Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
AR-GE Merkezleri İle Buluşma ve Proje Sergisi Kapsamında Tanıtım Sunumu

2 MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

3 Tarihçe... Gıda Teknolojisi Yüksek Okulu yılında 40 öğrenci ile öğretime başlamıştır. Ege Üniversitesi'nin beş yıllık gelişme planı içinde Ziraat Fakültesi Kurulu gün ve 62/5 sayılı kararı ile Gıda Teknolojisi Yüksek Okulu’nun Fakülte haline getirilmesini oybirliği ile uygun görmüştür. Dönemin Milli Eğitim Bakanı tarafından Yüksek Okulun Gıda Fakültesi’ne dönüşümü günü onaylanmıştır. tarih ve 2800 sayılı Yüksek Öğretim Teşkilat Kanunu ile Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne bağlanmıştır. Bölümümüz ülkemizde açılan ilk Gıda Mühendisliği Bölümü’dür.

4 Bölüm eğitimi... Fiziksel, kimyasal ve biyolojik bilimlerin, gıdaların işlenmesinde, saklanmasında, taşınmasında ve yeni gıdaların üretilmesinde ve geliştirilmesinde uygulama alanı bulduğu mühendislik dalı eğitimi vermektedir. Böylelikle, ülkemizde tarımsal üretime paralel olarak gelişen gıda endüstrisinin gereksinim duyduğu teknik elemanların, gıda bilimi ve teknolojisi konusunda mühendislik nosyonu ile yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

5 Özgörevimiz... Farklı teknolojiler uygulayarak gıdaların işlenmesinde, gıda güvenliğinin ve güvencesinin sağlanmasında üzerine düşen görevleri yerine getiren, Endüstriyel uygulamalara hızla uyum sağlayabilen, Bilimi insanlık ve çevre yararına kullanma bilincini taşıyan Gıda Mühendisleri yetiştirmektir.

6 Vizyonumuz... Gıda Mühendisliği eğitimini ilgili her alandaki paydaşlarıyla birlikte geliştirerek, çağın bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunabilen, İnsanlık sorunlarına duyarlı, mesleki mesleki sorumluluklarının bilincinde Gıda Mühendisleri yetiştirmektir.

7 Eğitim amaçlarımız... Gıda üretim, kontrol ve Ar-Ge alanlarında işletme ve kuruluşlarda profesyonel olarak çalışmaları ve/veya lisansüstü eğitime devam etmeleri, Gıda işletmelerinde yönetici olarak görev yapmaları, Hayat boyu eğitimin önemini kavrayarak, teknoloji alanındaki alt yapılarını güncelleyen, yenilikleri çalışma alanlarına uygulayabilen ve yeni koşullara hızlı adapte olan mühendis olmaları, Toplumun refah ve gelişmesi için sosyal sorumluluklarının bilincinde, meslek etiğine saygılı, takım çalışmasına uygun birer mühendis olmalarıdır.

8 GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI GIDA KİMYASI B.D. GIDA MİKROBİYOLOJİSİ B.D. GIDA KALİTE KONTROLÜ B.D. BESLENME B.D. GIDA TEKNOLOJİSİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ TEMEL İŞLEMLERİ B.D. MEYVE-SEBZE İŞLEME VE MÜHENDİSLİĞİ B.D. HUBUBAT İŞLEME VE MÜHENDİSLİĞİ B.D. SÜT İŞLEME VE MÜHENDİSLİĞİ B.D. ET TEKNOLOJİSİ B.D. YAĞ İŞLEME VE MÜHENDİSLİĞİ B.D. BİYOTEKNOLOJİ B.D. GIDALARIN AMBALAJLANMASI B.D. GIDA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİSİ İŞLETMECİLİĞİ B.D.

9 Akademik Kadro Öğretim Üyeleri Öğretim Elemanları 13 ÖYP Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Şebnem TAVMAN Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yekta GÖKSUNGUR Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Duygu KIŞLA Akademik Kadro Öğretim Üyeleri Öğretim Elemanları Profesör 13 Dr. Araştırma Görevlisi 5 Doçent 4 Araştırma Görevlisi 6 Yardımcı Doçent 8 Öğretim Görevlisi 1 ÖYP Toplam 25 Toplam 20

10 Bölüm Öğretim Üye ve Yardımcılarının (2008-2013 yılları) Yayınları:
Bölüm öğretim üyeleri (*) yılları arasında; yaptıkları yayınlara 3560 atıf almış çeşitli proje, kitap ve bildirilerden 38 ödül almış 33 kitabın yazarlığını ya da editörlüğünü yapmıştır.

11 LİSANS (Hazırlık dahil)
Kayıtlı Öğrenci Sayılarımız ( ) LİSANS (Hazırlık dahil) 847 YÜKSEK LİSANS 83 DOKTORA 48

12 Bölümümüzün Erasmus Programı kapsamında işbirliği içinde bulunduğu bazı üniversiteler:
Bologna University– İtalya Aristotle University - Yunanistan Agr University of Athens - Yunanistan Porto University–Portekiz Helsinki University – Finlandiya Justus Liebeg University– Almanya Universite Degli Studi di Foggia –İItalya Teramo University – İtalya University of Firenze – İtalya Napoli Federico II University– İtalya University Complutense Madrid–İspanya Wageningen University–Hollanda Catolica University– Portekiz Valencia University – İspanya Crete Technical University– Yunanistan Viseu Polytechnic University– Portekiz

13 Araştırma Alanlarımız
Beslenme değeri yüksek ve sağlık açısından güvenli besin üretmek, Gıda işlemede biyokimyasal, teknolojik ve ekonomik değerlendirmeleri yaparak yeni işleme teknikleri ve yöntemleri geliştirmek, Gıda hammaddelerini değerlendirmek, gıda kaynak savurganlığını önlemek, nitelik ve nicelik yönünden korunmasını sağlamak,

14 Araştırma Alanlarımız
Değerlendirilebilir ve besin değeri taşıyan atıklardan yeni gıdalar üretmek, Hammaddeden çok yönlü yararlanma ve böylece gıda çeşitliliğini artırmaktır.

15 PROJELERİMİZ

16 Bölüm Öğretim Üye ve Yardımcılarının (2008-2013) İşbirliği Profili:

17 ULUSLARARASI PROJELER
Proje Ortağı Proje No Başlangıç-Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje Adı Destek Miktarı (TL) TÜBİTAK-COST FA 1005 (INFOGEST) 110-O-072 Prof. Dr. Sibel Karakaya Prof. Dr. Sedef Nehir El Ar. Gör. Dr. Şebnem Şimşek Optimum beslenme yaklaşımı ile fonksiyonel gıda üretimi: Çimlendirilmiş tane ve filizler ile kazeinomakropeptit (KMP) içeren sebze ürünleri 15.000 TÜBİTAK-COST FA1005 110-O-906 Nilüfer Girgin Bazı gıda işleme tekniklerinin karnabahar ve lahanadaki glukosinolat içeriği, in vitro biyoyararlılığı ve antioksidan kapasitesi üzerine etkisi 5.000 EBİLTEM 112 O 485 2013/BIL/023 In vitro sindirim sonrası kefir biyoaktif peptitlerinin tanımlanması ve biyolojik aktivitelerinin saptanması 25.000

18 ULUSLARARASI PROJELER
Proje Ortağı Proje No Başlangıç-Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje Adı Destek Miktarı (TL) TÜBİTAK-COST FA 1202 Doç. Dr. Duygu Kışla Gıdalarda ve Gıda İşleme YüzeylerindeBakteriyel kolonizasyon ve Dayanıklılığın azaltılması amacıyla Avrupa Network Oluşumu - COST EUBis TD 1203 Ar. Gör. Dr Sırma Yeğin Prof. Dr Yekta Göksungur Food Waste Valorisation for Sustainable Chemicals, Materials and Fuels Framework 7 PATHWAY-27 THEME (KBBE ) Prof. Dr. Sibel Karakaya Prof. Dr. Sedef Nehir El Ar. Gör. Dr. Şebnem Şimşek Biyoaktif bileşiklerin sağlık ve iyi olma hali üzerine etkilerinin değerlendirilmesi. İnsan genomundan gıda endüstrisine. TÜBİTAK Türkiye- Slovenya Ortak Proje 110-O-522 Prof. Dr. Tomris Onoğur (Yürütücü) Prof. Dr. Yeşim Elmacı (Araştırıcı) Ar. Gör. Dr. Perihan Kendirci (Araştırıcı) Boz Tipi antep fıstıklarının lezzeti: Uçucu bileşenlerin izolasyonu, konsantrasyonu ve duyusal tanımlayıcı analizler için yeni çok amaçlı teknolojilerin uygulanması 80.320

19 ULUSLARARASI PROJELER
Proje Ortağı Proje No Başlangıç-Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje Adı Destek Miktarı (TL) Erasmus TN LLP Prof.Dr. Semih Ötleş ISEKI –Food 1 milyon Euro Tübitak İŞBAP Uluslar arası Gıda Teknolojisi Platformu COST FA 1005 Prof.Dr. Sedef Nehir El Karnabahar (Brassica Oleraceae L. var. botrytis) ve Lahanadaki (BrassiacaOleraceae L. var. capitata) Glukoninolatların in vitro Biyoyararlılığı, Antioksidan Kapasitesi ve Antimutajenik Etkisi. 15.000 TOVAG 112O521 Arş: Gör. Dr. Sırma YEĞİN Prof. Dr. Mehmet Yekta Göksungur Yrd. Doç. Dr. Sayıt Sargın Tarımsal Yan Ürünler Kullanılarak Aureobasidium pullulans İle Ksilanaz Üretimi İçin Biyoproses Stratejilerinin Geliştirilmesi.

20 Başlangıç-Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli
SANAYİ PROJELERİ Kurumlar Başlangıç-Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje Adı Destek Miktarı (TL) SANAYİ-TARİŞ-UZZK  Prof.Dr.Aytaç S. Gümüşkesen (Yürütücü) Yrd.Doç.Dr.Fahri Yemişçioğlu (Araştırıcı)  Türk Zeytinyağlarının Bölgesel Karakterizasyonu TEYDEB Prof.Dr.Taner BAYSAL MEYVE SEBZE SANAYİ ATIKLARINDAN GIDA SANAYİNİN FARKLI ALANLARINDA KULLANILABİLECEK SEBZE ÜRETİMİ KOSGEB Gıda Kurutma Fırını Yrd. Doç. Dr. Seda Bilek (Danışman) Cilt ve bağ doku üzerinde olumlu etkileri olan inovatif bir fonksiyonel gıda geliştirilmesi Prof Dr Şebnem Tavman Doç Dr Duygu Kışla Yrd Doç Dr Seher Kumcuoğlu Dr Gülten Gündüz Ar Gör Hatice Pınar Yüksel Metal Oksit Nanopartikül Uygulamalı Frost Free Buzdolabının Geliştirilmesi Arçelik A.Ş. 2012 (2 ay) Proje Danışmanı: Dr. Burak Altınel Ekmek Pişirme İZKA Metropol Un Ürünleri San. (12 ay) Dr. Burak Altınel Unlu Mamuller Üretiminde Otomasyonun Geliştirilmesi Yoluyla Verimliliğin ve Gıda Güvenliğinin Arttırılması

21 TÜBİTAK DESTEKLİ PROJELER
Proje No Başlangıç-Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje Adı Destek Miktarı (TL) 110-O-068 Doç. Dr. Filiz İçier (Yürütücü) Yrd.Doç.Dr. Gülen Yıldız Turp, Ar.Gör.Dr. İlkin Şengün, Ar .Gör. Dr. Perihan Kendirci (Araştırmacı) Ohmik-Kızılötesi Isıtma Sisteminin Kurulumu, Performans Değerlendirmesi ve Köfte Pişirilmesinde Kullanımının Bazı Kalite Özelliklerine Etkisinin İncelenmesi 111-O-345 Prof. Dr. Figen Ertekin (Yürütücü) Püskürtmeli Kurutma Yöntemi ile Sızma Zeytinyağının Mikroenkapsülasyonu: Emülsifikasyon Koşullarının Belirlenmesi, Mikroenkapsülasyon İşlem Koşullarının D-Optimal Dizayn ile Optimizasyonu ve Depolama Koşullarının Mikrokapsüllerin Oksidatif Stabilitesi ve Kalitesi Üzerine Etkisi 112-O-047 Prof. Dr. Taner Baysal (Yürütücü) Berrak Meyve Suyu Üretiminde Durultma Ajanı Olarak Kitosan Kullanımı ve Meyve Suyu Kalite Özelliklerine Etkilerinin Belirlenmesi 29.500 109-O-087 Prof. Dr. Figen Ertekin (yürütücü), Yrd. Doç. Dr. Özgül Özdestan (Araştırıcı) Farklı ürün grupları için fırında pişirme kalite metriğinin oluşturulması, farklı pişirme yöntemlerinin bu metriğe göre karşılaştırılması ve buharlı ve buhar destekli hibrid fırınların bu ürünlerin pişme kalitesi üzerine katkılarının değerlendirilmesi 110O512 Yrd Doç Dr Seher Kumcuoğlu Tavuk etlerinin üzüm çekirdeği tozu katkılı kaplama harcıyla kaplanarak pişirilmesi işleminin bazı kalite karakteristikleri ve antioksidan aktivitesi üzerine etkileri 25000

22 TÜBİTAK DESTEKLİ PROJELER
Proje No Başlangıç-Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje Adı Destek Miktarı (TL) 112-O-930 Yrd. Doç. Dr. Seda Bilek (Yürütücü) Ispanaktan Enzimatik Olarak Ekstrakte Edilen Zn - Klorofil Türevlerinin Emülsiyon / Isıl Jelleşme Metodu İle Mikroenkapsülasyonu 29.630 113-O-215 Prof. Dr. Meltem Serdaroğlu (Yürütücü) Kazeniat Veya Yumurta Beyazı Tozu İle Hazırlanan Çoklu Emülsiyonların Karakteristik Özellikleri ve Yağı Azaltılmış Model Sistem Et Emülsiyonu Üretiminde Çoklu Emülsiyon Kullanımının Araştırılması 29.800 113-O-483 Prof. Dr. Aytaç S. Gümüşkesen (Yürütücü) Zeytinyağı ve Pirina Yağında 3-Mcpd Oluşumu Üzerine Su Buharı Distilasyon Koşullarının Etkisi 29.900 109-O-093 Doç. Dr. Nurcan Koca (Yürütücü), Prof.Dr.Mustafa Üçüncü Prof.Dr.Sibel Akalın Dr.Nail Dink Prof.Dr.Figen Ertekin Beyaz Peynir Tozu Üretim Optimizasyonu ve Depolama Süresince Kalite Özelliklerindeki Değişimin Belirlenmesi TÜBİTAK-SÜTAŞ A.Ş.- YILDIZ HOLDİNG

23 TÜBİTAK DESTEKLİ PROJELER
Proje No Başlangıç-Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje Adı Destek Miktarı (TL) 109O092 Prof.Dr. Fikret Pazır, Yrd.Doç.Dr.Nur Dirim, Ar.Gör. Onur Özdikicierler Tahin Helvası ve Lokum Üretiminde Kullanılmak Üzere Çöven Ekstraktı Tozu Eldesi 73.254 110 O 030 Prof.Dr. Şebnem Tavman, Öğ.Gör. Burak Altınel Tavuk eti katkılı çerez tipi yenilebilir fonksiyonel ürün geliştirilmesi. 24.700 108 O 603 EBİLTEM 2011/BİL/023 Prof. Dr. Sedef Nehir EL Pınar ERCAN Bazı gıdalarda ve farklı koenzim Q 10 preparatlarıyla zenginleştirilmiş gıdalarda in vitro koenzim Q 10 biyoyararlılığının saptanması 25.000 10.000 107O812 2008/BİL/033 Gölevez (Colocasia esculenta L. schott) yumrusundan dirençli nişasta elde edilmesi ve sağlık üzerine etkilerinin in vitro yöntemlerle saptanması 41.000 213O205 Yrd.Doç.Dr. Seher Kumcuoğlu (Yürütücü) Prof.Dr. Şebnem Tavman (Araştırmacı) Glütensiz Fonksiyonel Kek Üretiminde Hamur Reolojisi ve Kalite Özelliklerinin İncelenmesi 30.000

24 TÜBİTAK DESTEKLİ PROJELER
Proje No Başlangıç-Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje Adı Destek Miktarı (TL) 110 O 906 COST FA1005 Prof Dr. Sedef Nehir El Bazı gıda işleme tekniklerinin karnabahar ve lahanadaki glukosinolat içeriği, in vitro biyoyararlılığı ve antioksidan kapasitesi üzerine etkisi 15.000 112O485 Prof. Dr. SEDEF NEHİR EL, Prof. Dr. Sibel KARAKAYA, Dr. Şebnem ŞİMŞEK In Vitro Sindirim Sonrası Kefir Biyoaktif Peptitlerinin Tanımlanması ve Biyolojik Aktivitelerinin Saptanması 29.500 108-O-498 Prof. Dr. Gülden Ova Türkiye'de yetiştirilen Bazı Yağlık Keten Tohumlarının ve Filizlerinin Bioaktif Bilşikler Açısından İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma 73.500 108 O 541 Prof.Dr.Figen Ertekin, Dr. Melike Sakin, Prof.Dr. Neriman Bağdatlıoğlu Pastörize Sıvı Yumurtanın Püskürtmeli Kurucuda Optimum Kurutma Koşullarının Belirlenmesi, Mikroenkapsülasyonu ve Mikroenkapsülasyon İşleminin Yumurta Tozunun Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi

25 TÜBİTAK DESTEKLİ PROJELER
Proje No Başlangıç-Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje Adı Destek Miktarı (TL) 107O797 Prof.Dr. Sibel Karakaya, H. Gül Akıllıoğlu Bazı kurubaklagillerden elde edilen protein ekstraktları ve fraksiyonlarının ADE inhibisyon aktiviteleri: Isıl işlem ve in vitro sindirilirliğin etkisi 35.820 110 O 806 Prof.Dr. Sibel Karakaya Fenilketonüri Hastalari İçin Maviyemiş (Vaccinium Corymbosum) İçeren Toz Puding Karışımı Üretimi 74.936 110 O 072 Prof. Dr. Sibel KARAKAYA, Prof. Dr. Sedef Nehir EL Dr. Şebnem ŞİMŞEK Optimum beslenme yaklaşımı ile fonksiyonel gıda üretimi: Çimlendirilmiş tane ve filizler ile kazeinomakropeptit (KMP) içeren sebze ürünleri 110O079 Prof.Dr. Yekta GÖKSUNGUR Organik Orta Nemli Bazı Meyvelerin Üretiminde Organik Biyokoruyucu İçeren  Yenilebilir Levan Filmle Kaplamanın Kaliteye Etkileri 95.663

26 TÜBİTAK DESTEKLİ PROJELER
Proje No Başlangıç-Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje Adı Destek Miktarı (TL) 107-O-898 Doç. Dr. Filiz İçier, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Engin Et Ürünlerinin İşlenmesinde Ohmik Çözündürme ve Ohmik Pişirmenin Uygulanabilirliğinin İncelenmesi 19.828 112O521 Ar.Gör. Dr. Sırma YEĞİN Tarımsal yan ürünler kullanılarak Aureobasidium pullulans ile ksilanaz üretimi için biyoproses stratejilerinin geliştirilmesi 87.908

27 TAGEM PROJELERİ Proje No Başlangıç-Bitiş Tarihi
Projede görevli bölüm personeli Proje Adı Destek Miktarı (TL) TAGEM/GY/10/03/01/168 Prof. Dr. Mustafa Kemal Ünal (Danışman) Ege Bölgesinde yetiştirilen başlıca zeytin çeşitlerinden (Ayvalık, Memecik) elde edilen yağların antioksidan aktivitesi üzerine etki eden bileşiklerin zeytinyağlarının raf ömrüne etkileri (Doktora Tezi) 35.000 TAGEM/GY/10/03/01/165 Yrd. Doç. Dr. Özgül Özdestan (Araştırıcı) Ekmek ve diğer unlu mamullerde GC-MS ile akrilamid düzeylerinin belirlenmesi 5.000 TAGEM/HSGYAD/13/A05/P01/21 Prof. Dr. Mustafa Kemal Ünal (Danışman) Klorür tuzları (NaCl, KCl, CaCl2) kullanılarak hazırlanan domat çeşidi sofralık zeytinlerin farklı yöntemlerle muhafazasının raf ömrü ve kalite üzerine etkileri (Doktora Tezi) 37.000 HSGYAD/13/A05/P01/22 Prof. Dr. Mustafa Kemal Ünal (Danışman) Az tuzlu siyah zeytin üretimi ve muhafaza olanaklarının araştırılması 32.000

28 TAGEM PROJELERİ Proje No Başlangıç-Bitiş Tarihi
Projede görevli bölüm personeli Proje Adı Destek Miktarı (TL) TAGEM/HSGYAD/ 13/A05/P01/23    Prof.Dr.Aytaç S. Gümüşkesen (Danışman) Üç Farklı Hasat Zamanının Gemlik, Kilis Yağlık, Ayvalık ve Memecik Zeytin Çeşitlerinden Elde Edilen Zeytinyağlarının Kimyasal ve Duyusal Özelliklerine Etkisi 28.138 Yrd. Doç. Dr. Fahri Yemişçioğlu (Danışman) Zeytinyağlarında farklı malaksasyon işleme parametrelerinin fenol bileşikleri, duyusal özellikleri ve ransimat değerleri üzerine etkileri. 60.000  TAGEM/HSGYAD /13/A05/P01/30   Deodorizasyon işlem koşullarının rafine bitkisel yağlarda 3 mcpd oluşumu üzerine etkisi ve optimizasonu 20.000 Ayçiçek Yağı Üretim Teknolojisinde Rafinasyonun Bazı Aşamalarında Optimizasyonun Sağlanması Üzerine Araştırma

29 DİĞER ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜMLERLE ORTAK PROJELER
Proje Ortağı Proje No Başlangıç-Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje Adı Destek Miktarı (TL) Erciyes Universitesi Gıda Mühendisliği TOVAG 110-O-594 Yrd. Doç.Seda BİLEK Nar Kabuğu Ve Çekirdeği Fonksiyonel Bileşikleri İle Zenginleştirilmiş Dondurma Üretimi E.Ü. Biyomühendislik Bölümü EBILTEM Dondurulmuş bezelye ve taze fasulye üretiminde peroksidaz ve lipoksigenaz enzimlerinin haşlama ve depolama sırasındaki değişimlerinin araştırılması 5.000 Makine Mühendisliği Bölümü 0348.STZ Yrd.Doç.Dr.Seher Kumcuoğlu Güneş Enerjisi Destekli,Enerji Depolama Sistemli Zirai Ürün Kurutma Sisteminin Geliştirilmesi EÜ Biyomühendislik Bölümü MÜH-006 Prof.Dr. Yekta Göksungur Hava Kaldırmalı Biyoreaktörde Pullulan Üretiminin Optimum Koşullarının Belirlenmesi 6.500

30 DİĞER ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜMLERLE ORTAK PROJELER
Proje Ortağı Proje No Başlangıç-Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje Adı Destek Miktarı (TL) EÜ Biyomühendislik Bölümü TUBITAK TOVAG 112 O 521 2013- Dr. Sırma Yeğin Prof.Dr. Yekta Göksungur Tarımsal yan ürünler kullanılarak Aureobasidium pullulans ile ksilanaz üretimi için biyoproses stratejilerinin geliştirilmesi 87.908 EÜ Eczacılık Fakültesi Doktora Tezi Dr. Zümrüt Ürküt Listeria monocytogenes Tayinine Yönelik DNA Hibridizasyonuna Dayalı Elektrokimyasal Genosensör Tasarımı ve Optimizasyonu - Yüksek Lisans Tezi Bengi Çoban Gıdalarda Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların Tayinine Yönelik Nanomateryalle Zenginleştirilmiş Elektrokimyasal Genosensör Tasarımı

31 BÖLÜM LABORATUVARLARI
Gıda Kimyası Analiz Laboratuvarı Enstrümental Analiz Laboratuvarı Mikrobiyoloji Laboratuvarı Mikotoksin Laboratuvarı Duyusal Değerlendirme Laboratuvarı Süt Teknolojisi Laboratuvarı Meyve-Sebze Teknolojisi Laboratuvarı Yağ Teknolojisi Laboratuvarı Et Tekonolojisi Laboratuvarı Hububat Teknolojisi Laboratuvarı Biyoteknoloji Laboratuvarı Öğrenci Uygulama Laboratuvarları Bilgisayar Laboratuvarı

32 Bölümümüzde bulunan ve güncel çalışmalarda kullanılan bazı cihazlar:
Akışkan yatak kurutucu Amilograf, Ekstensograf, Farinograf Atomik absorbsiyon cihazı, Analytic Jena Contraa Chemap fermentör Ende Octagon 200 test sieve shaker Esco class II BSC İnokulasyon kabini FTIR Gaz kromatagrafisi, HPLC GC-ECD / GC-MS Gerhart protein destilasyon ünitesi Liyofilizatör, -40oC Şok derin dondurucu New-Brunswick Bioflo 110 Fermentör7biyoreaktör Püskürtmeli Kurutucu Real time PCR Soğutmalı santrifüj ve inkübatör Streo mikroskop, binoküler mikroskoplar Su aktivitesi ölçüm cihazı TA Reometre, DHR 3 Tekstür analiz cihazı Tepsili kurutucu Ultrafiltrasyon cihazı Ultrasonik probe Bandelin, sonopuls Ultra turrax IKA T 25 homojenizatör UV visible spektropotometre

33 BÖLÜM PİLOT TESİSLERİ

34 BÖLÜM PİLOT TESİSLERİ

35 BÖLÜMÜMÜZÜN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ VE GERÇEKLEŞTİRECEĞİ ORGANİZASYONLAR

36

37

38 DIŞ PAYDAŞLARIMIZDAN BAZILARI

39

40

41 TEŞEKKÜR EDERİZ


"GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları