Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
DyNed TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI HAZIRLAYAN Murat ÇILGIN

2 DyNed NEDİR? DYNED, Dynamic ve Education (Dinamik ve Eğitim) kelimelerinin bir araya getirilerek yazılmasından oluşmakta ve Dinamik Eğitim anlamına gelmektedir. Bu program bilgisayar temelli bir eğitim sürecini içerir ve bu güne kadar geliştirilmiş en kaliteli Yabancı Dil Programıdır. Bu program en büyük özelliği olan görselliğin yanı sıra işitseldir de. 

3 DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi içerisinde ne yenidir!
1. Daha önce Okul sorumluları Sınıfları ve öğrenci kayıtlarını oluştururken şimdi tüm bu iş ve işlemler E-Okul- DynEd- EBA sunucuları üzerinden eş zamanlı olarak gerçekleşmektedir. 2. Daha önce Kur sistemi yerine İngilizce öğretmenleri öğrencileri hazır bulunuşluk seviyelerine ya da Mastery Test puanlarına göre ünite açarlarken, şimdi öğrenciler Placement Test’ e girmeden DynEd içerisinde çalışma gerçekleştiremezler.

4 • Yönetici ve öğretmenler için etkili bir kontrol sistemidir.
DynEd® Dil Eğitimi Sistemi’nin Fark Yaratan Özellikleri Nelerdir: • DynEd'in Beceri ve Düzey Belirleme Sınavları eksiksiz ve güvenilir bir bilgisayar kontrollü sınama sistemidir. • DynEd Records Manager™ yazılımı tüm öğrenci kayıtlarının tutulduğu, değerlendirildiği ve yönlendirildiği bir sistemdir. • Yönetici ve öğretmenler için etkili bir kontrol sistemidir. • DynEd Records Manager™ içinde yer alan yapay zeka sayesinde öğrenciler otomatik olarak uygun düzeye yerleştirilir,

5 • dersler otomatik olarak kilitlenir veya açılır, her öğrencinin verilen kavramı öğrenme ve anlama hızına göre programın zorluk derecesi otomatik olarak arttırılır veya azaltılır, • öğrencilerin öğrenme davranışları 100’den fazla kritere göre değerlendirilir ve anında yazılı geribildirim verilir, • öğrenciler, sınıflar ve okullar için ayrı ayrı çalışma verim notu belirlenir.

6 DynEd Sistemi çalışma verimini arttırarak, çalışma zamanını; • klasik yöntemlere oranla en az 3 misli, • diğer bilgisayar destekli dil eğitimi programlarına oranla en az 2 misli azaltır.

7 DynEd, Zaman ve Mekan Bağımsız Çalışma Olanağı
7 / 24 Anadilini Konuşan Kişi ile Çalışma Olanağı Hem Windows ve hem de Mac Uyumlu Hem On-Line ve hem de Off-Line (14 gün boyunca) Çalışabilme İnternet Olmadığı Durumlarda da Çalışabilme Olanağı Kolaylaştırılmış Öğrenme Evreleri • Mikrofon / Ses Kaydı • Kulaklık / Kendi Sesini Dinleme • Tekrar / Ana Dili Konuşan Model ile Karşılaştırma

8 Görsel, İşitsel ve Kavramsal Eşleştirme
İnteraktif Eğitim Sistemi Anında Geribildirim Yapay Zeka Barındıran Tek Dil Eğitimi Sistemi • Her Öğrenciye Kendi Seviye ve Öğrenme Davranışlarına • Göre Öğrenciye Özel Çalışma Yolu / Programı Belirlenmesi • Zorluk Derecesinin Öğrenci Performansına göre Değişmesi • Her Öğrenci için Çalışma Verim Notu • Her Öğrencinin Kendi Hızında İlerleyebilmesi Öğrencinin Kendine Güvenerek Konuşmasına Destek Dinleme, Konuşma, Okuma ve Yazma Becerilerinin Dengeli olarak Geliştirilmesini Sağlamak Sürekli Uygulama Desteği ve Teknik Destek

9 DynEd Sistem Gereksinimleri
DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: Minimum 800x600 çözünürlüğe sahip Grafik Kartı Kayıt ve dinleme özellikli 16-bit ses kartı Kulaklık ve mikrofon seti Lisans ve çalışma kayıtları için İnternet Bağlantısı

10 DynEd PC Kurulumu Nasıl Yapılır?
DİKKAT! Öncelikle bilgisayarımızın internete bağlı olması gerekir. Bu en güncel yazılımları edinmemizi sağlayacaktır. Yukarıdaki ekran gelmezse bilgisayarım+dvdsürücüsü çift tıklayın.

11 DynEd PC Kurulumu İnternet Üzerinden Nasıl Yapılır?

12 DynEd PC Kurulumu Nasıl Yapılır?

13 DynEd PC Kurulumu Nasıl Yapılır?
DİKKAT! Öncelikle bilgisayarımızın internete bağlı olması gerekir. Bu en güncel yazılımları edinmemizi sağlayacaktır.

14 DynEd PC Kurulumu Nasıl Yapılır?
“dosya komutunu aç” + “analyzer”

15 Kurum Bilgilerini Güncelleme Öğretmen Bilgilerini Güncelleme
Bilgisayar kurulumu tamamlandı; şimdi sıra DyNed’i kullanmak için yapılması gerekenlerde: Kurum Bilgilerini Güncelleme Öğretmen Bilgilerini Güncelleme

16 Kurum Bilgilerini Güncelleme
A) Öncelikle MEBBİS’ten Kurum Kodu ve Şifresiyle (yöneticimiz aracılığıyla) Kurum Dyned Şifresini öğreniyoruz. (

17 Kurum Bilgilerini Güncelleme
B) Tarayıcının adres çubuğuna adresini yazıp Kurum Girişi ‘ni tıklayın.

18 Kurum Bilgilerini Güncelleme
Gelen ekranda Kurum Kodu ve Mebbis Kurum Şifresini girerek sağdaki ekranı açıyoruz. Önemli: Sağdaki ekranda Şube Güncelle ’yi tıklayarak okulumuzun Şube Listesi ve Şube Öğrencilerini mutlaka güncelliyoruz.

19 Öğretmen Bilgilerini Güncelleme
Şimdi Öğrenci veya Öğretmenler İçin Kullanıcı Girişi yapıyoruz.

20 Öğretmen Bilgilerini Güncelleme
Sisteme ilk defa giriş yapacaklar EBA şifresini MEBBİS girişinden belirledikten sonra EBA ya giriş yapabileceklerdir. İlk defa Şifrem var zaten şifre

21 Öğretmen Bilgilerini Güncelleme
Giriş yapılabili İstediğimiz bir şifre belirliyoruz

22 Öğretmen Bilgilerini Güncelleme
Bu ekrandan adımıza atanmış olan kullanıcı adı ve şifreyi ilerde kullanmak için mutlaka not ediyoruz. Şifre daha sonra değiştirilebilir ancak kullanıcı adı değiştirilemez. Bilgilerimi ve sınıflarımı güncellemeyi mutlaka yapıyoruz.

23 Bütün güncelleme işlemleri yapıldıktan sonra DynEd’i kullanabiliriz artık. Bunun için;
1-Dyned records manager kısayolundan giriş yapılır.

24 2-Oturum açma kimliği bölümüne “DyNed kullanıcı bilgilerini güncelleme ekranı” ndan aldığımız kullanıcı eklenerek yazılır. 3- Şifre bölümüne de yine aynı ekrandan aldığımız şifre yazılır ve Tamam tıklanır.

25 Öğrencilere “Placement test” i atama:
4- Giriş yapıldıktan sonra ekranda ekranda okul içerisindeki sınıflar görünecektir. Placement testi açmak istediğimiz sınıf seçilir. (Eğer boş görünüyorsa daha önce eba üzerinden girilerek sınıflar güncellenmemiş demektir. Bu durumu düzeltmek için ilgili bölüme dönerek orada belirtilen işlemleri yapınız.)

26 Öğrencilere “Placement test” i atama:

27 Öğrencilere “Placement test” i atama:

28 Öğrencilere “Placement test” i atama:

29 Öğrencilere “Placement test” i atama:

30 Öğrencilere Kullanıcı Adı ve Şifre Atama
DyNed Records Manager” dan çıkmadan işlem yapmak istediğimiz sınıfı seçiyoruz. Öğrenci isimleri geldikten sonra Ctrl+A yaparak bütün öğrencileri seçiyoruz. Üst menüden “Dosya” tıklayıp “Öğrenci adlarını dışa aktarma”yı tıklıyoruz.

31 Öğrencilere Kullanıcı Adı ve Şifre Atama
Gelen ekranda sınıfın adını (ör, 10a) yazıp kaydetmek istediğimiz klasörü seçiyoruz. “Kaydet” i tıklayıp öğrenci kullanıcı adı ve şifresini belirleyip kaydetmiş oluyoruz.

32 Öğrencilere Kullanıcı Adı ve Şifre Atama
Görüldüğü gibi işlem tamam ve artık öğrenciler DynEd Courseware’den giriş yapabilirler.

33 Murat ÇILGIN


"VAN EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları