da şaşkınla karşılandı.

12 Buna üzülerek yapılacak tek bir yorum var: ÖNÜMÜZDE ÇOK UZUN YILLAR VAR ATAM!


"Şimdi size, iki fotoğraf arasındaki farkı gösterelim." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları