Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Windows 7’deki Yenilikler ve Üstünlükler. 2009'u bitirmeye yaklaşmışken, Microsoft yeni işletim sistemi Windows 7 ile çıka geldi. Vista'da bulunan ve.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Windows 7’deki Yenilikler ve Üstünlükler. 2009'u bitirmeye yaklaşmışken, Microsoft yeni işletim sistemi Windows 7 ile çıka geldi. Vista'da bulunan ve."— Sunum transkripti:

1 Windows 7’deki Yenilikler ve Üstünlükler

2 2009'u bitirmeye yaklaşmışken, Microsoft yeni işletim sistemi Windows 7 ile çıka geldi. Vista'da bulunan ve şu an olgunluğa ermiş yeni teknolojilerin yanında performans ve kullanım kolaylığına önem veren Windows 7, Vista'daki hayal kırıklığını onaracak gibi gözüküyor.

3 Windows 7’nin yeniliklerinden bahsedecek olursak.. Yeni donanım ve geliştirilmiş güvenliğin yanısıra bu defa işletim sistemini terfi etmek için kayda değer sebepler var. Gelişmiş görselliğin getirisi yenilenen kullanıcı arayüzü ilk göze çarpacak etken olacakken, dosyaların düzenlenmesi ve paylaşımındaki kolaylıklar Windows 7'nin hanesine yazılan artı puanlardan olacak.

4 Yeni Görev Çubuğu 14 yıldır yapılan makyaj değişikliklerinin ardından görev çubuğu farklı bir yapıya kavuştu. Açık olan uygulamaların görev çubuğunda yer almasının yanında artık en sevdiğiniz uygulamalarda Windows 7 Görev Çubuğun’da yer alacak. Ancak hepsi bununla bitmiyor. Bir dosyanın görev çubuğundaki kısayola sürüklenip bırakılmasıyla Windows bu dosyayı o uygulamayı kullanarak açıyor. İmlecin çalışan uygulamanın ikonunun üzerinde olması esnasında, çalışan uygulamanın küçük bir ekran görüntüsü izlenebiliyor.. Pencereleri bu önizleme resimlerinden kapamakta mümkün.

5 Yeni Kısayollar Kısayollar en kestirmeden işi bitirdiğinden aktif olarak kullanılması gereken işletim sistemi özellikleridir. Dikkat çeken en yeni kısayollar bir pencereyi ekranın en üstüne sürüklediğinizde tam ekran konumuna geçmesi, tersi durumda ekranın en altına sürüklemenizde minimize olması. Eğer pencereyi ekranın yarı büyüklüğünde istiyorsanız sağa ve sola sürüklemelisiniz. Bundan başka “Alt+Tab” ile kayıp pencereleri bulabilir, Windows tuşu ve 1'den 0'a kadar dizili tuşları görev çubuğunuzda yer alan ilk 10 kısayola atamanız mümkün.

6 Office 2007 Klasik Menüsü Office 2007'nin klasik menü yapısının yerini alan Ribbon umarız hoşunuza gitmiştir. Çünkü Windows 7 Ribbon'a fazlasıyla sahip çıkıyor. İşletim sistemiyle gelen uygulamalarda Ribbon menü yapısını göreceksiniz.

7 Windows Media Player Kütüphanesi Windows Gezgini'nin bir yeniliği Kütüphaneler. Kütüphaneleri, bilgisayarın farklı yerlerindeki benzer veri yapılarını bir arada tutan mağazalar gibi düşünebilirsiniz. Bu yapının avantajı, dosyalarınızı tek bir yerden organize etmek. Çünkü uygulamalar için bu yapı normal bir klasör gibi gözüküyor

8 DirectX 11 İlk olarak DirectX 11 Windows Vista ve Windows 7 için var olacak. İkincisi DirectX 11, DirectX 10 uyumlu grafik kartlarıyla geriye dönük uyumlu olacak. Oyunlarda daha iyi performans ve daha kaliteli görüntü sunabilecek.

9 Dokunma Tablet PC'ler bu iş için ortalıklarda epeyce dolaştı. Ancak Windows işletim sistemleri içinde Windows 7, aktif olarak dokunma desteği veren ilk Windows sürümü. Son günlerde Windows 7 uyumlu dokunmatik LCD'ler arka arkaya duyurulmaya başlandı.

10 Çok daha hızlı yükleme ve sistem açılış süresi Windows 7 Beta sürümünün normal düzeyde bir sisteme kurulumu yaklaşık 15 dakika sürüyor. Ayrıca sistemin açılış zamanı hem XP, hem de Vista'ya oranla çok daha hızlı.

11 Sanal XP Modu Birçok kullanıcı ve şirketin Windows XP'yi yükseltmek veya Windows Vista'ya geçmek konusundaki isteksizliği üzerine Microsoft, Windows XP'ye verdiği desteği uzatma kararı alırken, aynı zamanda yeni işletim sistemi Windows 7'ye "Sanal XP" modu ekledi. Bazı programlarınız XP'de daha mı iyi çalışıyor? Windows 7 kullanmanızda bir sakınca yok, "Sanal XP Modu" ile XP'yi kullanmaya devam edebilirsiniz.

12 Daha iyi sürücü ve program desteği İlk Vista yüklediğimizde çoğu donanım "Bilinmeyen aygıt" olarak çıkmış, manuel olarak sürücüleri kurmak zorunda kalmıştık. Windows 7 daha geniş bir sürücü desteği ile geliyor. Ayrıca Vista ile çalıştırabildiğimiz tüm uygulamalarımızı Windows 7 ile sorunsuz çalıştırabileceğiz.

13 Netbook desteği Windows 7, düşük güç tüketimi ve taşınabilirliği gibi özellikleri ile ön plana çıkan Netbook'lar için de uyumlu bir işletim sistemi. Elbette ilerde de Netbooklar ile ilgili gelişmeleri görebileceğiz.

14 Internet Explorer 8 ve diğer Windows bileşenleri kaldırılabilme Yıllardır, Internet Explorer 8'in Windows'tan tamamen kaldırılabilir olmayışı şikayet konusu olmuştur. Windows 7 ile birlikte artık sorun olmayacak. IE 8 ve Windows Media Player gibi diğer bileşenleri kaldırmak mümkün oluyor

15 Hesap makinesi, Paint ve Wordpad'de Güncelleştirmeler Microsoft nihayet Hesap Makinesi, Paint ve Wordpad dahil olmak üzere birçok programı güncelledi. Bu programların arayüz ve kullanımlarındaki iyileştirmeler çok iyi.

16 Probleminizi adım adım kaydedin Hiç bilgisayarınızla ilgili bir sorunu çözmek için, sohbet programından, telefondan veya e-posta aracılığı ile yardım istediniz mi? İstediyseniz sorunu görmeden yardımcı olmaya çalışan kişi ne kadar yardımcı olabildi? Artık çok kullanışlı küçük bir araç sayesinde, size yardımcı olmak isteyen kişiye sorununuzla ilgili ayrıntıları, HTML dosyası olarak gönderebileceksiniz.

17 Genel olarak bakacak olursak Windows 7 bir önceki sürümlerden daha kaliteli ve kullanışlı olarak görünüyor.

18 Hazırlayanlar: Kerem Kara Veysel Bakışğan Ömer Marangoz


"Windows 7’deki Yenilikler ve Üstünlükler. 2009'u bitirmeye yaklaşmışken, Microsoft yeni işletim sistemi Windows 7 ile çıka geldi. Vista'da bulunan ve." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları