Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dec 2011 Biomerica Inc.. Ters gıda reaksiyonu, vücuda alınan gıdaya karşı klinik olarak verilen normal olmayan yanıtları ifade eden genel bir terimdir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dec 2011 Biomerica Inc.. Ters gıda reaksiyonu, vücuda alınan gıdaya karşı klinik olarak verilen normal olmayan yanıtları ifade eden genel bir terimdir."— Sunum transkripti:

1 Dec 2011 Biomerica Inc.

2 Ters gıda reaksiyonu, vücuda alınan gıdaya karşı klinik olarak verilen normal olmayan yanıtları ifade eden genel bir terimdir. Bu gıdalar, ikincil alerjik olmayan gıda aşırı duyarlılığına (gıda intoleransı) ya da alerjik gıda aşırı duyarlılığına (gıda alerjisi) sebep olabilir. Gıda alerjisi, özellikle immünoglobulin E (IgE) mekanizması içeren ve anafilaksinin klasik bir örnek olduğu immünolojik bir reaksiyondur. Gıda intoleransı, vücuda alınan bir gıdaya yada gıda katkısına karşı oluşan normal olmayan fizyolojik yanıtları ifade eden genel bir terimdir.

3 Gıda intoleransı, bir ‘alerjik olmayan alerji’dir. Bu tanım, 1991 yılında, alerji uzmanı Kaplan tarafından yazılan makalede, alerjik durumların immunoglobülin E (IgE) ile ilişkilendirilmesinin imkansız olduğunu açıklarken kullanılmıştır. Bu tanım, 1991 yılında, alerji uzmanı Kaplan tarafından yazılan makalede, alerjik durumların immunoglobülin E (IgE) ile ilişkilendirilmesinin imkansız olduğunu açıklarken kullanılmıştır. Bu nedenle, anlaşılması gereken ilk nokta: geleneksel alerjilerin ve gıda intoleransının aynı şeyler olmadığıdır.

4

5 Spesifik IgG 1. Son Çalışmalar 2. US yönergeleri

6 Kedi, köpek ve/veya küçük böceklerde bir gıdaya karşı oluşan immunoglobülin G antikorlarının seviyeleri immunoglobülin E oluşumunun habercisi mi? Clin Exp Allergy, 2002 32(4): 556-62 Bir gıdaya karşı oluşan yüksek seviyedeki IgG, o gıdaya karşı oluşacak ters bir reaksiyonun öncüsü mü? Gut 2005; 54:1203 P. J. Whorwell, W. Atkinson, T. A. Sheldon Lider dergilerde yayınlanan makaleler, gıdaya karşı oluşmuş ters reaksiyon ve spesifik IgG arasında değerlendirilmiş bir ilişki olduğunu göstermiştir.

7

8 J Immunoassay Immunochem. 2009;30(1):51-69. İtalyan populasyonunda, yüksek hassasiyet ve spesifikliğe sahip ELISA testi ile gıda antijenlerine karşı oluşmuş serum IgG yanıtları ölçülmüştür. Volpi NVolpi N, Maccari F.Maccari F Department of Biologia Animale, Biological Chemistry Section, University of Modena and Reggio Emilia, Modena, Italy. volp@unimo.it Özet Optimize edilmiş ve onaylanmış ELISA yöntemi kullanılarak, yaklaşık olarak çıkarılan proteinlerde, serum IgG bağlama kapasitesi çalışması için bir serum testi yapılmıştır. İtalyan populasyonunda, 6.879 denekten (4.551 kadın ve 2.328 erkek) oluşan çalışma grubunda, 160 farklı gıda, spesifik IgG antikorlarıyla reaktivitelerini incelemek amaçlı çalışılmıştır. 44 antijen, IgG antikoruna %10 dan daha yüksek bir yanıt verirken, özellikle inek sütü, keçi sütü ve bir çok süt türevlerininde dahil olduğu ve bununla birlikte yumurta akı ve mayayı da içine alan sadece 14 besin, %20 den daha yüksek bir reaktivite göstermiştir. Yüksek reaktif gıda antijenlerine karşı oluşan IgG yanıtları, 6880 deneğin yaşlarına göre de analiz edilmiştir. Bu çalışma çok geniş bir denek grubunda, süt, süt türevleri ve yumurta akı antijenlerine karşı yüksek bir IgG yanıtı olduğunu göstermiş ve onaylanmış ELISA testinin, serum/plazmada IgG antikorlarının seviye tespitinin, gıda ve gıda aşırı hassasiyetine karşı oluşmuş ters reaksiyonlara karşı yararlı bir indikatör olarak kullanılabileceğine karar verilmiştir.

9 Other Peer Reviewed Articles Clinical Experimental Allergy, 2007 Jun; 37(6): 805-7 Current Treatment Options Gastroenterology, 2004 Aug; 7(4): 307- 316 Current Opinion Gastroenterology, 2005 Nov; 21(6): 708-11 Journal of American College of Nutrition, 2006 Dec; 25(6): 514-22 Inflammatory Bowel Disease, 2007 Jan; 13(1): 91-6 Journal of Clinical Immunology, 2008 Apr; 121(4): 1059-61 Acta Derm Venereol, 2007; 87(4):345-9 Journal of Allergy & Clinical Immunology, 2002 Dec; 110(6): 937-8 GUT; 2006 Sep; 55(9):1240-7 Postgard Medical Journal, 2007 Feb; 83(976): 128-31 Rheumatology (Oxford), 2001 Oct; 40(10): 1175-9

10 Son çıkan 2010 USA yönergesi der ki… 4.3. Gıdaya karşı oluşan, IgE- bağlantılı olmayan immunolojik ters reaksiyonların tanısı IgE-bağlantılı olmayan gıda alerjilerinin tanısı bir hayli zorlayıcı olabilir. Çalışmaya başlanmadan önce, sadece tıbbi geçmiş ve fiziksel muayeneye dayanarak, bir IgE-bağlantılı alerjiyi, IgE bağlantılı olmayan bir alerjiden ayırmak güç olabilir. Bazı ayırıcı IgE-bağlantılı olmayan durumlar, gıda alerjisiyle benzerlikler gösterir. Çölyak hastalığında, T hücrelerinin merkezi bir rol oynadığı gösterilmiştir. Çalışmalar, ayrıca gıdaya karşı oluşmuş diğer bazı IgE-bağlantılı olmayan ters reaksiyonların patojenezinde, T hücrelerinin aracı olabileceğini göstermiştir. DBPCFC, kontakt dematit yama testi, APT, intradermal testi, lenfosit aktivasyon testleri, gıda spesifik IgG testi, ve endoskopik biyopsiyi içeren tanı araçlarının, IgE-bağlantılı olmayan reaksiyonların tanısı için kullanılması önerilmiştir. Gıdaya karşı oluşmuş IgE-bağlantılı olmayan ters reaksiyonların spesifik örnekleri aşağıda gösterilmiştir: Eosinofilik GI hastalıkları (EGIDs) Gıda protein-indüklenen enterokolit sendromu (FPIES) Gıda protein-indüklenen alerjik proktokolit (AP) Gıda protein-indüklenen enteropati sendromu Alerjik kontakt dermatit (ACD) Sistemik kontakt dermatit Heiner sendromu (see section 2.1.3)

11 Yeni USA 2010 yönergesini kim çıkarmıştır? USA Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH): Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü (NIAID) Yönergeler, bir Uzman Jüri Heyeti ve 34 meslek kuruluşu, devlet kurumları ve hasta destek gruplarını temsil eden Koordinasyon Komitesinin birlikte çabasıyla, 2 yılı aşkın bir sürede geliştirilmiştir. Uzman Jüri Heyeti, Yönergeyi, bağımsız, sistematik literatür taraması ve gıda alerjisinde bilimsel göstergelerin kanıtlayıcı raporlarıyla, heyetteki uzmanların klinik görüşlerini harmanlayarak ortaya çıkarmıştır. Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü(NIAID), Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH)nün bir bileşeni olup, bu proje için sermaye sağlamış ve Yönerge projesinde kuruculuk gibi çok önemli bir rol almış ve ‘dürüst arabulucu’ olmuştur.

12 Joshua A. Boyce, M.D. Division of Rheumatology, Immunology and Allergy Brigham and Women’s Hospital Department of Medicine Harvard Medical School Boston, MA Amal Assa’ad, M.D. Division of Allergy and Immunology Cincinnati Children’s Hospital Medical Center University of Cincinnati Cincinnati, OH A. Wesley Burks, M.D. Division of Allergy and Immunology Department of Pediatrics Duke University Medical Center Durham, NC Stacie M. Jones, M.D. Division of Allergy and Immunology Department of Pediatrics University of Arkansas for Medical Sciences Arkansas Children’s Hospital Little Rock, AR Hugh A. Sampson, M.D. Elliot and Roslyn Jaffe Food Allergy Institute Division of Allergy and Immunology Department of Pediatrics Mount Sinai School of Medicine New York, NY Robert A. Wood, M.D. Division of Allergy and Immunology Department of Pediatrics The Johns Hopkins University School of Medicine Baltimore, MD Marshall Plaut, M.D. Division of Allergy, Immunology, and Transplantation National Institute of Allergy and Infectious Diseases National Institutes of Health Bethesda, MD Susan F. Cooper, M.Sc. Division of Allergy, Immunology, and Transplantation National Institute of Allergy and Infectious Diseases National Institutes of Health Bethesda, MD Matthew J. Fenton, Ph.D. Division of Allergy, Immunology, and Transplantation National Institute of Allergy and Infectious Diseases National Institutes of Health Bethesda, MD NIAID-Sponsored Expert Panel S. Hasan Arshad, M.B.B.S., M.R.C.P., D.M., F.R.C.P. School of Medicine University of Southampton Southampton, UK The David Hide Asthma and Allergy Research Centre St. Mary’s Hospital Newport, Isle of Wight, UK Southampton University Hospital NHS Trust Southampton, UK Yönergeyi kim yazdı? Dünya tarafından tanınan hekimler Primary Authors


"Dec 2011 Biomerica Inc.. Ters gıda reaksiyonu, vücuda alınan gıdaya karşı klinik olarak verilen normal olmayan yanıtları ifade eden genel bir terimdir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları