Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 4 Ocak 2010 Pazartesi Pencerenin çevresine.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 4 Ocak 2010 Pazartesi Pencerenin çevresine."— Sunum transkripti:

1

2 Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 4 Ocak 2010 Pazartesi Pencerenin çevresine sünger bir şerit çekilecektir. Kaç santimetrelik şerit kullanılmalıdır? Cetvel yardımıyla üçgen şeklindeki camın çevresini hesaplamanız gerekiyor. Kenar uzunluğu 5 cm olan kare şeklindeki fayanslardan 7 tanesini yan yana banyo duvarına yapıştırdığımızda kaç cm’lik bir uzunluk fayanslanmış olur? Üstteki masanın eni ile boyunu cetvel yardımıyla ölçelim. Uzunlukları santimetre cinsinde üzerinde belirtelim.

3 Mitat Zorlu 2 Taner’in evi Armağan’ın evi Taner ve Armağan oturdukları evlerin fotoğrafını getirdiler. Siz her iki evin ortak ve farklı özelliklerini bulup yazacaksınız. Ortak özellikler:Farklı özellikler: “Anadolu “ sözcüğü ile ilgili neler biliyorsanız aşağıya yazmanızı istiyorum. “Yurt” kelimesinin eş anlamlısı “vatan” dır. “Türkiye” vatanımızın adıdır. Anadolu da diğer adıdır. Yani Anadolu bizim yurdumuzun diğer adıdır. GEZSEN ANADOLU’YU Sen ne güzel bulursun, Gezsen Anadolu’yu. Dertlerden kurtulursun, Gezsen Anadolu’yu. Billur ırmakları var, Buzdan kaynakları var. Ne hoş toprakları var, Gezsen Anadolu’yu. Orda bahar başkadır, Yazlar,kışlar başkadır. Ahh… bu diyar başkadır, Gezsen Anadolu’yu Şarkıyı ezberleyebilirsin.


"Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… No: ……… 4 Ocak 2010 Pazartesi Pencerenin çevresine." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları