Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

4. SINIF SOSYAL BİLGİLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "4. SINIF SOSYAL BİLGİLER."— Sunum transkripti:

1 4. SINIF SOSYAL BİLGİLER

2 I. ÜNİTE KENDİMİ TANIYORUM

3 BENZERLİK ve FARKLILIKLARIMIZLA VARIZ A. Fiziksel Özelliklerimiz
Etrafımızdaki insanlara bir bakalım. Bizden fiziksel olarak pek de farklı olmadıklarını göreceğiz. Hemen hemen herkesin iki bacağı, iki kolu, iki gözü, iki kulağı ve bir burnu var. Ama dikkatli bakıldığında bazı insanların kol ve bacaklarının daha uzun, bazı insanların daha şişman ve bazılarının göz renklerinin daha farklı olduğu görülecektir.

4 B. Duygusal Özelliklerimiz
Herkes korkabilir, heyecanlanabilir, gülümseyip kahkaha atabilir. İnsanların ortak özelliklerinden olan bu davranışlar duygusal özellikler olarak adlandırılır. Bütün bunlar hepimizde ortak da olsa, yine de farklı olabilir. Mesela sizleri çok fazla üzen bir olay yetişkin insanları sizler kadar üzmeyebilir. Sizi güldüren bir mesele başkalarına komi gelmeyebilir. Kısacası herhangi bir konuda herkes aynı şekilde etkilenmeyebilir. Bir olay karşısında herkesin tepkisi aynı olmayabilir.

5 HERKES AYNI OLSAYDI… Etrafınızdaki herkesin sizin bir kopyanız olduğunu düşünün. Dünya çok kötü bir yer haline gelirdi değil mi? Herkes sizin boyunuzda, sizin kilonuzda, sizin renginizde. Hatta sizin gibi gülüyor, sizin gibi ağlıyor; siz ne düşünüyorsanız herkes onu düşünüyor. Babanız, anneniz, kardeşleriniz; mahalle bakkalınız, öğretmenleriniz, arkadaşlarınız, herkes sizin gibi olsaydı çok sıkıcı olamaz mıydı? İşte bu yüzden insanların fiziksel olarak da duygusal olarak da birbirlerinden farklı olmaları dünyayı daha güzel ve yaşanılır bir yer haline getiriyor. Benzerlik ve farklılıklarımız güzelliklerimizdir.

6 Öz geçmişimiz Adım Emre Aydın yılında İstanbul’da dünyaya geldim. Doğduktan iki yıl sonra da Ankara’ya taşınmışız. Halen Ankara’da oturmaktayız. Sincan İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisiyim. Doğduğumuz andan bugünümüze kadar geçen zaman içerisinde yaptıklarımız bizim özgeçmişimizi oluşturan öğelerdir. Yani özgeçmişimiz bizim kişisel tarihimizdir. Kişisel tarihimizi anlatırken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur ise başımızdan geçen olayların oluş sıralarıdır. Özgeçmişimizi anlatırken geçmişten başlayıp, bugüne doğru gelmeliyiz. Ayrıca aradaki olayların oluş sıralarını da karıştırmamalıyız.

7 Kimlik Bilgilerimiz Nüfus cüzdanlarımızın olmadığını düşünün. Sizce böyle bir durumda neler olabilir? Herkese ait bir nüfus cüzdanının olması bizlere ne gibi kolaylıklar sağlar? Devletimiz tarafından bizlere verilen ve kolayca tanınmamızı sağlayan belgeye, kimlik belgesi, diğer bir ismiyle de nüfus cüzdanı denir. Nüfus cüzdanımızda şu bilgiler bulunmaktadır: - T.C. Kimlik Numarası - Adımız - Soyadımız - Doğum Tarihimiz - Doğum Yerimiz - Annemizin Adı - Babamızın Adı - Nüfusa Kayıtlı Olduğumuz İl, İlçe, Mahalle/Köy - Cilt No, Aile Sıra No, Sıra No

8 Soyağacımız Babaannem Dedem Dedem Anneannem Halam Babam Annem Teyzem Dayım Kardeşim Ben Ulaşabildiğimiz kadar geçmişte yaşamış aile büyüklerimizden başlayıp bugüne kadar devam edip yaşayan aile fertlerimizi de kapsayan ağaca soyağacı denir. Soyağacı bize aile tarihimizi öğretir ve kökümüzün nerelere, kimlere kadar indiğini gösterir.


"4. SINIF SOSYAL BİLGİLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları