Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU."— Sunum transkripti:

1 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU

2 4-A SINIFI TÜRKÇE DERSİ YARIYIL TATİL ÖDEVİ

3 Cevaplarınızı Türkçe Defterinize Yazınız. Her gün mutlaka kitap OKUYUNUZ

4 Tatilde okuyacağınız kitaplar
1- BEN YARAMAZ DEĞİLİM 2- AKDENİZ’İN MAVİ İNCİSİ 3- KIRMIZI MOTORSİKLET 4- GÜLÜN İÇİNDEKİ SES 5-UZAYLI ARKADAŞIM

5 ATASÖZLERİ BULMACA * Birlikten …………doğar. *Üzüm üzüme baka baka ………. * Tatlı ……yılanı …………çıkarır. *Bakarsan ……… bakmazsan ………olur. *Bugünün ………… yarına bırakma. * Ağaç ……..eğilir. * iyilik eden……bulur. * Dost kara ….belli olur.

6 *Sakla ………gelir …………. *İğneyi kendine ……… başkasına batır.
*İşleyen ……………ışıldar. * Olgun başak ………durur. * Boş ……….ayakta durmaz. *Rüzgar eken ……biçer. *…………gelen huya gider.

7 A)10 tane eş anlamlı sözcük yaz (eş anlamlılarıyla birlikte) ve onları cümle içinde kullan.
B)10 tane zıt anlamlı sözcük yaz (zıt anlamlılarıyla birlikte) ve onları cümle içinde kullan. C)10 tane eş sesli sözcük yaz (eş seslileriyle birlikte) ve onları cümle içinde kullan.

8 A) 10 tane deyim yazınız. (Açıkla-maları ile birlikte)
B) 10 tane atasözü yazınız. (Açıkla-maları ile birlikte)

9 Cumhuriyeti yükselterek devam ettirmek her Türk gencinin kutsal görevidir. Bunun için Türk gençleri, gönül ve amaç birliği ile bu görevi yapmak zorundadırlar. Çünkü bu, onların iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olmalarının gereğidir. Türk’ün geleneğine yakışan da budur. ( Ön adları yazınız.)

10 Aşağıdaki cümlelerde kutuların içine uygun noktalama işaretle-rini yazınız.
Ne mutlu Türk üm diyene Sence Ankara İzmir arası kaç kilometredir . Tatilimizin gününü Antalya da geçireceğiz Hey Evde kimse yok mu? Atalarımız Ak akçe kara gün içindir demişler .

11 Aşağıdaki varlık adlarının
önüne, onları niteleyen sözcükler yazınız. adam ……elma ………masa ……….top ……….araba ……kuş ……..ağaç ………kazak ………..resim

12 Beş……… Yaramaz………. Yuvarlak………… Yaşlı…………. Uzun………. Sarı………….. Bu………….. Büyük……………. Küçük…………………. Kısa………………….. Öteki………………… Sevimli…………………….

13 Bu paragrafta geçen adılları yazınız.
Kendisi ad olmadığı halde adın yerine kullanılan sözcüklere Adıl ( Zamir) denir. ‘’ Seçil tatilden döndüğünde getirdiği hediyeleri arkadaşlarına gösterip, bu Özgür’ün, şu Derya’nın o da Duygu’nun dedi .‘’ Bu paragrafta geçen adılları yazınız.

14 CÜMLENİN ÖGELERİ Aşağıdaki tümceleri ve ögelerini bulup yazınız. ( özne- yüklem- tümleç) Erol çok kitap okudu. Özne tümleç yüklem *Annem mutfakta yemek yapıyor. *Paltomu bana ablam aldı. *İhtiyar adam yürüyordu evine doğru. Koşma Ali düşersin! Nerede kaldınız? Ondan haber alamadım.

15 ADIN DURUMLARI ( Yalın, - i , - e, -de, -den.) Aşağıdaki sözcükleri adın durum- larına göre yazınız. Şeker, şekeri, şekere, şekerde, şekerden Top: Çiçek: Masa: ev: Okul: Resim:

16 Yapım Ekleri ( Türemiş)
-cı ,ci, cu, cü kapıcı, simitçi, evci… -lı, li, lu, lü sözlü, evli, kitaplı….. -lık, lik, luk, lük kolluk, önlük. güzellik -gı, gi, gu, gü sargı,silgi, saygı….. -gın, gin, gun, gün dargın, bilgin,seçkin… -sız, siz, suz, süz susuz, görgüsüz, kitapsız…

17 YAPIM EKLERİ ( TÜREMİŞ SÖZCÜKLER) (- lı, -cı,-lık,-sız, -daş) Şekercilik Şeker – ci – lik Yol: Kitap: Diş: Demir: Ev: Sağ: Çiçek: Göz:

18 ÇEKİM EKLERİ (-ler, -lar, -i,-e,-de,-den,-ni, -im,- in,-iniz,-miş,-di,-yor,-ecek) Çocuklar sınıfa giriyordu. *Aslı eve geldi. *Okula geç kaldın mı? *Evde çok güzel oyunlar oynadım. *Evimin balkonunda kitap okuyorum. Örnekteki gibi çekim eklerini deftere renkli yazınız.

19 TATİLDE: Kırmızı Motorsiklet İle Her Şey Seninle Başlar adlı kitaplarını okuyunuz.

20 HAZIRLAYAN SEVGÜN ŞAHİN İYİ ÇALIŞMALAR


"ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları