Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SB EGE DOĞUMEVİ VE KADIN HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE PLANLAMASI EĞİTİM MERKEZİ Op.Dr. Kenan Ertopçu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SB EGE DOĞUMEVİ VE KADIN HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE PLANLAMASI EĞİTİM MERKEZİ Op.Dr. Kenan Ertopçu."— Sunum transkripti:

1 SB EGE DOĞUMEVİ VE KADIN HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE PLANLAMASI EĞİTİM MERKEZİ
Op.Dr. Kenan Ertopçu

2

3 KLİNİĞİMİZİN TARİHÇESİ
Eylül 1992 kuruluş

4

5 Aralık 1996 kliniğimiz yeni hizmet alanına taşındı.

6 HİZMETLERİMİZ Aile planlaması bireysel danışmanlığı ve interval yöntemlerin uygulanması Rahim tahliyesi danışmanlık ve postabortif yöntem uygulanması Cerrahi sterilizasyon, danışmanlık ve uygulamaları Poliklinik hizmetleri

7 DANIŞMANLIK BİREYSEL DANIŞMANLIK İnterval uygulamalar
Rahim tahliyesi öncesi İzlem danışmanlığı Cerrahi sterilizasyon istemi Vazektomi danışmanlığı TOPLU EĞİTİM Rahim tahliyesi öncesi erkek eğitimi Rahim tahliyesi sonrası toplu kadın eğitimi

8

9

10 EĞİTİM HİZMETLERİ HİZMET İÇİ EĞİTİM
Aile planlaması personeli hizmet içi eğitimi Hastane içi doktor seminer programı Hastane içi hemşire seminer programı KURSİYER EĞİTİMİ Minilaparotomi uzman doktor sertifikalı eğitim programı Aile planlaması ve RİA uygulama doktor eğitimi Aile planlaması ve RİA uygulama ebe, hemşire eğitimi Aile planlaması ve RİA uygulama mezuniyet öncesi intern doktor eğitimi Aile planlaması ve RİA uygulama ebe, hemşire tazeleme eğitimi DİĞER EĞİTİMLER Asistan eğitimi İntern doktor eğitimi Öğrenci ebe ve hemşirelerin eğitimi

11 DİĞER EĞİTİM HİZMETLERİ
TV-video ile görsel eğitim: Her sabah başvuranların ve eşlerinin tümüne aile planlaması yöntemleri ile ilgili program danışman hemşire tarafından organize edilmektedir. Gebelerin eğitimi: Her sabah obstetri polikliniğine başvuran gebelere, doğum sonrası gebelikten korunma yöntemleri, çok doğumun ve kürtajın ana-çocuk sağlığına olumsuz etkileri ile ilgili toplu eğitim verilmektedir. Hastane dışında eğitim ve seminerler: Aile planlaması kliniği doktor ve hemşireleri hastanemiz dışında fabrikalarda, kamu ve özel kuruluşlarda düzenlenen eğitim programlarına ve seminerlere konuşmacı olarak aktif bir şekilde katıldılar.

12 Kliniğimizde Uygulanan Yöntemler

13 DİĞER DANIŞMANLIKLARIMIZ

14 RAHİM İÇİ ARAÇ UYGULAMALARI
Başvuranların tümüne sertifikalı ebe ve hemşireler tarafından genel bireysel danışmanlık verilir. RİA isteyenlere yönteme özgü danışmanlık sonrası rahim içi araç uygulanmaktadır. Anemnez ve uygulamalar bilgisayar kayıt sistemine işlenmektedir. Hastalara kontrol kartı ve bilgi formu verilmektedir.

15 POLİKLİNİK HİZMETLERİ
Uzman denetiminde 2 pratisyen hekim tarafından yürütülmektedir. Klinik girişinde sekreter tarafından karşılanan başvuranlar bilgisayara ön kayıt yapıldıktan sonra yakınmalarına göre ilgili birime gönderilmektedirler. Rahim içi araç uygulananların kontrol muayenesi , Rahim içi araç ya da kullandığı herhangi bir aile planlaması yöntemiyle ilgili yakınması olan hastalar , Cerrahi sterilizasyon istemi ve sonrası kontrolleri Rahim tahliyesi istemi ile başvuranlar Rahim tahliyesi sonrası kontrolleri poliklinik çalışmalarımızı oluşturmaktadırlar. Hastanemizde doğumhane ve ameliyathanede postpartum RİA uygulanan olgular 1.5 ay sonra aile planlaması polikliniğinde kontrol muayenesi yapılmaktadır. Poliklinik sonrası gerektiğinde tekrar yönteme özgü bireysel danışmanlık verilmektedir. Muayene sonrası anemnez, bulgular, uygulamalar ve tahliller bilgisayara kaydedilmektedir.

16 POLİKLİNİK HİZMETLERİ

17 RAHİM TAHLİYESİ HİZMETLERİ
Uzman denetiminde asistan ya da sertifikalı pratisyen hekim tarafından her gün uygulanmaktadır. Yasal gebelik haftası sınırlarında olan bayanların, yasal belgeleri tamamlandıktan sonra klinik sekreteri tarafından randevuları programlanır. Kadınlar, bireysel danışmanlıktan, eşleri; toplu eğitimden geçtikten sonra rahim tahliyesi uygulanmaktadır. Başvuranların anamnezleri ve seçtikleri yöntemler ve yapılan işlemler aile planlaması bilgisayar programına kaydedilmektedir. Seçtikleri postabortif korunma yöntemi ile ilgili kontrol kartı ve bilgi formu verilmektedir. Rahim tahliyesi sonrası, görevli hemşire tarafından postabortif bakım ve seçtikleri yönteme özgü danışmanlık verilmektedir. Kan uyuşmazlığı saptanan olgulara Anti -D uygulanmaktadır.

18 CERRAHİ STERİLİZASYON HİZMETLERİ
Kliniğimizde minilaparatomi ile cerrahi sterilizasyon uygulanmaktadır. Aile planlaması kliniği pratisyen hekimler ve hemşireleri operasyona asiste etmekte ve postoperatif bakımı üstlenmektedirler.

19

20 Tubal Sterilizasyonda 14 Yıllık Deneyimlerimiz
Operatif yaklaşım MİNİLAPAROTOMİ Toplam Olgu 3000 ↑ Tüpligasyon yöntemi POMEROY %60 olgu interval, %40 olgu rahim tahliyesi ile birlikte Ortalama anestezi süresi 10 dak. Entübasyonsuz genel anestezi Sadece 7 gebelik (%0.23) 1 ektopik gebelik (%0.03)

21 HİZMET İÇİ EĞİTİM Yurt içi ve yurt dışı bilimsel seminer ve kongrelere aile planlaması kliniğimiz poster ve sunularla katıldı. Bilimsel çalışmalar yurt içi ve yurt dışında ödüllendirildi (Çeşitli kongre ve seminerlerde toplam 14 ödül) Çalışmalar yurt içi ve yurt dışı dergilerde yayınlandılar. (20 yurt dışı, 100’den fazla yurt içi çalışma)

22

23 1996’da Kalite Geliştirme’de Öncü Kuruluş ünvanı aldı

24 Kalite Geliştirme Projeleri
Kayıt sisteminin geliştirilmesi Aile Planlaması Biriminin diğer klinikler ve kuruluşlarla iletişiminin ve eğitiminin geliştirilmesi Aile Planlaması Biriminin hastane yönetimiyle ve teknik donanım birimleriyle iletişiminin geliştirilmesi Aile Planlaması servisi hizmetlerinin geliştirilmesi Cerrahi sterilizasyon hizmetlerinin ve ameliyathane donanımının geliştirilmesi.

25


"SB EGE DOĞUMEVİ VE KADIN HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE PLANLAMASI EĞİTİM MERKEZİ Op.Dr. Kenan Ertopçu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları