Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ"— Sunum transkripti:

1 BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
BİTLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

2 YASAL DAYANAK İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ 32. MADDE
h) Kaynaştırma yoluyla eğitim-öğretimlerine devam eden öğrenciler için bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme birimi tarafından bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) hazırlanır. Bu öğrenciler, programında yer alan amaçlara göre değerlendirilir.

3 BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ Madde 68: Eğitim programları: Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin devam ettiği okul ve kurumlarda Bakanlıkça hazırlanan genel ve mesleki eğitim programları ile özel eğitim okul, kurum ve sınıflarında içerikleri öğrencilerin özelliklerine göre hazırlanmış özel eğitim programları da uygulanır.

4 bireyselleştirilmiş eğitim programlarına ihtiyaç var demektir.
Eğer öğrencinin; a- Aynı yaş grubundaki çocuklara sağlanan eğitim olanaklarından yararlanmasını engelleyen özel eğitim gereksinimi varsa, b- Engeli ya da yetersizliği eğitimsel performansını olumsuz etkiliyorsa, c- Gereksinimlerinin karşılanması için özel düzenlenmiş destek eğitime gereksinim duyuyorsa, bireyselleştirilmiş eğitim programlarına ihtiyaç var demektir.

5 BEP’ İ KİM HAZIRLAR ?

6 Bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme birimi,
BEP’ İ KİMLER HAZIRLAR ? Bireyselleştirilmiş eğitim programı geliştirme birimi, Okul müdürü yada görevlendireceği müdür yardımcısı( BAŞKAN) Rehber Öğretmen Sınıf Öğretmeni yada hazırlanan programın içeriğine uygun branş öğretmeni Gerektiğinde eğitsel tanılama, izleme ve değerlendirme kurulundan görevli bir kişi.

7 BEP Dosyası Nasıl Hazırlanır?
Bap in hazırlanmasında izlenen yol 1-Çocukla ilgili diğer uzmanlardan ve aileden çocuğun yapabildiklerini önceden belirlemeye yönelik görüşme yapılır. 2-Bu görüşmeler sonucunda çocuğun yapabildiklerini belirlemeye yönelik gelişim, akademik ve davranış alanlarına yönelik kontrol listeleri geliştirilir..

8 BEP Dosyası Nasıl Hazırlanır?
3-Geliştirilen kontrol listesiyle çocuğun yapabildikleri belirlenir. 4-Çocuğun eğitimi ile ilgili bütün kişilerle görüşme yapılarak (uzman-aile) çocuğun öncelikli ihtiyaçları belirlenir

9 Bep nasıl yapılır? 5- Bep dönemi sonunda her alanla ilgili ulaşılmak istenen Uzun dönemli amaçlar belirlenir. UDA-Uzun dönemli amaç KDA-Kısa dönemli amaç Matematik becerileri UDA KDA Ahmet 2’şerli 100 e kadar ritmik sayar. * 1’erli 100 e kadar ritmik sayar. *10’arlı 100 e kadar ritmik sayar. *5’erli 100 e kadar ritmik sayar. *2’şerli 100 e kadar ritmik sayar.

10 Tüm hizmet planı belirlenir.
Öğrencinin hangi zamanlarda hangi hizmetlerden faydalanacağı planlanır.

11

12 DEĞERLENDİRME Bireyselleştirilmiş eğitim programı, öğrenci için hedeflenen amaçların gerçekleşme düzeyi doğrultusunda değerlendirilir. Birey için hazırlanacak yeni bireyselleştirilmiş eğitim programında ve bireyin yönlendirilmesinde BEP’e ilişkin değerlendirmeler esas alınır.

13 Bireyselleştirilmiş Aile Hizmet Planları ve Geçiş Planları
3 yaşından daha küçük çocuklar için Bireyselleştirilmiş “Aile Hizmet Planları” geliştirilir. Plan çocuğun hem de ailenin eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir.

14 Anne babalar BEP’in evdeki uygulanmaları konusunda en etkili destekçiler olarak görülmektedir. Çünkü BEP sadece çocuğun okuldaki etkinlikleriyle sınırlı değildir. Dolayısıyla BEP’in önemli bir boyutu olan ev uygulamaları için anne baba katılımı önemli olmaktadır.

15 Bireysel eğitim programının geliştirilmesi sürecinde gereksinimlerini iletir.
Çocuğu ile ilgili hedeflerini ve planlarını belirtir. Eğitim programının uygulanması sırasında çalışmalara etkin bir şekilde katılır, gerektiğinde eğitim araç-gereç desteği sağlayabilir.


"BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI VE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları