Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 1

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 1"— Sunum transkripti:

1 ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 1

2 - Alkollü İçki İçmek ve Uyuşturucu Kullanmak
Alkollü içki ve uyuşturucu, insanın aklını ve iradesini kullanmasını engelleyen ve bağımlılığa yol açan zararlı maddelerdir. İslam; aklı, canı, nesli, malı ve dini korumayı esas almış, bu değerlere herhangi bir şekilde zarar verilmesini de yasaklamıştır. Bu değerlere zarar veren davranışların başında da alkollü içki içmek ve uyuşturucu madde kullanmak gelmektedir.

3 - Alkollü İçki İçmek ve Uyuşturucu Kullanmak
Alkol ve uyuşturucu maddeler, beyin ve merkezî sinir sistemini etkileyerek insanın karar verme yeteneğini olumsuz yönde etkiler. İnsanın iradesini zayıflatır. Ayrıca hırsızlık, cinayet, trafik kazaları, kırgınlık, dargınlık ve aile içi geçimsizliklere neden olabilir.

4 - Alkollü İçki İçmek ve Uyuşturucu Kullanmak
“Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.” Maide Suresi 90. Ayet. “Şeytan, içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?” Maide Suresi 91. Ayet.

5 - Alkollü İçki İçmek ve Uyuşturucu Kullanmak
“Her sarhoş edici haramdır. Çoğu haram olanın azı da haramdır.” Hadis-i Şerif “Hastalık gelmeden önce sağlığın, ihtiyarlık gelmeden önce gençliğin ve ölüm gelmeden önce hayatın değerini bilin…” Hadis-i Şerif

6 - Alkollü İçki İçmek ve Uyuşturucu Kullanmak
Alkolün Zararları * Akıl ve hafızayı zaafa  uğratarak unutkanlığa sebep olur. * İradeyi zayıflatır, ne yaptığını, ne söylediğini bilmez bir hale getirir. * Kalp, karaciğer ve böbrek gibi önemli organların çalışma düzenini bozar. * Sinir hücreleri zedelenir. El titremeleri, felçler ve ani ölümlere sebebiyet verir.

7 - Alkollü İçki İçmek ve Uyuşturucu Kullanmak
Alkolün Zararları * Aile içi huzursuzluğa ve şiddete neden olur, yuvaları yıkar. * Kişiyi çalışmadan alıkoyduğu için işsiz kalmasına ve ekonomik sıkıntı çekmesine neden olur. * İnsanlara verdiği rahatsızlıktan dolayı toplumdan dışlanır. * Trafik kazalarının büyük bir kısmı alkollü araç kullanma yüzünden meydana gelir.

8 “İçki bütün kötülüklerin anasıdır.” Hadis-i Şerif
- Alkollü İçki İçmek ve Uyuşturucu Kullanmak “İçki bütün kötülüklerin anasıdır.” Hadis-i Şerif


"ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 1" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları