Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sportif balıkçılık fırsatı tanıyan

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sportif balıkçılık fırsatı tanıyan"— Sunum transkripti:

1 Sportif balıkçılık fırsatı tanıyan
Lesovo – Bolyarovo – Stefan Karacovo – Simeonovo – Yambol – Elhovo - Lesovo Sportif balıkçılık fırsatı tanıyan Kültür turizm gezisi

2 1’inci gün: 09:00 – Gezi Lesovo köyünden başlar . Köy meydanını gezmek ve bölgede yapılan ilk kiliseye ziyaret. 12:00 – köy lokantasında öğle yemeği. 13:00 – Bolyarovo ya gidiş. 14:00 – Varış ve моtel „BURGOİL” de konaklama 15:00 - Malko Şarkovo barajında balık avı ve çivarında bulunan ormanlarında gezi. 18:30 – Motel’e dönüş, dinlenme ve akşam yemeği.

3 2’nci gün 09:00 - „BURGOİL” motelinde kahvaltı.
10:00 – Bolyarovo kasabasından Yambol’a yolculuk ve yol üzerinde bulunan Stefan Karacovo köyü maden kaynaklarına ziyaret. Pşknik ve Yambol’a gidiş. 15:00 – Simeonovo köyüne varış. Еrkesiya sınır hendeğe ziyaret ve Yambol’a devam. 17:00 – Yambol’a varış. 17:30 - „КAPRİ” oteline konaklama. Otelde dinlenme ve akşam yemeği.

4 3’üncü gün 09:00 – Kahvaltı ve şehir turu - Bedesten, “Sveta Troitsa” kilisesi ve , Tarih müzesi’ne ziyaret. 19:00 – otele dönüş. 19:30 – akşam yemeği.

5 4’üncü gün 09:00 – kahvaltı ve Lesovo köyüne gidiş, Elhovo kasabasında öğle yemeği ve Etnografi müzesi’ne ziyaret, ve Lesovo köyüne devam. 15:00 – Lesovo köyüne variş ve gezinin sonu.

6 Turizm paketin ücreti:
350 leva. Yükarıda belirten ücrete: Nakliyat; Otellerde konaklama; Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği; Ziyaret edilecek yerlerin ücretleri; Rehber; Hayat sigortası.

7 Bolyarovo “Burgoil”moteli
Motel Istranca dağlarının çevre açısından saf bölgesinde bulunur. Sakin, düzenli ve hoş ortam dinlenmek ve stres atmak için uygun koşullar sağlar. Çevredeki ormanda yabani hayvanlar bol ve yakında yer alan baraj piknik, balık avlamak ve gezi yapmak için imkanlar sağlar. 25 kişilik barbekü bölümü mevcut. 16 yatak toplam 8 oda. Oda özellikleri – TV, kaloriferli, buz dolabı. Tesisin 40 kişilik lokantası var. İrtibat: , Konaklama ücreti – kişi başı 20 leva.

8 Yambol Bedesteni ХV yüzyilın ikinci bölümünde yapıldı. Yambol un göbeğinde bulunur. Bu tipten Bulgaristan da tek bina ve XV yüzyilın en cazip ve iyi korunan binalardan birisidir. Kente farklı bir özellik veriyor ve ayni zamanda kentimizin sembollerinden birisidir yillar arasında gerçek haline ve modern kent koşullarına uygun bir şekilde restore edildi

9 Yörede ilk kilise 1846 yilında yapıldı
Yörede ilk kilise 1846 yilında yapıldı. Köyün en yüksek kısmında yer almış ve taştan yapılmiş küçük bir kiliseymiş. Kilisenin yerinde çocuklara ve yaşlılara şifa getiren bir kaynak varmiş. Bu şifalı suyün sayesinde kiliseye „Sveti jivopriemniy iztoçnik” adı vermişler yilın civarında yapılan büyük yeni kilise ayni adı taşır. Kilisede değeri olmayan otantik ekon, kitap ve belgeler var tarihine kadar kilisenin bakımını yapmak ve insanların dini ihtiyaçlarını karşılamak üzere rahib yok.

10 Malko Şarkovo barajı Tunca ırmağın kolu Popovska suları üzerinde Malko Şarkovo köyü çivarında kurulmuş. Azamı hacmi 55 mln. m3 Boyut açısından duvarı topraktan yapılan bu tür barajlar arasında Bulgaristanda ikinci sırada yer alır. Malko Şarkovo barajının doğa zenginlikleri dinlenme ve turizm tesisi kurmak ve de sportif balıkçılığı geliştirmek açısından uygundur.

11 “KAPRİ“ oteli Yambol’da bulunan modern ve düzenli aile oteli.
Sizin konforlu ve hoş zaman geçirmeniz için “Kapri” oteli ekibi modern döşenmiş ve donatılmış tek, çift yataklı ve suit odalar hazırlamış.

12 Yambol tarih müzesi Yambol tarih müzesi 1952 yilında kuruldu. Müze koleksyonunda Tunca havzası’nın eski çağlardan günümüze kadar tarihini yansıtan ’den fazla ilginç ve eşsiz eşyalar yer alır.

13 Yambol “Sveta Troitsa“ kilisesi
Yambol’un “Kargona” sentinde yer alır ve kasabanın en eski kilisesidir. Muhtemelen ХVІІ yüzyilıda inşaat edildi. Bunu kanıtlayan tek maddi anıt 1692 yilından kalan ve Yambol tarih müzesinde bulunan gümüş bir disk. Bulgar halkın Uyanış döneminde kiliseye bağlı bir okul açılmış.

14 Erkesiya sınır hendeği
Tuna nehri güneyinde Bulgar orta çağ devletinin topraklarını çizen günümüze kadar ulaşan en büyük, en meşhur ve en uzun toprak sınır tahkimatı. Yapı uzaydan görülmektedir. Burgas, Sredetz, Karnobat, Stralca, Tunca, Galabovo ve Simeonovgrad ilçeler üzerinden geçerek Kara Deniz sahilini Meriç havzası’ile bağlar. İncelemelere göre AB topraklarında bulunan en uzun eski savunma yapısıdır. Erkesiya hendeği 148 km uzunlu’ile Kuzey İngiltere’de bulunan ve 114 km uzun olan, meşhur Hadrianius hendeğinden daha uzun... Gelecekte Erkesiya sınır hendeğini korunması, tanıtımı ve bir kısmını restore edilmesi için geniş çapta çalışmalar yapılması öngörülüyor.

15 Етнографски музей - гр. Елхово
Включен е в списъка на „Стоте национални туристически обекта” и е един от трите специализирани етнографски музеи в България. Той съхранява изучава и популяризира разнообразното етнографско наследство на община Елхово, както и на целия Странджанско-Сакарски край . Създаден през 1958 г., музеят представя една от най-интересните и оригинални етнографски експозиции в страната. Във фонда на музея се съхраняват над експоната, от които съставляват основния музеен фонд, разпределен в различни отдели. Във фонда се включват също документален и фотоархив, в които се съхраняват над 8000 оригинални документи и фотографии, свързани с развитието на този край от Освобождението до днес.


"Sportif balıkçılık fırsatı tanıyan" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları