Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2.HAFTA ETKİLİ BİR ÖĞRETİM YÖNTEMİ Hazırlayan: Dr. Uğur Altay Memiş

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2.HAFTA ETKİLİ BİR ÖĞRETİM YÖNTEMİ Hazırlayan: Dr. Uğur Altay Memiş"— Sunum transkripti:

1 2.HAFTA ETKİLİ BİR ÖĞRETİM YÖNTEMİ Hazırlayan: Dr. Uğur Altay Memiş
DRAMA 2.HAFTA ETKİLİ BİR ÖĞRETİM YÖNTEMİ Hazırlayan: Dr. Uğur Altay Memiş

2 Niçin Yaratıcı Drama Yöntemi?
- Öğrencinin okula karşı tutumunu olumlu yönde etkiler. - Öğrenme motivasyonunu artırır. - Kalıcı öğrenmeler sağlar.

3 Kendini ifade etme, ilgi, yetenek ve becerileri ortaya koyma fırsatları yaratır.
-Farklı yollarla öğrenen öğrencilere öğrenme fırsatları sunar. Öğrenme süreci ile yaşanılan çevreyi ve gerçek yaşamı bütünleştirir.

4 Niçin Yaratıcı Drama Yöntemi?
- Öğrenme güçlüğü ve dikkat problemleri yaşayan öğrencilerin öğrenme sürecine katılmalarını kolaylaştırır. - Öğretmene sınıf yönetimi konusunda kolaylıklar sağlar. - Farklı zekâ alanlarına yönelik etkinlikleri içerir. - Öğrencinin bir bütün olarak gelişmesini sağlar.

5 Uygulama nasıl Yapıldı?
Hazırlık : - Konunun hedef ve davranışlarına uygun bir öykü oluşturma Öykünün konusuna ve öğrenci özelliklerine göre rol kartları hazırlama Planlama : - Yaratıcı drama etkinlikleri tasarlama - Ders planının yapılması

6 Uygulama Nasıl Yapıldı?
Öğrenme Öğretme Etkinlikleri : - Belirlenen öğrencilere rol kartlarının 2-3 gün önceden verilmesi - “Gözlemci” öğrencilerin saptanması ve görevlerinin anlatılması - Ders planına uygun olarak etkinliklerin tamamlanması

7 Değerlendirme : Öğrencilerle birlikte sürecin gözden geçirilmesi Grup ürünlerinin sınıfa sunulması ve sergilenmesi Konu ile ilgili öğrenilenlerin özetlenmesi

8 Uygulama Nasıl Sonuçlar Vermiştir?
- Öğretmen ve öğrenciler için keyif verici bir etkinliktir. - Kalıcı öğrenmeler sağlamaktadır. - Öğrencileri yeni uygulamalar konusunda motive etmektedir. - Kavrama ve uygulama düzeyinde öğrenmeler sağlamaktadır. - Velilerden olumlu geribildirimler alınmaktadır.

9 Kurslar ve uygulama örnekleri, öğretmenlerin ilgisini çekmektedir.
-Öğrencilerin etkin katılımını sağlamaktadır. -Sınıf yönetimini kolaylaştırmaktadır.

10 Sınırlılıkları : - Öğretmenin yaratıcı drama eğitimi almış olmasını gerektiriyor. - Kalabalık sınıflarda uygulanırken sorunlar yaşanabilir. - Öğrencilerin temel iletişim becerilerin gelişmiş olması gerekir.

11 Sonuç Olarak Ne Söylenebilir?
Yaratıcı drama, eğitimde bir yöntem olarak kullanıldığında öğrenme sürecini olumlu yönde etkilemektedir. Uygun konular seçildiğinde her düzeyde ve her derste uygulanabilir. Eğitimin hedeflerine ulaşmada etkili olan BU YÖNTEM ÖĞRENİLMELİ ve UYGULANMALIDIR.


"2.HAFTA ETKİLİ BİR ÖĞRETİM YÖNTEMİ Hazırlayan: Dr. Uğur Altay Memiş" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları