Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AR-GE Merkezleri İle Buluşma ve Proje Sergisi Kapsamında Tanıtım Sunumu 26.02.2014.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AR-GE Merkezleri İle Buluşma ve Proje Sergisi Kapsamında Tanıtım Sunumu 26.02.2014."— Sunum transkripti:

1 GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AR-GE Merkezleri İle Buluşma ve Proje Sergisi Kapsamında Tanıtım Sunumu

2 EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

3  Gıda Teknolojisi Yüksek Okulu yılında 40 öğrenci ile öğretime başlamıştır.  Ege Üniversitesi'nin beş yıllık gelişme planı içinde Ziraat Fakültesi Kurulu gün ve 62/5 sayılı kararı ile Gıda Teknolojisi Yüksek Okulu’nun Fakülte haline getirilmesini oybirliği ile uygun görmüştür.  Dönemin Milli Eğitim Bakanı tarafından Yüksek Okulun Gıda Fakültesi’ne dönüşümü günü onaylanmıştır.  tarih ve 2800 sayılı Yüksek Öğretim Teşkilat Kanunu ile Bölüm, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne bağlanmıştır.  Bölümümüz ülkemizde açılan ilk Gıda Mühendisliği Bölümü’dür. Tarihçe...

4  Fiziksel, kimyasal ve biyolojik bilimlerin, gıdaların işlenmesinde, saklanmasında, taşınmasında ve yeni gıdaların üretilmesinde ve geliştirilmesinde uygulama alanı bulduğu mühendislik dalı eğitimi vermektedir.  Böylelikle, ülkemizde tarımsal üretime paralel olarak gelişen gıda endüstrisinin gereksinim duyduğu teknik elemanların, gıda bilimi ve teknolojisi konusunda mühendislik nosyonu ile yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bölüm eğitimi...

5  Farklı teknolojiler uygulayarak gıdaların işlenmesinde, gıda güvenliğinin ve güvencesinin sağlanmasında üzerine düşen görevleri yerine getiren,  Endüstriyel uygulamalara hızla uyum sağlayabilen,  Bilimi insanlık ve çevre yararına kullanma bilincini taşıyan Gıda Mühendisleri yetiştirmektir. Özgörevimiz...

6  Gıda Mühendisliği eğitimini ilgili her alandaki paydaşlarıyla birlikte geliştirerek, çağın bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunabilen,  İnsanlık sorunlarına duyarlı, mesleki mesleki sorumluluklarının bilincinde Gıda Mühendisleri yetiştirmektir. Vizyonumuz...

7 Eğitim amaçlarımız...  Gıda üretim, kontrol ve Ar-Ge alanlarında işletme ve kuruluşlarda profesyonel olarak çalışmaları ve/veya lisansüstü eğitime devam etmeleri,  Gıda işletmelerinde yönetici olarak görev yapmaları,  Hayat boyu eğitimin önemini kavrayarak, teknoloji alanındaki alt yapılarını güncelleyen, yenilikleri çalışma alanlarına uygulayabilen ve yeni koşullara hızlı adapte olan mühendis olmaları,  Toplumun refah ve gelişmesi için sosyal sorumluluklarının bilincinde, meslek etiğine saygılı, takım çalışmasına uygun birer mühendis olmalarıdır.

8 GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI GIDA KİMYASI B.D. GIDA MİKROBİYOLOJİSİ B.D. GIDA KALİTE KONTROLÜ B.D. BESLENME B.D. GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI GIDA MÜHENDİSLİĞİ TEMEL İŞLEMLERİ B.D. MEYVE-SEBZE İŞLEME VE MÜHENDİSLİĞİ B.D. HUBUBAT İŞLEME VE MÜHENDİSLİĞİ B.D. SÜT İŞLEME VE MÜHENDİSLİĞİ B.D. ET TEKNOLOJİSİ B.D. YAĞ İŞLEME VE MÜHENDİSLİĞİ B.D. BİYOTEKNOLOJİ B.D. GIDALARIN AMBALAJLANMASI B.D. GIDA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİSİ İŞLETMECİLİĞİ B.D.

9 Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem TAVMAN Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Duygu KIŞLA Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yekta GÖKSUNGUR Akademik Kadro Öğretim Üyeleri Öğretim Elemanları Profesör 13 Dr. Araştırma Görevlisi5 Doçent4 Araştırma Görevlisi6 Yardımcı Doçent8 Öğretim Görevlisi1 ÖYP 8 Toplam25Toplam20

10 Bölüm Öğretim Üye ve Yardımcılarının ( yılları) Yayınları: B ö l ü m ö ğretim ü yeleri (*) yılları arasında; yaptıkları yayınlara 3560 atıf almış ç eşitli proje, kitap ve bildirilerden 38 ö d ü l almış 33 kitabın yazarlığını ya da editörlüğünü yapmıştır.

11 Kayıtlı Öğrenci Sayılarımız ( )

12 Bölümümüzün Erasmus Programı kapsamında işbirliği içinde bulunduğu bazı üniversiteler: Bologna University– İtalya Aristotle University - Yunanistan Agr University of Athens - Yunanistan Porto University–Portekiz Helsinki University – Finlandiya Justus Liebeg University– Almanya Universite Degli Studi di Foggia –İItalya Teramo University – İtalya University of Firenze – İtalya Napoli Federico II University– İtalya University Complutense Madrid–İspanya Wageningen University–Hollanda Catolica University– Portekiz Valencia University – İspanya Crete Technical University– Yunanistan Viseu Polytechnic University– Portekiz

13 Araştırma Alanlarımız  Beslenme değeri yüksek ve sağlık açısından güvenli besin üretmek,  Gıda işlemede biyokimyasal, teknolojik ve ekonomik değerlendirmeleri yaparak yeni işleme teknikleri ve yöntemleri geliştirmek,  Gıda hammaddelerini değerlendirmek, gıda kaynak savurganlığını önlemek, nitelik ve nicelik yönünden korunmasını sağlamak,

14 Araştırma Alanlarımız  Değerlendirilebilir ve besin değeri taşıyan atıklardan yeni gıdalar üretmek,  Hammaddeden çok yönlü yararlanma ve böylece gıda çeşitliliğini artırmaktır.

15 PROJELERİMİZ

16 Bölüm Öğretim Üye ve Yardımcılarının ( ) İşbirliği Profili:

17 ULUSLARARASI PROJELER Proje OrtağıProje NoBaşlangıç- Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje AdıDestek Miktarı (TL) TÜBİTAK-COST FA 1005 (INFOGEST) 110-O Prof. Dr. Sibel Karakaya Prof. Dr. Sedef Nehir El Ar. Gör. Dr. Şebnem Şimşek Optimum beslenme yaklaşımı ile fonksiyonel gıda üretimi: Çimlendirilmiş tane ve filizler ile kazeinomakropeptit (KMP) içeren sebze ürünleri TÜBİTAK-COST FA1005 (INFOGEST) 110-O Prof. Dr. Sedef Nehir El Nilüfer Girgin Bazı gıda işleme tekniklerinin karnabahar ve lahanadaki glukosinolat içeriği, in vitro biyoyararlılığı ve antioksidan kapasitesi üzerine etkisi TÜBİTAK-COST FA1005 (INFOGEST) EBİLTEM 112 O /BIL/ Prof. Dr. Sedef Nehir El Prof. Dr. Sibel Karakaya Ar. Gör. Dr. Şebnem Şimşek In vitro sindirim sonrası kefir biyoaktif peptitlerinin tanımlanması ve biyolojik aktivitelerinin saptanması

18 ULUSLARARASI PROJELER Proje OrtağıProje NoBaşlangıç- Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje AdıDestek Miktarı (TL) TÜBİTAK-COST FA Doç. Dr. Duygu Kışla Gıdalarda ve Gıda İşleme YüzeylerindeBakteriyel kolonizasyon ve Dayanıklılığın azaltılması amacıyla Avrupa Network Oluşumu - COST EUBisTD Ar. Gör. Dr Sırma Yeğin Prof. Dr Yekta Göksungur Food Waste Valorisation for Sustainable Chemicals, Materials and Fuels - Framework 7 PATHWAY-27 THEME (KBBE ) Prof. Dr. Sibel Karakaya Prof. Dr. Sedef Nehir El Ar. Gör. Dr. Şebnem Şimşek Biyoaktif bileşiklerin sağlık ve iyi olma hali üzerine etkilerinin değerlendirilmesi. İnsan genomundan gıda endüstrisine € TÜBİTAK Türkiye- Slovenya Ortak Proje 110-O Prof. Dr. Tomris Onoğur (Yürütücü) Prof. Dr. Yeşim Elmacı (Araştırıcı) Ar. Gör. Dr. Perihan Kendirci (Araştırıcı) Boz Tipi antep fıstıklarının lezzeti: Uçucu bileşenlerin izolasyonu, konsantrasyonu ve duyusal tanımlayıcı analizler için yeni çok amaçlı teknolojilerin uygulanması

19 ULUSLARARASI PROJELER Proje OrtağıProje NoBaşlangıç- Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje AdıDestek Miktarı (TL) Erasmus TN LLP Prof.Dr. Semih ÖtleşISEKI –Food 1 milyon Euro TübitakİŞBAP Prof.Dr. Semih Ötleş Uluslar arası Gıda Teknolojisi Platformu COST FA Prof.Dr. Sedef Nehir El Karnabahar (Brassica Oleraceae L. var. botrytis) ve Lahanadaki (BrassiacaOleraceae L. var. capitata) Glukoninolatların in vitro Biyoyararlılığı, Antioksidan Kapasitesi ve Antimutajenik Etkisi TOVAG112O Arş: Gör. Dr. Sırma YEĞİN Prof. Dr. Mehmet Yekta Göksungur Yrd. Doç. Dr. Sayıt Sargın Tarımsal Yan Ürünler Kullanılarak Aureobasidium pullulans İle Ksilanaz Üretimi İçin Biyoproses Stratejilerinin Geliştirilmesi.

20 KurumlarBaşlangı ç-Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje AdıDestek Miktarı (TL) SANAYİ-TARİŞ- UZZK Prof.Dr.Aytaç S. Gümüşkesen (Yürütücü) Yrd.Doç.Dr.Fahri Yemişçioğlu (Araştırıcı) Türk Zeytinyağlarının Bölgesel Karakterizasyonu TEYDEB Prof.Dr.Taner BAYSAL MEYVE SEBZE SANAYİ ATIKLARINDAN GIDA SANAYİNİN FARKLI ALANLARINDA KULLANILABİLECEK SEBZE ÜRETİMİ KOSGEB Prof.Dr.Taner BAYSALGıda Kurutma Fırını KOSGEB Yrd. Doç. Dr. Seda Bilek (Danışman) Cilt ve bağ doku üzerinde olumlu etkileri olan inovatif bir fonksiyonel gıda geliştirilmesi TEYDEB Prof Dr Şebnem Tavman Doç Dr Duygu Kışla Yrd Doç Dr Seher Kumcuoğlu Dr Gülten Gündüz Ar Gör Hatice Pınar Yüksel Metal Oksit Nanopartikül Uygulamalı Frost Free Buzdolabının Geliştirilmesi Arçelik A.Ş (2 ay) Proje Danışmanı: Dr. Burak AltınelEkmek Pişirme İZKA Metropol Un Ürünleri San (12 ay) Dr. Burak Altınel Unlu Mamuller Üretiminde Otomasyonun Geliştirilmesi Yoluyla Verimliliğin ve Gıda Güvenliğinin Arttırılması SANAYİ PROJELERİ

21 TÜBİTAK DESTEKLİ PROJELER Proje NoBaşlangıç- Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje AdıDestek Miktarı (TL) 110-O Doç. Dr. Filiz İçier (Yürütücü) Yrd.Doç.Dr. Gülen Yıldız Turp, Ar.Gör.Dr. İlkin Şengün, Ar.Gör. Dr. Perihan Kendirci (Araştırmacı) Ohmik-Kızılötesi Isıtma Sisteminin Kurulumu, Performans Değerlendirmesi ve Köfte Pişirilmesinde Kullanımının Bazı Kalite Özelliklerine Etkisinin İncelenmesi O Prof. Dr. Figen Ertekin (Yürütücü) Püskürtmeli Kurutma Yöntemi ile Sızma Zeytinyağının Mikroenkapsülasyonu: Emülsifikasyon Koşullarının Belirlenmesi, Mikroenkapsülasyon İşlem Koşullarının D- Optimal Dizayn ile Optimizasyonu ve Depolama Koşullarının Mikrokapsüllerin Oksidatif Stabilitesi ve Kalitesi Üzerine Etkisi O Prof. Dr. Taner Baysal (Yürütücü) Berrak Meyve Suyu Üretiminde Durultma Ajanı Olarak Kitosan Kullanımı ve Meyve Suyu Kalite Özelliklerine Etkilerinin Belirlenmesi O Prof. Dr. Figen Ertekin (yürütücü), Yrd. Doç. Dr. Özgül Özdestan (Araştırıcı) Farklı ürün grupları için fırında pişirme kalite metriğinin oluşturulması, farklı pişirme yöntemlerinin bu metriğe göre karşılaştırılması ve buharlı ve buhar destekli hibrid fırınların bu ürünlerin pişme kalitesi üzerine katkılarının değerlendirilmesi O Yrd Doç Dr Seher Kumcuoğlu Tavuk etlerinin üzüm çekirdeği tozu katkılı kaplama harcıyla kaplanarak pişirilmesi işleminin bazı kalite karakteristikleri ve antioksidan aktivitesi üzerine etkileri 25000

22 TÜBİTAK DESTEKLİ PROJELER Proje NoBaşlangıç- Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje AdıDestek Miktarı (TL) 112-O Yrd. Doç. Dr. Seda Bilek (Yürütücü) Ispanaktan Enzimatik Olarak Ekstrakte Edilen Zn - Klorofil Türevlerinin Emülsiyon / Isıl Jelleşme Metodu İle Mikroenkapsülasyonu O Prof. Dr. Meltem Serdaroğlu (Yürütücü) Kazeniat Veya Yumurta Beyazı Tozu İle Hazırlanan Çoklu Emülsiyonların Karakteristik Özellikleri ve Yağı Azaltılmış Model Sistem Et Emülsiyonu Üretiminde Çoklu Emülsiyon Kullanımının Araştırılması O Prof. Dr. Aytaç S. Gümüşkesen (Yürütücü) Zeytinyağı ve Pirina Yağında 3-Mcpd Oluşumu Üzerine Su Buharı Distilasyon Koşullarının Etkisi O Doç. Dr. Nurcan Koca (Yürütücü), Prof.Dr.Mustafa Üçüncü Prof.Dr.Sibel Akalın Dr.Nail Dink Prof.Dr.Figen Ertekin Beyaz Peynir Tozu Üretim Optimizasyonu ve Depolama Süresince Kalite Özelliklerindeki Değişimin Belirlenmesi TÜBİTAK-SÜTAŞ A.Ş.- YILDIZ HOLDİNG

23 TÜBİTAK DESTEKLİ PROJELER Proje NoBaşlangıç- Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje AdıDestek Miktarı (TL) 109O Prof.Dr. Fikret Pazır, Yrd.Doç.Dr.Nur Dirim, Ar.Gör. Onur Özdikicierler Tahin Helvası ve Lokum Üretiminde Kullanılmak Üzere Çöven Ekstraktı Tozu Eldesi O Prof.Dr. Şebnem Tavman, Öğ.Gör. Burak Altınel Tavuk eti katkılı çerez tipi yenilebilir fonksiyonel ürün geliştirilmesi O 603 EBİLTEM 2011/BİL/ Prof. Dr. Sedef Nehir EL Pınar ERCAN Bazı gıdalarda ve farklı koenzim Q 10 preparatlarıyla zenginleştirilmiş gıdalarda in vitro koenzim Q 10 biyoyararlılığının saptanması O /BİL/ Prof. Dr. Sedef Nehir EL Gölevez (Colocasia esculenta L. schott) yumrusundan dirençli nişasta elde edilmesi ve sağlık üzerine etkilerinin in vitro yöntemlerle saptanması O Yrd.Doç.Dr. Seher Kumcuoğlu (Yürütücü) Prof.Dr. Şebnem Tavman (Araştırmacı) Glütensiz Fonksiyonel Kek Üretiminde Hamur Reolojisi ve Kalite Özelliklerinin İncelenmesi

24 TÜBİTAK DESTEKLİ PROJELER Proje NoBaşlangıç- Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje AdıDestek Miktarı (TL) 110 O 906 COST FA Prof Dr. Sedef Nehir El Bazı gıda işleme tekniklerinin karnabahar ve lahanadaki glukosinolat içeriği, in vitro biyoyararlılığı ve antioksidan kapasitesi üzerine etkisi O485 COST FA Prof. Dr. SEDEF NEHİR EL, Prof. Dr. Sibel KARAKAYA, Dr. Şebnem ŞİMŞEK In Vitro Sindirim Sonrası Kefir Biyoaktif Peptitlerinin Tanımlanması ve Biyolojik Aktivitelerinin Saptanması O Prof. Dr. Gülden Ova Türkiye'de yetiştirilen Bazı Yağlık Keten Tohumlarının ve Filizlerinin Bioaktif Bilşikler Açısından İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma O Prof.Dr.Figen Ertekin, Dr. Melike Sakin, Prof.Dr. Neriman Bağdatlıoğlu Pastörize Sıvı Yumurtanın Püskürtmeli Kurucuda Optimum Kurutma Koşullarının Belirlenmesi, Mikroenkapsülasyonu ve Mikroenkapsülasyon İşleminin Yumurta Tozunun Depolama Stabilitesi Üzerine Etkisi

25 TÜBİTAK DESTEKLİ PROJELER Proje NoBaşlangıç- Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje AdıDestek Miktarı (TL) 107O Prof.Dr. Sibel Karakaya, H. Gül Akıllıoğlu Bazı kurubaklagillerden elde edilen protein ekstraktları ve fraksiyonlarının ADE inhibisyon aktiviteleri: Isıl işlem ve in vitro sindirilirliğin etkisi O Prof.Dr. Sibel Karakaya Fenilketonüri Hastalari İçin Maviyemiş (Vaccinium Corymbosum) İçeren Toz Puding Karışımı Üretimi O Prof. Dr. Sibel KARAKAYA, Prof. Dr. Sedef Nehir EL Dr. Şebnem ŞİMŞEK Optimum beslenme yaklaşımı ile fonksiyonel gıda üretimi: Çimlendirilmiş tane ve filizler ile kazeinomakropeptit (KMP) içeren sebze ürünleri O Prof.Dr. Yekta GÖKSUNGUR Organik Orta Nemli Bazı Meyvelerin Üretiminde Organik Biyokoruyucu İçeren Yenilebilir Levan Filmle Kaplamanın Kaliteye Etkileri

26 TÜBİTAK DESTEKLİ PROJELER Proje NoBaşlangıç- Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje AdıDestek Miktarı (TL) 107-O Doç. Dr. Filiz İçier, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Engin Et Ürünlerinin İşlenmesinde Ohmik Çözündürme ve Ohmik Pişirmenin Uygulanabilirliğinin İncelenmesi O Ar.Gör. Dr. Sırma YEĞİN Tarımsal yan ürünler kullanılarak Aureobasidium pullulans ile ksilanaz üretimi için biyoproses stratejilerinin geliştirilmesi

27 TAGEM PROJELERİ Proje NoBaşlangıç- Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje AdıDestek Miktarı (TL) TAGEM/GY/10/03/0 1/ Prof. Dr. Mustafa Kemal Ünal (Danışman) Ege Bölgesinde yetiştirilen başlıca zeytin çeşitlerinden (Ayvalık, Memecik) elde edilen yağların antioksidan aktivitesi üzerine etki eden bileşiklerin zeytinyağlarının raf ömrüne etkileri (Doktora Tezi) TAGEM/GY/10/03/0 1/ Yrd. Doç. Dr. Özgül Özdestan (Araştırıcı) Ekmek ve diğer unlu mamullerde GC-MS ile akrilamid düzeylerinin belirlenmesi TAGEM/HSGYAD/1 3/A05/P01/ Prof. Dr. Mustafa Kemal Ünal (Danışman) Klorür tuzları (NaCl, KCl, CaCl 2 ) kullanılarak hazırlanan domat çeşidi sofralık zeytinlerin farklı yöntemlerle muhafazasının raf ömrü ve kalite üzerine etkileri (Doktora Tezi) HSGYAD/13/A05/P 01/ Prof. Dr. Mustafa Kemal Ünal (Danışman) Az tuzlu siyah zeytin üretimi ve muhafaza olanaklarının araştırılması

28 TAGEM PROJELERİ Proje NoBaşlangıç- Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje AdıDestek Miktarı (TL) TAGEM/HSGYAD/ 13/A05/P01/ Prof.Dr.Aytaç S. Gümüşkesen (Danışman) Üç Farklı Hasat Zamanının Gemlik, Kilis Yağlık, Ayvalık ve Memecik Zeytin Çeşitlerinden Elde Edilen Zeytinyağlarının Kimyasal ve Duyusal Özelliklerine Etkisi Yrd. Doç. Dr. Fahri Yemişçioğlu (Danışman) Zeytinyağlarında farklı malaksasyon işleme parametrelerinin fenol bileşikleri, duyusal özellikleri ve ransimat değerleri üzerine etkileri TAGEM/HSGYAD /13/A05/P01/ Yrd. Doç. Dr. Fahri Yemişçioğlu (Danışman) Deodorizasyon işlem koşullarının rafine bitkisel yağlarda 3 mcpd oluşumu üzerine etkisi ve optimizasonu Prof.Dr.Aytaç S. Gümüşkesen (Danışman) Ayçiçek Yağı Üretim Teknolojisinde Rafinasyonun Bazı Aşamalarında Optimizasyonun Sağlanması Üzerine Araştırma

29 Proje OrtağıProje NoBaşlangıç- Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje AdıDestek Miktarı (TL) Erciyes Universitesi Gıda Mühendisliği TOVAG 110-O-594 Yrd. Doç.Seda BİLEK Nar Kabuğu Ve Çekirdeği Fonksiyonel Bileşikleri İle Zenginleştirilmiş Dondurma Üretimi E.Ü. Biyomühendislik Bölümü EBILTEM Yrd. Doç.Seda BİLEK Dondurulmuş bezelye ve taze fasulye üretiminde peroksidaz ve lipoksigenaz enzimlerinin haşlama ve depolama sırasındaki değişimlerinin araştırılması E.Ü. Makine Mühendisliği Bölümü 0348.STZ Yrd.Doç.Dr.Seher Kumcuoğlu Güneş Enerjisi Destekli,Enerji Depolama Sistemli Zirai Ürün Kurutma Sisteminin Geliştirilmesi EÜ Biyomühendislik Bölümü MÜH Prof.Dr. Yekta Göksungur Hava Kaldırmalı Biyoreaktörde Pullulan Üretiminin Optimum Koşullarının Belirlenmesi DİĞER ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜMLERLE ORTAK PROJELER

30 Proje OrtağıProje NoBaşlangıç- Bitiş Tarihi Projede görevli bölüm personeli Proje AdıDestek Miktarı (TL) EÜ Biyomühendislik Bölümü TUBITAK TOVAG 112 O Dr. Sırma Yeğin Prof.Dr. Yekta Göksungur Tarımsal yan ürünler kullanılarak Aureobasidium pullulans ile ksilanaz üretimi için biyoproses stratejilerinin geliştirilmesi EÜ Eczacılık Fakültesi Doktora Tezi Dr. Zümrüt Ürküt Prof.Dr. Yekta Göksungur Listeria monocytogenes Tayinine Yönelik DNA Hibridizasyonuna Dayalı Elektrokimyasal Genosensör Tasarımı ve Optimizasyonu - EÜ Eczacılık Fakültesi Yüksek Lisans Tezi Bengi Çoban Prof.Dr. Yekta Göksungur Gıdalarda Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların Tayinine Yönelik Nanomateryalle Zenginleştirilmiş Elektrokimyasal Genosensör Tasarımı - DİĞER ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜMLERLE ORTAK PROJELER

31  Gıda Kimyası Analiz Laboratuvarı  Enstrümental Analiz Laboratuvarı  Mikrobiyoloji Laboratuvarı  Mikotoksin Laboratuvarı  Duyusal Değerlendirme Laboratuvarı  Süt Teknolojisi Laboratuvarı  Meyve-Sebze Teknolojisi Laboratuvarı  Yağ Teknolojisi Laboratuvarı  Et Tekonolojisi Laboratuvarı  Hububat Teknolojisi Laboratuvarı  Biyoteknoloji Laboratuvarı  Öğrenci Uygulama Laboratuvarları  Bilgisayar Laboratuvarı BÖLÜM LABORATUVARLARI

32 Bölümümüzde bulunan ve güncel çalışmalarda kullanılan bazı cihazlar: Akışkan yatak kurutucu Amilograf, Ekstensograf, Farinograf Atomik absorbsiyon cihazı, Analytic Jena Contraa Chemap fermentör Ende Octagon 200 test sieve shaker Esco class II BSC İnokulasyon kabini FTIR Gaz kromatagrafisi, HPLC GC-ECD / GC-MS Gerhart protein destilasyon ünitesi Liyofilizatör, -40 o C Şok derin dondurucu New-Brunswick Bioflo 110 Fermentör7biyoreaktör Püskürtmeli Kurutucu Real time PCR Soğutmalı santrifüj ve inkübatör Streo mikroskop, binoküler mikroskoplar Su aktivitesi ölçüm cihazı TA Reometre, DHR 3 Tekstür analiz cihazı Tepsili kurutucu Ultrafiltrasyon cihazı Ultrasonik probe Bandelin, sonopuls Ultra turrax IKA T 25 homojenizatör UV visible spektropotometre

33 BÖLÜM PİLOT TESİSLERİ

34

35 BÖLÜMÜMÜZÜN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ VE GERÇEKLEŞTİRECEĞİ ORGANİZASYONLAR

36

37

38 DIŞ PAYDAŞLARIMIZDAN BAZILARI

39

40

41


"GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AR-GE Merkezleri İle Buluşma ve Proje Sergisi Kapsamında Tanıtım Sunumu 26.02.2014." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları