Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN: 10 –A 1316 HAZAL TAYŞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN: 10 –A 1316 HAZAL TAYŞİ"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN: 10 –A 1316 HAZAL TAYŞİ
TAKIM RUHU HAZIRLAYAN: 10 –A HAZAL TAYŞİ

2 Takım ruhu, takımı oluşturan tüm bireylerin takımın amacı yönünde bütünleşmeleri ve birlikte hareket etmeleri sonucunda takımda ben imajı yerine biz imajının oluşması olarak yorumlanabilir. Takım ruhu her şeyden önce bir his'tir. Bu his takıma ait olmayı ve takımı benimsemeyi gerektirir. Dolayısıyla takım ruhu anlayışına ulaşmış bireyler; sevgi, saygı, anlayış, yardımlaşma ve aitlik gibi duygularla takım ruhunu güçlendirmelidir. Kişilerin başarısı takım ruhunda kendini bulmalı, her başarılı olan kişi takımda bulunan diğer kişiler tarafından takdir edilmeli ve onun başarısıyla gurur duyulmalıdır. Takımda bulunan herkes birbirini tamamlamalı ve bir bütünlük oluşturmalıdır.

3

4 Üyelerin birbirini tamamladığı ve bir bütünlük oluşturduğu takımda sağlıklı bir etkileşim ve iletişim her zaman mevcut olacağından alt gruplaşmalar da oluşmayacak ve sağlıklı bir etkileşim ve iletişim, takım birlikteliğini de beraberinde getirecektir.

5

6 Takım ruhunun oluşması, takım atmosferinin oluşması ile mümkün olacağından böyle bir atmosfer de bütün üyelerin işbirliği yapması ve uyumlu çalışmaları sonucu oluşacaktır. Böyle bir atmosferi yakalamış üyeler, takımı oluşturan diğer üyelerle uğraşmamalı, takımda oluşan küçük sorunlara veya olaylara takılmamalıdır. Üyeler, amaç doğrultusunda belirlenen hedefe doğru ilerlemeli, detaylara takılmadan bütüne bakmalıdır. Takım ruhu anlayışına bir şablon gibi oturan ?Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içindir? sözü unutulmamalıdır.

7

8 Takım ruhu bireysel verilen kararlara karşı olası riskleri de en aza indirecektir. Çünkü sonuçta ortaya çıkacak olası riskler ta baştan paylaşılmış olacak ve yük takıma paylaştırıldığından hafifleyecektir. Bu nedenle başarı için cesaret ve risk alma artacak ve bu ruhla harekete geçen takım yüksek yüzdelerle başarıyı yakalayacaktır.

9

10 Başarı dizisi kitaplarda, Takım çalışmasından söz edilir sıkça
Başarı dizisi kitaplarda, Takım çalışmasından söz edilir sıkça. Mükemmele ulaşanlar her zaman, Sevgi ve saygı beslerler insanlara. Amaçlarında bir bütünleşme, İnançlarında takım ruhu vardır. Başarılı olmalarının sırrı, İnsanları kullanmak yerine Onlara saygı duymalarında gizlidir. Başarılı şirketleri güçlü kılan, En önemli faktör, Çalışanlara verilen değerdir. Başarılı firmalar, İnsanları bir alet gibi değil, Ortaklarıymış gibi gören, Çalışanlara saygı duyanlardır. Kemal Tekir

11

12 BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR

13

14

15 İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER 


"HAZIRLAYAN: 10 –A 1316 HAZAL TAYŞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları