Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi"— Sunum transkripti:

1 DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

2 A. AMAÇ Resmî örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin gerçekleştirilmesi için DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi’nin uygulanmasına yönelik iş ve işlemlerin belirlenmesidir. B. KAPSAM Çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin uygulanması için görevli birim ve kişilerin görev ve sorumluluklarını kapsamaktadır.

3 29/08/2014 İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Örgün Okullara DynEd İngilizce Dil Eğitimi b) Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 13/09/2013 tarihli ve /20/ sayılı Makam Onayı, c) Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 08/03/2014 tarihli ve /20/ ç) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 01/08/2014 tarihli ve /30/ sayılı yazısı, d) Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 13/08/2014 tarihli ve /30/ sayılı yazısı.

4

5 İlgi yazılar tüm Genel Müdürlüklere ulaşmış ve gerekli çalışmalar yapılarak sistemin kullanılması için çalışmalar başlamıştır.

6 DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi İçerisinde daha önceden çalışan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmuştur. Çalışmalarda düzen ve süreklilik öğretmen kontrolünde başarıyı getirmiştir.

7 DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi içerisinde ne yenidir!
Daha önce Okul sorumluları Sınıfları ve öğrenci kayıtlarını oluştururken şimdi tüm bu iş ve işlemler bakanlığımız E-Okul- DynEd- EBA sunucuları üzerinden eş zamanlı olarak gerçekleşmektedir Daha önce Kur sistemi yerine İngilizce öğretmenleri öğrencileri hazır bulunuşluk seviyelerine ya da Mastery Test puanlarına göre ünite açarlarken, şimdi öğrenciler Placement Test’ e girmeden DynEd içerisinde çalışma gerçekleştiremezler.

8 Placement Test öğrencilerin hazır bulunuşluk seviyesini ölçmektedir
Placement Test öğrencilerin hazır bulunuşluk seviyesini ölçmektedir. Ve burada belirlenen düzeye göre (ki bu test dört temel beceriyi kullanarak sistem üzerinde yapılmaktadır) öğrencilerimize çalışabilecekleri üniteler açılacaktır.

9 DynEd® Dil Eğitimi Sistemi’nin Fark Yaratan Özellikleri nelerdir.
DynEd'in Beceri ve Düzey Belirleme Sınavları eksiksiz ve güvenilir bir bilgisayar kontrollü sınama sistemidir. • DynEd Records Manager™ yazılımı tüm öğrenci kayıtlarının tutulduğu, değerlendirildiği ve yönlendirildiği bir sistemdir. Yönetici ve öğretmenler için etkili bir kontrol sistemidir.

10 DynEd Records Manager™ içinde yeralan yapay zeka sayesinde öğrenciler otomatik olarak uygun düzeye yerleştirilir, • dersler otomatik olarak kilitlenir veya açılır, her öğrencinin verilen kavramı öğrenme ve anlama hızına göre programın zorluk derecesi otomatik olarak arttırılır veya azaltılır, öğrencilerin öğrenme davranışları 100’den fazla kritere göre değerlendirilir ve anında yazılı geribildirim verilir, öğrenciler, sınıflar ve okullar için ayrı ayrı çalışma verim notu belirlenir.

11 DynEd Sistemi çalışma verimini arttırarak, çalışma zamanını;
• klasik yöntemlere oranla en az 3 misli, • diğer bilgisayar destekli dil eğitimi programlarına oranla en az 2 misli azaltır.

12 DynEd geleneksel eğitim yöntemlerinin en iyi özellikleri ile çağdaş çoklu ortam teknolojisinin avantajlarını uyumlu bir şekilde birleştiren karma bir dil eğitimi sistemidir. • DynEd öğrencilerin kendi bilgisayarlarında hem çevrimiçi hem çevrimdışı çalışabildikleri ve sınıflarda da eğitmen destekli çalışmalar yapabildikleri bir beceri edinme sistemidir.

13 DynEd tüm öğrenciler için bedelsiz teknik destek ve otomatik güncellemeler sağlayan ve öğretmen eğitimi yazılımı, destek yazılımları, kullanım kılavuzları ve yazılı sınavlar içeren öğretmen kılavuzları ile tamamlanan bir dil öğrenme çözümüdür.

14 Nörobilimsel / Beyin Temelli Yaklaşım
Bilinçaltı öğrenme becerileri İngilizce’yi kalıcı hafızaya yerleştirerek öğretme En kısa zamanda akıcı İngilizce konuşma becerisi kazandırma

15 Zaman ve Mekan Bağımsız Çalışma Olanağı
7 / 24 Anadilini Konuşan Kişi ile Çalışma Olanağı Hem Windows ve hem de Mac Uyumlu Hem On-Line ve hem de Off-Line (14 gün boyunca) Çalışabilme İnternet Olmadığı Durumlarda da Çalışabilme Olanağı Kolaylaştırılmış Öğrenme Evreleri Mikrofon / Ses Kaydı Kulaklık / Kendi Sesini Dinleme Tekrar / Ana Dili Konuşan Model ile Karşılaştırma Görsel, İşitsel ve Kavramsal Eşleştirme İnteraktif Eğitim Sistemi

16 Anında Geribildirim Yapay Zeka Barındıran Tek Dil Eğitimi Sistemi Her Öğrenciye Kendi Seviye ve Öğrenme Davranışlarına Göre Öğrenciye Özel Çalışma Yolu / Programı Belirlenmesi Zorluk Derecesinin Öğrenci Performansına göre Değişmesi Her Öğrenci için Çalışma Verim Notu Her Öğrencinin Kendi Hızında İlerleyebilmesi Öğrencinin Kendine Güvenerek Konuşmasına Destek Dinleme, Konuşma, Okuma ve Yazma Becerilerinin Dengeli Olarak Geliştirilmesini Sağlamak Sürekli Uygulama Desteği ve Teknik Destek

17 DynEd ne değildir? Sadece internet tabanlı dil eğitimi değildir.
Sadece bilgisayar tabanlı dil eğitimi değildir. CD-Rom üzerindeki bir program değildir.

18 DynEd nedir?

19 Bilgisayar/Teknoloji Destekli İngilizce Dil Eğitimi Sistemi
Karma Dil Eğitimi Sistemi DynEd yazılımı Yapay Zeka Eğitmen

20 DynEd Eğitim Yazılımları
Dyned yazılımı Yapay Zeka Eğitmen DynEd Katmanları DynEd Eğitim Yazılımları Yapay Zeka DynEd Eğitmenleri

21 DynEd Düzey Belirleme Sınavı
0.0 0.0 0.5 0.5 1.0 1.0 1.5 1.5 2.0 2.0 2.5 2.5 3.0 3.0 3.5 3.5 Hiç Bilmeyen Başlangıç Temel Orta Altı Orta Orta Üstü İleri Öncesi İleri A1 B2 C1 C2 A2 B1

22 İlerleme Hedefimiz Nedir?
0.0 0.5 1.0 1.5 2.0 2.5 3.0 3.5 Hiç Bilmeyen Başlangıç Temel Orta Altı Orta Orta Üstü İleri Öncesi İleri A1 A2 B1 B2 C1 C2 Haftada en az 8 saat,12 ayda 360 saat verimli çalışma 360 saat verimli çalışma Verimli çalışma

23 1 öğrenci,12 ay boyunca haftada en az 8 saat, ayda en az 32 saat ve 12 ayda en az 360 saatlik sistemi verimli olarak kullanmasına ilişkin kriterlere uygun olarak yaptığı çalışma sonrasında, İngilizce’yi, (1) hiç bilmeyen (başlangıç) (elementary) düzeyinden, (4) orta-üstü (upper-intermediate)/ TOEFL- IBT 75 / CEFR B2 düzeyine yükselecektir. 4.3.8.b. Aynı şekilde, (2) orta-altı (pre-intermediate) düzeyindeki bir öğrenci ise (5) ileri-öncesi (pre-advanced) / CEFR C1 düzeye ulaşabilecektir. 4.3.8.c. (3) orta (intermediate) ve (4) orta-üstü (upper-intermediate) öğrencileri ise (5) ileri-öncesi (pre-advanced) / CEFR C1 düzeye yükseltecektir. 4.3.8.d. (5) ileri-öncesi (pre-advanced) öğrencileri (6) ileri (advanced) / CEFR C2 düzeye ulaştıracaktır.

24 Dil öğreniminde, düzenli ve sık tekrar çalışmalar için önem arz etmektedir.

25 DynEd Akıllı Tutor Tamamlama Yüzdesi Çalışma Sıklığı ve Zamanı
Ses Kaydetme Sınav Sonuç Seviyesi Tekrar Ses Tanıma -12 Çalışma Verim Notu +12 Öğrencilerin çalışmaları sırasındaki davranışları hakkında yazılı bir rapor ve not vererek daha verimli bir öğrenim için yapılması gerekenleri bildirir.

26 Eğitimde odaklanmamız gereken nokta
Tutor (Danışman) Pek çok öğrenci bir alıştırmayı anladığında onu bir daha yapmama eğilimindedir. Ancak, bir dili öğrenmek edinilecek bir beceri olarak düşünülmeli, sadece gramer kurallarının ve kelime bilgisinin ‘anlaşılması’ olarak düşünülmemelidir. İletişimde yeterlilik ve dilin otomatikleşmesi için tekrar, anlama, yoğun tekrarlama, yeniden inceleme ve yerleştirici tekrar evrelerinin belli bir süre boyunca yinelenmesi gereklidir. DynEd yazılımında bulunan Tutor, her sınıf ve her öğrenci için tamamlama yüzdesi, çalışma sıklığı, sınav sonuç seviyesi ve ses kaydetme gibi yazılım özelliklerinin sonuçlarına göre öğrencilerin çalışma verilerini inceleyerek geliştirme önerilerinde bulunur. DynEd’in Tutor yazılımı kullanıcılara çalışmaları sırasındaki davranışları hakkında yazılı bir rapor ve not vererek daha verimli bir öğrenim için yapılması gerekenleri belirtmektedir. Eğitimde odaklanmamız gereken nokta -12 +12

27 DynEd Yönetim Yazılımı
RECORDS MANAGER Tek Tek Tüm Öğrencilerin Çalışma Kayıtları Tüm Sanal Sınıfların Çalışma Kayıtları Öğrencilerin Çalışmalarının Yönetilmesi Öğrencilerin Çalışma Raporları Tüm Sanal Sınıfların Çalışma Raporları Sınıf Uygulamaları ile Ders Planları

28 Eğitmenin Rolü Öğrencilerin Çalışmalarının İzlenmesi
Öğrencilerin Çalışmalarının Yönetilmesi Öğrencilerin Çalışmalarının Yönlendirilmesi

29 Dil Öğrenme bir Beceri edinme sürecidir
Pratik yapmak çok önemlidir

30 Pratik yapmanın 4 önemli boyutu:
öğrencilerin yeterince tekrar etmesi öğrencilerin ne sıklıkta tekrar ettikleri öğrencilerin nasıl tekrar ettikleri öğrencilerin neyi tekrar ettikleri

31 Beceri Kazanma Süreci İnceleme Anlama Hedefe Yönelik Tekrar Yeniden
Yerleştirici Tekrar

32 DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ
Bilgisayarımızda İnternet Explorer yani tarayıcı penceresini açtığımızda; ilk yapacağımız şey Tüm Resmi Okullar ve İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri MEBBİS sayfasına ulaşacaktır. Ve burada ‘’ Yönetici Modülüne’’ giriş yapacaklardır.

33

34 Yönetici Modülüne giriş yapıldığında; İlgili yerler doldurulacak ve açılan pencere de sağ kısımda kuruma ait olan DynEd şifresi almak için uyarı yazısının üzerine gelinecek ve ardından işlem gerçekleşecektir.

35 Kurum şifresini aldınız.
Elinizdeki şifre İl veya İlçe şifresi ise sadece bu kısımlarda gözlem ve değerlendirme yapmak için kullanabilirsiniz herhangi bir müdahalede bulunamazsınız. Bu şifreyi sadece ilgili kişiler ile paylaşımı mümkündür. Okul şifresi ile ilgili şu anda hiçbir işlem yapmıyoruz. Sadece kurum sistemde yer alıyor mu diye kontrol ediyoruz. Sistemde ise size aşağıdaki ekran gelecektir;

36 Sistem de olmadığını görüyor iseniz ya da kurum işlemi yaptığınızda DynEd Şifreniz tanımlanmamış ise; Öncelikle yapmanız gereken İlin adı; İlçe adı; Kurum Kodu; Kurum Adı; TC (Öğretmen olarak sorun var ise) Ad Soyad ; İletişim Bilgileri; Öncelikle İl veya İlçe Koordinatör Yardımcısına ulaşıp sorunun çözümü için yardım alıyoruz. Sorun çözülemediği taktirde, Yukarıdaki bilgiler yazılarak ivedi olarak yaşadığınız problemin neden ve sebebini ekleyebiliyorsanız ekran görüntüsünü de paylaşarak aşağıda bulunan e-posta adresine gönderiyor ve cevabını bekliyoruz.

37 DynEd Uygulama Kılavuzunda
İl ve İlçe Milli Eğitimlerimizin, Uygulama Kılavuzunda yer alan; Ç.11 İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Görev ve Sorumlulukları Ç.13 DynEd İlçe Koordinatörlerinin Görev ve Sorumlulukları kısımlarını incelemeleri ve gereği konusunda önlem almaları. Okullarımızın öncelikle DynEd Uygulama Kılavuzunda yer alan Ç.15 DynEd Okul Sorumlularının Görev ve Sorumlulukları ve Ç.16.DynEd İngilizce Sınıf Temsilcilerinin Görev ve Sorumlulukları” bölümlerini incelemesi, DynEd Okul dosyası oluşturarak yapılan çalışmaların ve gelen-giden yazıların bu dosyada bulundurması, öğrencilerin sisteme dâhil edilmesi konu ile ilgili veli ve öğrenci bilgilendirmelerinin yapılması sistemin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için önem arz etmektedir.

38 Aşamalarının ekran görüntülerini sizler ile paylaşarak yapacağız.
Öğretmen bilgilerini güncelleme, Öğrenci bilgilerini güncelleme, Aşamalarının ekran görüntülerini sizler ile paylaşarak yapacağız.

39 Öğretmen bilgilerini güncelleme
Tarayıcınızın adres çubuğuna adresini yazın, Karşınıza EBA DynEd giriş ekranı açılacaktır.

40 EBA girişten giriş yapmak için;
Kullanıcı adı kısmına TC Kimlik Numaranızı girin ardından Şifre kısmına EBA şifrenizi girin. EBA şifrenizi bilmiyorsanız MEBBİS girişi üzerinden giriş yaparak EBA şifrenizi alabilirsiniz.

41 Karşınıza DynEd kullanıcı bilgileri güncelleme ekranı açılır.
Dersine girdiğiniz sınıfların bilgilerini güncellemek için Sınıflarımı Güncelle düğmesine tıklayın.

42 Dersine girdiğiniz sınıfların bilgilerini güncellemek için Sınıflarımı Güncelle düğmesine tıklayın.

43

44

45

46 Bu ekrana yani Öğretmen bilgilerini güncelleme kısmı size açılmıyorsa işlem basmaklarınızı lütfen kontrol ediniz. Yeniden giriş yapmak istediğinizde öncelikle EBA girişinizi İnternet Explorer üzerinden yaptıktan hemen sonra çıkış yapmadan yeni bir pencere açarak ; Tarayıcınızın adres çubuğuna adresini yazın, Karşınıza EBA DynEd giriş ekranı açılacaktır.

47 Tüm bu işlemlerin ardından; Resmi Kurumlarımızda veya kişisel bilgisayarlara DynEd Kurulum basamaklarını inceleyelim.

48 MEB DynEd Bilgisayar Destekli İngilizce Dil Eğitim Sistemi Uygulaması
Android Cihazlara Kurulum Kılavuzu

49

50

51 Bütün bu işlemlerin ardından ‘’Google Play Store’’ içerisinden DynEd aratılarak ulaşılacak ve ardından da sistem yüklenmesi için seçim yapacaklardır. Bu işlem basamağı,öğrencilerin çalışma yapması içindir.

52

53

54

55

56 Elinize DynEd DVD’si bir şekilde ulaşmamış ise aşağıdaki basamaklardan kurulum yapabilirsiniz; adresinden

57 2 1 Turkey (Sadece Resmi Okullar seçiyoruz) (1) Ardından işletim sistemi seçimi yapıyoruz. (2)

58 Sol alt köşede öğrencilerin ev, okul veya kişisel bilgisayarlarına indirilmiş olan DynEd programının çalışması için AÇ seçeneğini seçerek kurulumun tamamlanmasını bekliyor ardından da girişi sağlıyoruz.

59 Ekrana Gelen uyarılara SETUP tıklayıp ardından da yazılımı kurulması için onay veriyoruz.

60 Gelen ekran programın nereye kurulacağı gösteriliyor, ardından da KUR diyerek işlemi bitiriyoruz

61 Gelen ekran da ‘’KABUL EDİYORUM’’ diyerek işlemi bitiriyoruz

62 Bu arada önemli bir uyarı da Quick Time ara yüzüdür
Bu arada önemli bir uyarı da Quick Time ara yüzüdür. Sistem de bu yüklü değil ise otomatik olarak karşınıza gelir ve yükleme için size uyarıda bulunur bununla ilgili uyarıları dikkate alarak kurulumu gerçekleştiriyoruz.

63 Quick Time gerekir ise yükleme yapacağınız kendi sitesini de ekrana getirerek yüklemenin gerçekleşmesine yardımcı olur.

64 Kurulum tamamlandıktan sonra kısa yolları görebilirsiniz.

65 Herhangi bir kısa yol DynEd Courseware ya da DynEd Records Manager üzerine gelerek sağ tıkladığınızda Dosya konumu AÇ diyerek klasör içerisine girip kurulumunuzda problem olup olmadığını da Analyzer kısa yolunu tıklayarak görebilirsiniz.

66 Bu basamak size kurulumunuzu denetleyerek varsa problemli olan satırı kırmız ile göstererek yardımcı olacak ve kurulumunuzun tam olmasına olanak sağlayacaktır.

67

68 Bütün bu işlemlerin ardından DynEd Records Manager kısa yolunu tıklayarak önümüze gelen ekranda ilgili kısımları dolduruyoruz.

69 Okulun içerisindeyiz. Öğretmen olduğumuz için sistem de bizi hemen TEACHERS sınıfı içerisine otomatik olarak ekledi.

70 Daha öncesinden seçtiğimiz ve güncellemesini EBA üzerinden yaptığımız sınıflarda artık sistemde ve bizler için tanımlanan öğrencilerde otomatik olarak sınıflarda yer almakta.

71 Sınıfların içerisinde öğrencilerimizi görüyoruz
Sınıfların içerisinde öğrencilerimizi görüyoruz. Unutmamız gereken en önemli basamak öğrencileri sisteme dahil ettikten sonra PLACEMENT TEST’ in önemini anlatmak ve sınavı almalarını sağlamaktır.

72 Öğrencilerin adlarını dışarı aktararak şifrelerini öğrencilere artık ulaştırabilir ve çalışmalarına olanak sağlayabiliriz. İşlem basamakları resimde görüldüğü gibidir.

73 Önümüzdeki ekrandan tüm öğrencilerin adlarını dışarı aktarıp masa üstüne kayıt eder ve ardından çıktı alabiliriz.

74 Masa üstüne kayıt ettik

75 Bu ekranı yazdırarak şifreleri kesip öğrencilere iletebiliriz.

76 Artık tüm işlemler yapıldıktan sonra Öğrenci olarak girmek için sisteme DYNED COURSEWARE simgesini çift tıklayıp önümüze gelen ekrana bilgileri girip sistemi açıyoruz.

77 Ardından da kendimiz için ilgili modülü seçiyoruz.

78 Tüm İngilizce öğretmenleri ve de tüm öğrenciler Placement Test e girmek zorundadırlar. Öğrenciler bu sınavın ardından seviyelerine göre kur ve ünite açılışı otomatik olarak gerçekleşecektir.

79 İster öğrenci ister öğretmen olarak girin her zaman çalışma kayıtlarına erişebilir ve geri dönüt alabilirsiniz.

80 Tüm yapılan çalışmalar, her işlem kayıt altındadır.

81 Tüm yapılan çalışmalar, her işlem çalışma ilerlemesi kayıt altındadır.

82 Tüm yapılan çalışmalar, her işlem ve çalışma ilerlemesi kayıt altındadır.
Çalışmaların devamlılık ve sıklık göstermesi gerektiğini unutmayalım ancak bu şekilde dilde kazanımlar mümkündür 1.0 1.5 1.5 2.0 2.0 2.5 2.5 3.0 3.0 3.5 3.5 Hiç Bilmeyen Başlangıç Temel Orta Altı Orta Orta Üstü İleri Öncesi İleri A1 B2 C1 C2 A2 B1

83 Unutulmaması gereken en önemli unsurda öğrenci velilerine mutlak suretle sistem hakkında bilgi verilmesidir. Hazırladığımız bu broşürler bu konuda bizlere yardımcı olacaktır.

84

85 DynEd İle ilgili çözümler için;
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz resmi sayfasında sol kısımda DYNED başlığı altından duyuru, sunu ve bilgilere ulaşabilirsiniz, Burada öncelikle bilmeniz ve incelemeniz gerekenler; DynEd Sistemi Uygulama kılavuzu Bakanlık Kullanıcı Bilgileri Güncelleme Sunusu Ayrıca daha geniş bilgi ve paylaşım için; adreslerinden yararlanabilirsiniz.

86 İl veya İlçelerinizde DynEd ile ilgili sorularınızda öncelikle; İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde çalışan DynEd Koordinatör Yardımcılarına ulaşınız.

87 Çalışmalarınızda başarılar dilerim.


"DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları