Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PROJE TABANLI ÖĞRENME Konu Adı: Dünyamızın İklim Zenginliği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PROJE TABANLI ÖĞRENME Konu Adı: Dünyamızın İklim Zenginliği."— Sunum transkripti:

1 PROJE TABANLI ÖĞRENME Konu Adı: Dünyamızın İklim Zenginliği

2 Eğitim Teknolojileri Genel Müdürl PROJE TABANLI ÖĞRENME AMAÇ : Sayın Velilerimiz, Bu sunumda sizlere öğrencilerimizle yaptığımız PROJE TABANLI ÖĞRENME hakkında sizleri bilgi sahibi yapmaktır. Sabırla dinleyeceğiniz için şimdiden teşekkür ederiz

3 İÇİNDEKİLER  Proje Tabanlı Öğrenme Proje Tabanlı Öğrenme  Temel Adımlar Temel Adımlar  Değerlendirme Değerlendirme  Kaynakça Kaynakça  Teşekkür Teşekkür

4 PROJE TABANLI ÖĞRENME Proje tabanlı öğrenme, günümüzde eğitim sistemlerinin alması gereken biçimi göstermek için özenle seçilmiş üç temel kavramdan oluşmaktadır. Bu kavramlardan birisi öğrenme kavramıdır ki dikkati öğretene değil öğrenene çekmek açısından son derece önemlidir.

5 PROJE TABANLI ÖĞRENME Bir diğeri proje kavramıdır ve proje, tasarı ya da tasarı geliştir me, hayal etme, planlama anlamına gelmektedir. Bu kavram, öğrenmenin projelendirilmesi yani yönlendirilmesi anlayışına işaret etmekte; tekil öğrenmeden çok belli bir amaca dönük ilişkisel öğrenmeyi vurgulamaktadır.

6 PROJE TABANLI ÖĞRENME Projeyi bir hedef olarak değil, alt yapı unsuru olarak ele almakla da proje tabanlı öğrenme, öğrenmenin ürün değil süreç boyutunu vurgulamakta ve öğrenmeye, arzulanan ölçüde, öğrenene özgü bir yapı kazandırmaktadır.

7 PROJEDE TEMEL ADIMLAR Projelendirme bir vizyona sahip olmayı; başka bir deyişle, daha başlangıç aşamasında süreci ve bitişi bütün boyutlarıyla görebilmeyi gerektirir. Bu anlamda, sürecin işlem basamaklarını gerçekleştirecek beceriye sahip olmak önem kazanmaktadır. Her şeyden önce, projenin öğrenene özgü olduğunu bir kez daha vurgulamak gerekir.

8 PROJE TEMEL ADIMLAR Proje tabanlı öğrenmede temel adımlar 1. Hedeflerin belirlenmesi. 2. Yapılacak işin ya da ele alınacak konunun belirlenip,tanımlanması. 3. Takımların oluşturulması. 4. Sonuç raporunun özelliklerinin ve sunuş biçiminin belirlenmesi. 5. Çalışma takviminin oluşturulması. 6. Kontrol noktalarının belirlenmesi. 7. Değerlendirme ölçütlerinin ve yeterlik düzeylerinin belirlenmesi. 8. Bilgilerin toplanması. 9. Bilgilerin örgütlenip, raporlaştırılması. 10. Projenin sunulması (Moursund, D., 1999).

9 DEĞERLENDİRME Bu sunumu izleyen velilerimiz; Öğrencilerimize 21. yüzyıl becerileri kazandırmaya çalıştığımızı ve bunu yaparken proje tabanlı çalışmalar yaptığımız hakkında bilgi sahibi olmuş olur. Öğrencilerimizi bu yönde destekler ve belirlenen ihtiyaçları gidermede kolaylık sağlarlar. İşbirliği ve katılımlar için destek sağlarlar.

10 TEŞEKKÜR Sayın Velilerimiz, Çocuklarımızın kendilerini geliştirmede okulumuzun uyguladığı Proje Tabanlı Öğrenme modeli hakkında bilgi alma toplantımıza geldiğiniz, dinlediğiniz ve izlediğiniz için teşekkür ederiz. Her şey çocuklarımız için..


"PROJE TABANLI ÖĞRENME Konu Adı: Dünyamızın İklim Zenginliği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları