Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WİNDOWS 8.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WİNDOWS 8."— Sunum transkripti:

1 WİNDOWS 8

2 Windows 8, Microsoft firmasının kişisel bilgisayar kullanımı için Windows 7'nin halefi olarak ürettiği işletim sistemidir. 26 Ekim 2012'de piyasaya çıkmıştır. Windows 8'de e-postalar sosyal hesaplar vb. eşitlenebilmekte ve o kullanıcı hesabıyla oturum açılmaktadır.

3 Windows 95'ten beri var olan "Başlat" menüsü kaldırılıp yerine "Başlangıç" menüsü koyulmuştur. Bazı kullanıcılar bunu yadırgamıştır. Windows 8, bilgisayardaki donanım sürücülerini otomatik tanımaktadır. Resimli parola özelliği ve yüz tanıma özelliği ile oturum açılabilmektedir. Windows Mağaza özelliği eklenmiştir ve bu özellikle kullanıcılar buradan istedikleri programları hemen indirebilir.

4 SkyDrive bulut özelliği vardır
SkyDrive bulut özelliği vardır. Windows 8'de çekirdek çökmesini belirtmek için eski sürümlerden farklı olarak artık üzgün surat ve BSOD ekranı vardır. Windows 8, büyük diskleri (TB) daha iyi kullanacaktır. Windows 8'de enterge olarak Micorosft Security Essentials vardır. Windows 8 'de ismi değişip Windows Defender olmuştur. Windows 8'deki Windows Gezgini (Explorer) Ribbon arayüzü vardır. Windows 8.1 ön izleme sürümü 26 Haziran 2013'te çıkmıştır.

5 WİNDOWS 8 SÜRÜMLERİ Windows 8 Windows 8 Pro Windows 8 Enterprise Windows 8 Rt

6 WİNDOWS 8 PRO Windows 8 Pro işyeri kullanıcılarını düşünerek tasarlanmıştır. Taşıdığı özellikler arasında bir Windows etki alanına katılabilmek, Windows BitLocker, EFS (şifreli dosya sistemi) ve Grup İlkeleri kullanabilmesi yer alıyor. Windows 8 Pro taşıdığı güvenlik uygulamaları sayesinde daha tercih edilebilir bir seçenektir. Hassas verilerin bulunduğu şifrelemek isterseniz Windows 8 Pro tek seçenektir.

7 WİNDOWS 8 ENTERPRİSE Windows 8 Pro ile hemen hemen aynı özelliklere sahiptir. Ancak son kullanıcıların doğrudan satın alamayacağı bir üründür. Microsoft'un Volume License (TopluLisans) anlaşması yaptığı firmalar için sunacağı sürüm olacaktır.

8 WİNDOWS 8 RT Bir medya ile gelmiyor. ( DVD, CD, Bluray vb. )
Bir tablet PC veya DELL, HP, SONY gibi üreticilerin belirli model PC’lerinden birini satın aldığınızda yüklü olarak gelecektir.

9 SİSTEM GEREKSİNİMLERİ
Windows 8'i yüklemek için bilgisayarınız şu gereksinimlere sahip olmalıdır : Windows 8 için gereken en az gereksinimler Mimarî gereksinimler IA-32 x86-64 ARM İşlemci (CPU) 1 GHz'lik işlemci hızı Bellek (RAM) 1 GB 2 GB Grafik Kartları DirectX 9 grafikleri için WDDM 1.0 veya yüksek sürücü Sabit Disk (HDD) için boş alan 16 GB 20 GB Bir çoklu dokunmatik özelliği olan bir bilgisayar ve Metro Uygulamaları için de 1024x768 ya da yüksek çözünürlük gereklidir.

10 KURULUMU Windows 8 i kullanabilmek için iki yükleme seçeneği mevcuttur ; var olan işletim sistemini yükseltmek veya sıfırdan temiz kurulum yapmaktır. Windows 7 veya Vista Windows 8 e kolayca yükseltilebilir , yükseltme işleminde kullanıcı verileri veya yapılandırma ayarları korunacaktır. Windows XP de yapılan yükseltmelerde kullanıcı dosya veya ayarları silinecektir. Yükseltme düşünülüyorsa önemli dosyalar ve belgeler USB diske ya da DVD medyaya yazarak yedeklenmelidir. Windows Vista ve Windows 7 kullanıcıları çift açılış seçeneğini de tercih edebilirler. Böylelikle eski işletim sisteminizi kaybetmeden Windows 8 i farklı bir disk bölümüne kurabilir ve PC açılışında istediğiniz işletim sistemi seçebilirsiniz.

11 Windows 8 kurulumu için öncelikle her zamanki gibi BIOS’tan önce BOOT olarak Dvd-rom gösteriyoruz.
Sonrasında yine klasik yüklemek için bir tuşa basın ekranı ile karşılaşıyoruz ve bir tuşa basarak yüklemeyi başlatıyoruz.

12 Şimdi Windows 8 kurulum ekranı geliyor karşımıza ve bizden Bölge, Saat zaman dilimi ve Klavye dili belirtmemizi istiyor. Bunları girdikten sonra ileri deyip devam ediyoruz.

13 Sonrasında yükleme ekranı ile karşılaşıyoruz ve Şimdi Yükle deyip yüklemeyi başlatıyoruz.

14 Sonrasında bizden Windows 8 Lisans anahtarı isteniyor ve ürünümüze ait lisans anahtarını giriyoruz.

15 Lisans sözleşmesini kabul ederek ileri butonuna basıyoruz.

16 Gelişmiş ’ i seçiyoruz çünkü gelişmişi seçtiğimizde tüm hdd ’ leri bir arada görebileceğiz. Yanlışlıkla dosyalarınızı silmemiş olacaksınız. Yada hdd ayırabilir, silebilir veya biçimlendirebilirsiniz.

17 Benim tek hdd’m var seçiyorum ve ileri butonuna basıyoruz.

18 Burada kurulum başladı ve bekliyoruz sürekli.

19 Kurulum esnasında kendini kapatıp açabilir, Siyah ekranda bir süre bekleyebilir bilgisayarı kapatmayın.

20 Kişiselleştirme ekranımız geldi
Kişiselleştirme ekranımız geldi. Rengimizi seçiyoruz ve daha sonra bilgisayarı adını girerek devam ediyoruz.

21 Alt kısımda gördüğünüz gibi Hızlı ayarlarımı özelleştirme kısmımı siz seçiyorsunuz. Bence hızlı ayarları kullanmak daha mantıklı.

22 Bilgisayarımızı kullandığımız e-posta ilede açabiliriz yada en alt kısımdan bilgisayara Microsoft hesabı olmadan bağlanabilirsiniz yazısına tıklayabilirsiniz.

23 Bekliyoruz ve hesabımıza bağlanmaya çalışıyoruz.

24 Burada mail adresi ve şifreyi yazdıktan sonra ileri butonuna basıyoruz.

25 Şifrenizi unuttuğunuzda yada geri almak istediğinizdeki 3 adım geldi
Şifrenizi unuttuğunuzda yada geri almak istediğinizdeki 3 adım geldi. Telefonla, diğer e-posta ile ve gizli soru ile kurtarma kısmı.

26  Ayarlar tamamlanması için bilgisayarı hazırlıyor gene bekliyoruz.

27 Burada eksik driverleride kontrol ederek kuruyor.

28 Son ekran ve  Windows 8 kurduk.

29 ÖZELLİKLERİ Windows 8'deki en önemli yeniliğin Metro ara yüzüdür.
Windows 8’in PC'lerden tabletlere farklı cihazlarda çalışabilecek olması. Hızlı açılış: Windows 7'den birkaç kat hızlı açılan Windows 8'in boot süreci, 10 saniye bile sürmeyebiliyor.

30 Sıfırlama ve yenileme: Windows 8'i baştan yükleme seçenekleri, artık eskisinden daha da kolay. Ev kullanıcıları PC'lerini sıfırlayabiliyor (tüm verileri silerek baştan yükleme) veya yenileyebiliyorlar (kişisel dosyaları ve metro uygulamalarını koruyarak yeniden yükleme). Kurumlar, sıfırlama özelliğini yönetici denetimine bağlayabilirken, yenilemeyi kullanıcıya bırakabiliyorlar. Windows to Go: Windows Server 8'deki bir seçenek olacak olan Windows to Go ile IT departmanları, kullanıcının yerel bilgilerini ve uygulamalarını bir USB bellek çubuğuna yükleyebilecek ve iş ortamını herhangi bir yerde oluşturmasına izin verebilecek.

31 Uygulamaları yan yana çalıştırabilme: Metro arayüzünün eşsiz bir özelliği olan iki uygulamayı yan yana çalıştırabilme, şu an Android 4.0'da ve Apple iPad 2'de bile yok. Bu sayede örneğin bir videoyu seyrederken bir yandan web 'de dolaşabileceğiz. Windows Store: Apple'ın Mac App Store'una benzeyen Windows mağazası, sadece güvenli uygulamaların indirilebildiği bir kaynak olacak. Şirketler ise çalışanları için mağaza kuralları getirebilecek.

32 Ribbon arayüzü: Office 2007 ile tanıştığımız ribbon araç çubukları, Windows 8'in Windows Gezgininde de kullanılıyor. Ribbon, Hyper-V gibi beklenmedik uygulamalarda da karşınıza çıkabiliyor. Wi-Fi Direct desteği: Android 4.0'da olduğu gibi Windows 8'de de router'a ihtiyaç duymadan iki Wi-Fi destekli cihazı birbirine bağlayabilecek, veri gönderebileceksiniz. Ancak teknolojinin tutup tutmayacağını şimdiden tahmin etmek zor görünüyor. NFC desteği: Mobil ödemelere ve kısa mesafede veri aktarımına izin veren NFC, Windows 8'de desteklenecek.

33 Doğal ISO desteği: Windows 8'de ISO disk imaj dosyalarını bir disk sürücüsü olarak görebilmek için üçüncü parti bir uygARM işlemci desteği Windows işletim sistemi, geleneksel olarak x86 tabanlı işlemcilerle çalışıyor. Enderle Group analisti Rob Enderle'ye göre Windows 8'de olacak ARM desteği, Microsoft için çok ince, uzun pil ömürlü tabletlerden oluşan yeni bir piyasa anlamına geliyor. Windows Live SkySrive entegrasyonu: Microsoft'a göre bulut depolama hizmeti SkyDrive, Windows 8 ile entegre olacak. Bu sayede Metro arayüzünde SkyDrive'daki fotoğraflarımızı görebileceğiz. Daha gelişmiş bulut özellikleri arayan kurumların ihtiyaçlarını ise Windows Azure karşılayacak.

34 Hyper-V: Windows Server'da yer alan sanallaştırma aracı, Windows 8'de istemci sürümüyle beraber gelecek. Bu sayede son kullanıcılar, farklı işletim sistemlerini ve eski Windows sürümlerini bir sanal makine içerisinde çalıştırabilecekler. Windows 8'deki entegre sanallaştırma teknolojisi, VMware'i yaygın biçimde yüklemeyen şirketler için büyük kazanç olacak. Yenilenmiş Görev Yöneticisi: Windows 8'in en çok geliştirilen işlevlerinden biri de Görev Yöneticisi. Aracın varsayılan ekranı, artık sadece çalışan işlemlerin isimlerini gösterecek ve yanıt vermeyen işlemleri kolaylıkla görüp, sonlandırmamıza izin verecek.ulama yüklemeye gerek olmayacak.


"WİNDOWS 8." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları