Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Blog Yazarı Olmak… Adım adım iyi blog kurmanın sırları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Blog Yazarı Olmak… Adım adım iyi blog kurmanın sırları"— Sunum transkripti:

1 Blog Yazarı Olmak… Adım adım iyi blog kurmanın sırları
Blog konu fikirleri Kaliteli blog için Öneriler Kaliteli Blog örnekleri

2 Adım 1: Blog konunuzu seçin!
Bloğunuza spesifik bir konu belirleyin. Her telden blog hiçbir telden çalamaz. “Hayata dair herşey” sloganıyla yüzlerce blog çöp olup gitti. Bloğunuzun konusu varsa ziyaretçisi de olur. Bu yüzden devamlı yazabileceğiniz bir konu belirleyin.

3 Adım 1: Blog konunuzu seçin!
Kaynak:

4 Adım 1: Blog konunuzu seçin!
Blog sitenizin konusunu belirlerken huni yöntemini kullanmanızı öneririm. Huni yönteminde 4 adet filtre kullanarak blog sitenizin konusuna karar vereceksiniz.

5 Adım 1: Blog konunuzu seçin!
1. Sevdiğiniz, ilgi duyduğunuz konuların bir listesini yapın. 2. Bu konulardan hangisinde bilgi sahibisiniz? Yeteri kadar bilgi sahibi olmadığınız konuları eleyin. 3. Bu konuya insanlar ilgi gösterirmi? Anahtar kelime araştırması yaparak insanların ilgisini çekmeyen konuları eleyin. 4. Son olarak içerik üretmekte sıkıntı çekebileceğiniz konuları eleyin.

6 Adım 2: Blog ismine karar verin.
Blogunuzun ismi yazdığınız konuyla alakalı olmalı. Arama sonuçlarında başlık olarak blogunuzun ismi görüneceğinden ziyaretçiler başlığı okuduğunda sitenin içeriği hakkında fikir sahibi olmalıdır.

7 Adım 3: Bloğunuza kimlik kazandırın.
Kimlik derken? Size ait bir logo tasarlayın. Logonuz photoshop illustrator ile tasarlanmak zorunda değil. El yazısıyla yazılmış site isminin baş harfini farklı renk yapmak bile yeterli olabilir.

8 Adım 4: Blog’a yazı yazmak
ÖNEMLİ!! Yazdığınız makaleler özgün olmalı. Başka sitelerden kopyala yapıştır yaparsanız google amca kulağınızı çekiyor ve sizi aramalarda en son sayfalara atıyor. oogle’ın bunu algılayabilen algoritması var. 

9 Adım 4: Blog’a yazı yazmak
Üç-dört adet makale yazın. Yazdığınız makaleler okuyucuya fayda sağlamayı amaçlasın.  “Ben bunu da biliyorum değil, size bunu da öğretmek isterim” mantığında olun. Hemen hemen her gün yazılara yenisini ekleyin. UNUTMAYIN Kİ, hiç kimse, bloguna uzun süre ara vermiş kişilerin blogunu takip etmez.. Bu tür bloglar unutulmaya mahkumdur!!

10 Adım 4: Blog’a yazı yazmak
Bloğunuza “Hakkında” ve “İletişim” sayfası eklemeyi unutmayın. Sizi tanımak isteyen ve sizinle iletişim kurmak isteyen kişi/kurumlar olacaktır. Size gelecek iş ortaklığı tekliflerini değerlendirmek istiyorsanız “Hakkında” ve “İletişim” sayfasına ihtiyacınız var.

11 Adım 4: Blog’a yazı yazmak
Her makalede en az bir görsel olmalı. Makalenize ekleyeceğiniz fotoğraf, resim kısacası görsel içerik okuyucunun ilgisini arttırır. Aynı zamanda google görsel aramalarda yer alarak ziyaretçi kazanırsınız. Uzun makaleleri parçalara ayırmayı unutmayın. Paragraflar, ara başlıklar, maddeler vs makalenizin daha akıcı olmasını sağlar.

12 Adım 5: Sıra geldi sosyal platformlara. .
Artık sade tasarıma sahip, kafa karıştırmayan bir bloğunuz var. Üstelik kendine ait bir de logosu var. Hemen bloğunuzun facebook sayfasını, twitter sayfasını ve googleplus sayfasını oluşturun. Oluşturduğunuz sayfalarda sabahlara kadar birşeyler paylaşmak zorunda değilsiniz. Zamanla yayınladığınız makalelerin başlığını, adresini paylaşmanız yeterli olacaktır.

13 Adım 6: Beğen, Paylaş Butonları..
Makalelerinizin altına paylaş butonları ekleyin. Sosyal medyada paylaşımlar size yüksek ziyaretçi sağlar. 

14 Adım 7: Takipçilerini çoğalt, popüleriteni arttır.
Bumerang.hurriyet.com.tr adresine giderek bumerang üyesi olun. Bumeranga üye olarak size verilen teklifleri değerlendirir ve bloğunuzda paylaştığınız tanıtımlardan para kazanırsınız. Bununla birlikte yazarkafe’de içerik paylaşma imkanınız olur.

15 Adım 7: Takipçilerini çoğalt, popüleriteni arttır.
 YazarKafe’ye üye olun. Hürriyet’in yazarkafe servisi tüm blogları bir araya toplayan başarılı bir platformdur. Siz de yazdığınız makaleleri Yazarkafe’ye gönderin. Bu şekilde diğer yazarkafedeki blog sahipleri sizi daha kolay bulsun. Makaleleriniz daha çok okunsun.

16 Adım 8: Yorumlarla blogunu zenginleştir.
Yazılarınıza yorum yapılmasına müsaade edin. Basit bir yorum paneliniz olursa daha fazla yorum alırsınız. Herhangi bir makalenize yapılan her yorum sayfanızın güncellendiği anlamına gelir ve google tarafından yeniden indexlenir. Böylece google arama sonuçlarında blogunuz daha sık görüntülenir ve popüleriteniz artar.

17 Blog konusu seçerken dikkat etmeniz tek gereken şey, ilgilendiğiniz, sevdiğiniz ve yazarken zevk alacağınız bir konu belirlemenizdir.

18 Seyahat / Gezi Blogu Gezdiğiniz ve gördüğünüz yerler hakkında yazılar yazmak hem zevkli hemde kolaydır. Yalnızca gördüklerinizi yazıya dökmeniz yeterlidir. Zorluğu ise çok fazla gezmeye vakit bulamamaktır.

19 Sinema / Film Blogu Film izlemeyi seviyor ve film izlemeye yeteri kadar vakit ayırıyorsanız, tam size göre bir blog konusudur. Ülkemizde film ve sinema blogu adı altında yayın yapan bloglar fragman ve film özeti paylaşmaktan öteye gidemiyor. Bu konuda büyük bir boşluk vardır.

20 Sinema / Film Blogu İzlediğiniz filmleri kendi yorumunuz ve anlatım üslubunuz ile anlattığınız bir blogunuz olur Kısa zaman sonra film izlemek için bir şeyler arayan insanlar blogunuza gelerek izlediğiniz filmler üzerine yazdığınız incelemeleri okuyarak hangi filmi izleyecekleri hakkında fikir sahibi olabilirler. İzlediğiniz filmi izlemiş kişilerin olumlu ya da olumsuz yorumları ile içeriğiniz güçlenir.

21 Alış-Veriş Blogu Kendiniz için satın aldığınız giyim, kuşam, elektronik, mobilya, beyaz eşya gibi ürünleri, alış sürecinizi, nereden aldığınızı, alırken yaptığınız araştırmayı yazarak çok güzel bir blog sahibi olabilirsiniz.

22 Otomobil Blogu Sevdiğiniz otomobilleri, markaları, arabaları ve yeni özellikleri anlatacağınız bir blog açabilirsiniz. İnternette yeni araba modelleri araştırarak geçirdiğiniz vakitleri blogunuza içerik üreterek değerlendirebilirsiniz. Yalnızca otomobil değil, motorsiklet, bisiklet gibi ek konularda da yazabilirsiniz.

23 Kültür – Sanat Blogu Edebiyat, sanata, tiyatroya, sinemaya, şiire, öyküye, romana meraklıysanız tam size göre bir konudur. Okuduğunuz kitapları anlatabilir, gittiğiniz tiyatroları yazabilir, şiirler, öyküler paylaşabilirsiniz. Emin olun ki ülkemizde kültür-sanat konuların üzerine büyük eksiklikler mevcuttur.

24 Spor Blogu Belkide en büyük eksikliklerden birisi de spor blogudur. Spor üzerine yazılar yazan çok az blog yazarı vardır. İzlediğiniz maç hakkında analizleri, yaptığınız sporları yazabilirsiniz. Büyük televizyon programlarındaki yorumcular da izledikleri maçlar üzerine konuşarak program yapıyorlar. Sizde bu konu üzerine eğilerek, izlediğiniz maçları, yaptığınız sporları yazabilirsiniz.

25 Eğitim Blogu Eğitim blogu açmak, hem size hem de başkalarına fayda sağlar. Ama bu konuda bilgi sahibi olduğunuz bir alanda blog açmalısınız.

26 Eski Dergiler Blogu Eğer elinizde eski dergiler varsa, bu dergiler içerisinde yer alan yazıları internet ortamına aktararak bir blog oluşturabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken, yayınlayacağınız yazının daha önce internette yayınlanmamış olmasıdır.

27 Eski Dergiler Blogu Tabi ki bu proje için hatırı sayılır bir dergi arşiviniz olmalıdır. Bende rahmetli babamdan kalan çok dergi vardır. 1970’lerden kalma gün yüzünü unutmuş dergilerdir. Eğer böyle bir arşive sahipseniz yada sahip olabiliyorsanız bu fırsatı değerlendirmenizi tavsiye ederim.

28 Kişisel Deneyim Blogu Hangi işi yaptığınız önemli değildir.
Sadece yaptığınız iş ile ilgili bir blog açarak sadece iş hayatınızda yaşadıklarınızı, edindiğiniz deneyimleri yazabileceğiniz bir blog açabilirsiniz. Doktor, öğretmen, avukat, teknisyen, esnaf, bakkal, tamirci hiç farketmez. Sadece deneyimlerinizi yazmanız bile yetecektir.

29 İyi bir blog yazarı olmak için öneriler
-Uzmanlaşın. Bloğunuzun bir amacı ve konusu olmalı. Bu konu üzerinde uzmanlaşın.  -Hedef kitlenizi iyi belirleyin. Yazılarınızı kimin okumasını istiyorsanız, kendinizi onun yerine koyarak yazın.

30 İyi bir blog yazarı olmak için öneriler
-Düzenli yazın. Haftalık ve aylık blog yazısı hedefiniz olsun. Disiplini kaybetmeyin.  - -Paylaşın. Sosyal ağlar üzerinden yazılarınızı yaygınlaştırın, arama motorlarına bloğunuzu tanıtın, başka blog yazılarına aktif link verin.  -Tasarıma önem verin. Farklı olun.

31 Kaynakça http://www.hizliadam.com/blog-yazarak-para-kazan.html


"Blog Yazarı Olmak… Adım adım iyi blog kurmanın sırları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları