Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi"— Sunum transkripti:

1 9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
5.Ünite Ekip Çalışması EKİP ÇALIŞMASI İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR ( 19-23/ 05 / 2014 )

2 Ekip Çalışması, bir takım işidir
Ekip Çalışması, bir takım işidir. İşin başında ekibi kurmak üzere iyi bir takım oluşturulmaz ve ekip bilinci yerleştirilmez ise, başarılı olunamaz yada başarı düzeyi düşük olur. ..Ekip üyelerinin her birinin kendine özgü amacı vardır. Başarılı bir ekip çalışması için : Üyeler hem kendi amaçlarının hem de ekibin ortak amacının farkında olmalıdır.

3 Ekibin amacı ile üuelerin kendine özgü amacı arasında benzeşme ve örtüşme olmalı ki,bireyler iş doyumu yaşasın. Bu nedenle ekip üyeleri seçilirken daha işin başında iyi bir ekip oluşturacak kişilerden seçilmelidir. Ekipteki her birey, kendini o ekibin bir parçası olarak hissetmelidir.

4 ..Ekibin başarılı olması için,tüm üyelerin görevini bilip, iyi yapması gerekir. ..Ben değil, biz kavramı yerleşmiş olmalıdır ..Kişinin kendi görevini aksatması, ekibin çalışmasını da aksatır. ..Ekip üyeleri kendilerini mekanik bir düzeneğin parçası gibi algılamamalı, kensisinin ayrı bir kişilik ve saygın biri olduğunu hissetmelidir.

5 İyi bir ekip şu özelliklere sahip olmalıdır :
İyi bir ekip şu özelliklere sahip olmalıdır : ..Birbiri ile işbirliğini özümsemişlerdir, ..Ortak değer, norm ve inançları vardır, ..Belirli ve ortak bir amacı benimsemişlerdir, ..Amaca ve birbirine bağlılıkları hem bireysel hem de ortaklaşa bir nitelik kazanmıştır, ..Amacın gerçekleşmesi konusunda üyeler birbirini zorlar.

6 HAZIRLAYAN HARİKA ATA


"9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları