Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama."— Sunum transkripti:

1 support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama

2 EBSCOhost Yönlendirmeli Gelişmiş Arama kullanım klavuzuna hoşgeldiniz. Bu klavuzda, EBSCOhost üzerinden Yönlendirmeli Arama Alanlarının yanı sıra kısıtlayıcı ve genişleticilerin kullanımlarını Gelişmiş Arama için inceleyeceğiz.

3 Yönlendirmeli Stil size çeşitli makale künye alanlarında eşzamanlı olarak farklı terimleri tarama şansı sunar. İlk Arama alanına bir terim girerek başlayınız ve sonra listelenen alanlardan hangisinde arama yapmak istiyorsanız seçiniz. Örneğin; Konu Terimleri (Subject Terms)

4 Aramanızı ikinci bir terim kullanarak yönlendiriniz ve aramanızı EBSCOhost içindeki makalelerin tam metinlerinde yapmak için Metin (All Text) alanını seçiniz. Not: Uygun alan kodlarını arama teriminin önüne yazmak koşuluyla da arama yapabilirsiniz. Örneğin; Dergi İsmi için arama teriminin önüne SO yazılır.

5 Arama Seçenekleri alanındaki Gelişmiş Arama Ekranı, daha rafine sonuçlar için ek arama kısıtlayıcıları sunar. Örneğin; sonuçları belli bir tarih aralığındaki Tam Metin (Full Text) makalelere indirgeyebilirsiniz. Sonuç Listesini görmek için Ara( Search) linkine tıklayın.

6 Seçili ayarları Tüm Sonuçlar olmak üzere bir Sonuç Listesi gösterilir. Sol tarafta yer alan sonuçların rafine edin (Refine Results) başlığı altında yer alan kısıtlayıcıları kullanarak sonuçlarınızı kolayca daraltabilirsiniz. Sonuç listesi, akademik dergiler ya da gazeteler gibi kaynak tiplerine göre de yanlarında bulunan kutulara tıklayarak filtrelenebilir. Arama terimlerinizi, uyguladığınız kısıtlayıcıları ya da genişleticileri ve seçtiğiniz konu terimlerini kısıtlayıcıların üzerinde görebilirsiniz.

7 Bir sonucun başlığına tıklayarak açtığınız Detaylı Kayıt bölümünden yazdırma(print), e-mail gönderme, atıflama(cite) ya da aktarma(export) işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Birden fazla sonuç için bu işlemi yapmak istiyorsanız, sonuçları klasöre ekledikten sonra klasör içindeki gerekli simgelere tıklayınız. Klasör içeriği, Oturum Aç (Sign In) linkine tıkladıktan sonra bedelsiz olarak kişisel (My EBSCOhost) bir klasör oluşturulduğu takdirde kaydedilir.

8 Bütün online Yardım sistemini görmek için Yardım (Help) linkine tıklayınız.

9


"Support.ebsco.com Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları