Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Master template courtesy of Powerbacks.com ♫ Sesi açıp tıklayınız ♫ Sesi açıp tıklayınız Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Master template courtesy of Powerbacks.com ♫ Sesi açıp tıklayınız ♫ Sesi açıp tıklayınız Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved."— Sunum transkripti:

1

2 Master template courtesy of Powerbacks.com ♫ Sesi açıp tıklayınız ♫ Sesi açıp tıklayınız Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved

3

4 Tek başlarına günlük davranışlarımız o kadar fazla önemli görünmezler. Ufak bir dikkatsizlik, yanlış bir karar veya boşa harcanmış bir saat genelde o anda gözle görülür bir hasar meydana getirmez.

5 Eğer son doksan gün içerisinde bir tek kitap bile okumamışsak bu disiplin eksikliği görünürde o anda hayatımıza büyük bir etki yapıyor gibi görünmez. Ve son doksan gün içerisinde başımıza bir felaket gelmediğine göre, vardığımız bu yanlış kararı bir doksan gün daha tekrar edebiliriz demektir ve bu böylece sürüp gider. Neden? Eğer son doksan gün içerisinde bir tek kitap bile okumamışsak bu disiplin eksikliği görünürde o anda hayatımıza büyük bir etki yapıyor gibi görünmez. Ve son doksan gün içerisinde başımıza bir felaket gelmediğine göre, vardığımız bu yanlış kararı bir doksan gün daha tekrar edebiliriz demektir ve bu böylece sürüp gider. Neden?

6 Yanlış gıdaları çok fazla tüketen insanlar, gelecekte doğacak sağlık sorunlarına kucak açarlar, fakat o anın zevki, gelecekte doğacak problemleri net olarak görmelerini engeller. Önemi yokmuş gibi görünür. Yanlış gıdaları çok fazla tüketen insanlar, gelecekte doğacak sağlık sorunlarına kucak açarlar, fakat o anın zevki, gelecekte doğacak problemleri net olarak görmelerini engeller. Önemi yokmuş gibi görünür. Sigara ve çok içki içenler bu yanlış seçimleri üst üste seneler boyunca tekrar edip dururlar... Çünkü bir sorun yokmuş gibi görünür. Sigara ve çok içki içenler bu yanlış seçimleri üst üste seneler boyunca tekrar edip dururlar... Çünkü bir sorun yokmuş gibi görünür.

7

8 Korkunç hiç birşey olmadığına ve ortaya dikkatimizi çekecek sonuçlar çıkmadığına göre, hataları tekrar ederek, yanlış düşünmeyi sürdürerek, yanlış sesleri dinleyerek ve yanlış seçimleri yaparak bir günden diğerine sürüklenip dururuz.

9

10 Cevap çok basittir: Çünkü o ana kendilerini o kadar çok kaptırmışlardır ki, bu önemli değilmiş gibi görünür. Bugünün problemleri ve ödülleri bazı insanları o derece içine çeker ve meşgul eder ki, asla durup yarını düşünecek kadar uzun zamanları olmaz. Cevap çok basittir: Çünkü o ana kendilerini o kadar çok kaptırmışlardır ki, bu önemli değilmiş gibi görünür. Bugünün problemleri ve ödülleri bazı insanları o derece içine çeker ve meşgul eder ki, asla durup yarını düşünecek kadar uzun zamanları olmaz.

11 O zaman bugünkü gidişatımızın yakında ortaya çıkaracağı sonuçları önceden görebiliriz ve böylece bu değerli bilgiyle silahlanmış olarak, hatalarımızı düzeltmek, başarıya yönelik yeni disiplinler geliştirmek üzere gerekeni yapabiliriz. Başka bir deyişle, kendimizi ileriyi önceden görmek üzere disipline sokarak, düşüncemizi değiştirebilir, hatalarımızı telafi edebilir ve eski alışkanlıklarımızın yerine yenilerini geliştirebiliriz!

12 Yeni disiplinlerin asıl sihirli yanı, düşüncelerimizi düzeltmemizi sağlamalarıdır. Eğer bugün daha fazla gayret etseydik, bu zor farkedilen ve ölümcül hataları, yapıcı ve ödüllendirici yeni disiplinlere çevirmek için her yönden bilinçli ve tutarlı bir çaba sarf etseydik hayatın gerçek tadına varırdık ve bir daha asla daha azına razı olmazdık. www.tommyswindow.com Farklı slaytlar için ziyaret ediniz :


"Master template courtesy of Powerbacks.com ♫ Sesi açıp tıklayınız ♫ Sesi açıp tıklayınız Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları